Canon lanceert de CJ18ex7.6B KASE - de perfecte, compacte lens voor studioproducties

Amstelveen, 20 april 2020 – Canon maakt vandaag bekend dat haar krachtige 2/3” 4K-lensserie voor de broadcastwereld wordt uitgebreid met de compacte en lichtgewicht CJ18ex7.6B KASE. Deze 2/3” 4K-zoomlens voor broadcast-toepassingen levert uitzonderlijke prestaties, is zeer gebruiksvriendelijk en betaalbaar. De lens heeft een veelzijdige 18x zoom met een brandpuntbereik van 7.6mm-137mm en indrukwekkende optische prestaties. Daarmee is de CJ18ex7.6B KASE perfect voor 4K-broadcastproducties. Door gebruik te maken van een nieuw, slim ontwerp zonder extender heeft deze broadcastlens een kleinere en lichtere body die ideaal is voor studioproducties waar geen groot zoombereik nodig is.

Superieure optische 4K-kwaliteit


Nu broadcaststudio’s steeds vaker overschakelen op 4K-systemen en -workflows, biedt de verbeterde 4K-lensserie van Canon het beste van haar optische technologie. De onderneming biedt tegelijkertijd een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding, waardoor de lens een goede eerste investering voor gebruikers zal zijn. De CJ18ex7.6B KASE is uitgerust met de beste eigenschappen en kenmerken van Canon’s hoogwaardige serie 4K-lenzen en levert haarscherpe 4K-beelden vanaf het midden van het scherm tot aan de randen. Deze lens kan heldere beelden produceren met minimale chromatische aberratie en kleurafwijkingen. De lens maakt gebruik van een geoptimaliseerde configuratie van fluoriet- en UD-glas. De CJ18ex7.6B KASE is voorzien van een speciale glascoating en heeft een zorgvuldig ontworpen interne lenskoker die reflecties voorkomt. Daardoor worden overstraling en reflecties geminimaliseerd. Samen zorgen deze eigenschappen ervoor dat cameramensen beeldmateriaal kunnen vastleggen met een hoge tonaliteit, helderheid en contrast om HDR te ondersteunen. In combinatie met aberratiecorrectiegegevens op basis van de nieuwste BT.2020-kleurruimte, hebben de beelden een hogere kwaliteit met meer realistische texturen en dieptewerking – perfect voor het vastleggen van interviews.


Compact, ergonomisch ontwerp


De CJ18ex7.6B KASE is ideaal voor interviews en werken vanaf de schouder en stelt cameramensen in staat gedurende lange tijd te filmen. De ergonomisch ontworpen handgreep ligt comfortabel in de hand en biedt tegelijkertijd meer controle en een verbeterde bediening tijdens gebruik. De lichte, maar duurzame constructie van dit lensmodel geeft gebruikers de robuustheid en mobiliteit die nodig zijn voor content in de stijl van documentaires en reportages.


Verbeterde compatibiliteit


De CJ18ex7.6B KASE maakt het uitlezen van nauwkeurige positie-informatie voor focus, zoom en diafragma mogelijk en gebruikt drie 20-pinsconnectoren die zorgen voor integratie met diverse virtuele studiosystemen. Zelfs met een volledige servo-opstelling van aangesloten focus- en zoomcontrollers. Een hoge resolutie 16-bits encoder staat garant voor een nauwkeurige detectie van de positie-informatie van de lensinstellingen, waardoor eenvoudig kan worden gekalibreerd bij het matchen van werkelijke en virtuele beelden.


De CJ18ex7.6B KASE zal vanaf juni verkrijgbaar zijn. Naast de CJ18ex7.6B KASE, introduceert Canon vandaag ook de EOS C300 Mark III en CN10X25 IAS S. Kijk voor meer informatie op www.canon.nl.


CJ18ex7.6B KASE – de belangrijkste kenmerken:


  • 4K optische prestaties
  • Krachtige 18x zoom (7.6mm-137mm)
  • 2/3” B4-vatting
  • Compact en licht in gewicht zonder optische extender
  • Geminimaliseerde overstraling en chromatische aberratie
  • Compatibiliteit met virtuele systemen via 16-bits codering