Professionele systeemcamera opnieuw gedefinieerd – Canon kondigt ontwikkeling aan van EOS R5 met 8K-videoregistratie

Amstelveen, 13 februari 2020 – Canon Inc. kondigt vandaag de ontwikkeling aan van de EOS R5, een full frame-systeemcamera die is gebaseerd op het revolutionaire EOS R-systeem. De EOS R5 is ontwikkeld naar aanleiding van feedback van gebruikers en wensen vanuit de markt. De camera beschikt dan ook over een ongeëvenaard hoge snelheid, een hoge resolutie, 8K-videoregistratie en een onovertroffen beeldstabilisatie. Fotografen en filmmakers kunnen hun grenzen nog sneller verleggen en actiemomenten beter dan ooit vastleggen.

Snelle en superieure beeldregistratie


De EOS R5 bevestigt Canon’s betrokkenheid bij het EOS R-systeem, een systeem dat fotografen en filmmakers innovatieve producten biedt. De EOS R5 is de nieuwe benchmark in prestaties met een ongelooflijke 12 fps bij gebruik van de mechanische sluiter en 20 fps met de elektronische sluiter. De combinatie van snelheid en resolutie van de camera geeft de nieuwe norm aan, waardoor systeemcamera’s de ideale keuze worden voor een brede doelgroep, van bruidsfotografen tot wildlifefotografen.


De hoogwaardige Canon-technologie voor optische beeldstabilisatie en de superieure elektronische communicatie tussen lens en camera komen tot uitdrukking in deze laatste aanwinst binnen de EOS R-familie. De voor deze serie ontwikkelde technologie tilt de EOS R5 naar een hoger niveau met o.a. een nieuw, door Canon ontwikkeld in-camera beeldstabilisatiesysteem dat samenwerkt met het lensstabilisatiesysteem. Deze combinatie zorgt ervoor dat foto’s en videocontent trillingsvrij worden vastgelegd, ongeacht de opnamecondities.


Toekomstvaste videocontent


De EOS R5 is de ideale camera voor iedereen die zich met zijn of haar video’s en foto’s wil onderscheiden van de rest. Met 8K-videobeelden van bioscoopkwaliteit is de EOS R5 geschikt voor een breed scala aan scenario’s en vormt deze systeemcamera het antwoord op de groeiende vraag naar bewegende beelden met een hoge resolutie en hoge kwaliteit binnen alle genres. De camera biedt vier keer de resolutie van de huidige 4K-industriestandaard en stelt filmmakers in staat 8K-content wijdbeeld vast te leggen en indien nodig bij te snijden voor 4K-weergave.


Richard Shepherd, senior manager Pro Product Marketing, zegt: “We hebben er alle vertrouwen in dat de EOS R5 de wereldwijde markt voor systeemcamera’s zal veroveren en we zijn nieuwsgierig naar de content die fotografen en filmmakers met deze nieuwe, hoogwaardige camera gaan vastleggen. Deze camera benadrukt onze betrokkenheid bij systeemcamera’s en de noodzaak van toekomstbestendige tools voor fotografen en filmmakers. We introduceerden het innovatieve EOS R-systeem in september 2018 met een reeks RF-lenzen en de EOS R, kort daarna gevolgd door meer RF-lenzen, de EOS RP en de EOS Ra. De EOS R5 wordt het nieuwe vlaggenschip onder de Canon-systeemcamera’s en biedt een uitstekende beeldkwaliteit en veelzijdige mogelijkheden voor videoregistratie.”


Snelle communicatiemogelijkheden onderweg


Nu het aanleveren van content net zo belangrijk is als het vastleggen van foto- en video-opnamen, ondersteunt de EOS R5 de automatische overdracht van beeldbestanden van de camera naar het image.canon cloudplatform. Deze automatische beeldoverdracht maakt het voor gebruikers gemakkelijk om onderweg hun content op andere apparaten te bekijken. Met twee kaartsleuven biedt de EOS R5 extra gebruiksgemak.


Canon kondigt vandaag ook de introductie aan van de RF 24-105mm F4-7.1 IS STM – de nieuwste lens in de Canon RF-serie voor het EOS R-systeem. Canon ontwikkelt in totaal negen RF-lenzen die in 2020 op de markt verschijnen, waaronder de RF 100-500mm F4.5-7.1 L IS USM en de compatibele Extender RF 1.4x en Extender RF 2x.