Canon ondersteunt filmmakers met nieuwe firmware-updates voor haar professionele camera’s

Amstelveen, 8 juli 2021 – Canon Europe kondigt vandaag nieuwe firmware-updates aan voor de EOS R5¹, EOS R6 (firmware v1.4) en EOS-1D X Mark III (firmware v1.5). De firmware-updates zijn een reactie op feedback van gebruikers en maken van elke camera een powerhouse voor professionele videoproducties.

Professionele videomogelijkheden voor de EOS R5, EOS R6 en EOS-1D X Mark III


Videocontent met bioscoopkwaliteit


De nieuwe firmware-update brengt de veelgevraagde Canon Log 3 (C-Log 3) naar de EOS R6 en EOS-1D X Mark III (was al beschikbaar voor de EOS R5). Canon’s gerenommeerde Log 3 vergroot het dynamisch bereik en biedt meer kleurruimte-opties om indrukwekkende videobeelden van hoge kwaliteit vast te leggen die overeenkomen met die van standaard filmcamera’s in Hollywood. Deze logaritmische gammacurve vergroot bovendien de compatibiliteit van de camera’s met workflows bij filmproducties, waardoor het eenvoudiger wordt om kleuren te matchen met opnamen die zijn gemaakt met cameramodellen uit Canon’s Cinema EOS-serie.


Vereenvoudigde videoworkflows


Naast dat ze C-Log 3 bieden, voegen de firmware-updates ook beeldregistratie op twee geheugenkaarten toe aan alle drie de camera’s. Gebruikers kunnen nu op beide geheugenkaarten hetzelfde videobestand – resolutie, fps en codec – opnemen, zodat er nog steeds een back-up van hun opnamen is als een van de kaarten beschadigd raakt.2 De firmware-update voor de EOS-1D X Mark III en EOS R5 biedt ook ondersteuning voor de nieuwe industriestandaard CFexpress VPG40-kaart die een minimale schrijfsnelheid van 400 MB per seconde garandeert voor betrouwbaarder filmen. Dit is essentieel bij het filmen in 8K of het vastleggen van RAW-beelden.


Compatibel met Cinema-producten


De nieuwe firmware-update voor de EOS R5 zorgt voor compatibiliteit met Canon’s CN-E18-80mm T4.4 L IS KAS S en CN-E70-200mm T4.4 L IS KAS S Cine servo-zoomlenzen, waardoor het een veelzijdige camera wordt die gebruikers in staat stelt hun content naar een nog hoger niveau te tillen. Met de nieuwe firmware kunnen gebruikers van de EOS R5 de belichting, scherpstelling en zoom vanaf de camerabody regelen en opnamen starten met de opnameknop op de Canon Cine servo-zoomlenzen. Deze compatibiliteit geldt ook voor Canon’s EOS Utility en Camera Connect software, zodat gebruikers hun EOS R5 moeiteloos kunnen integreren in elke productieworkflow.


Canon’s nieuwe EOS R5 firmware maakt full frame 8K-ProRes RAW en 5K-cropped ProRes RAW-opnamen mogelijk wanneer de camera is aangesloten op de Atomos Ninja V+ recorder, en 5K-cropped ProRes RAW-opnamen met Atomos Ninja V-recorders. Dit staat garant voor een ongeëvenaarde beeldkwaliteit met een betaalbaar en compact camerasysteem. In combinatie met de EOS R5 kan de Atomos Ninja V+ recorder 8K-opnamen maken met 30 fps en dit opent nieuwe perspectieven voor filmmakers en videografen. Met deze professionele opnameset zijn ook witbalans en ISO tijdens verwerking moeiteloos te wijzigen.


Beschikbaarheid


De firmware-updates voor de EOS R6 en EOS-1D X Mark III kunnen hier worden gedownload: https://www.canon.nl/support/. De update voor de EOS R5 is in de zomer van 2021 beschikbaar. Deze nieuwe firmware-updates vergroten de mogelijkheden van content creators en plaatst hen onmiddellijk op het hoogste niveau voor maximale productiewaarde.