Canon lanceert de PowerShot ZOOM

Amstelveen, 14 oktober 2020 – Canon Europe kondigt vandaag de introductie aan van de PowerShot ZOOM – een lichte 12 Megapixel camera die past in de palm van je hand met beeldstabilisatie en een eenvoudig te gebruiken 3-staps zoom. Deze camera is ontworpen om gebruikers te helpen het moment in het nu te ervaren en tot in detail te herbeleven. De Canon PowerShot ZOOM is een innovatief en dynamisch concept qua productontwerp en gebruiksvriendelijkheid. Het is een draagbare, monoculaire camera met een vaste lens die geschikt is voor Full HD-video en superzoom. Met 100mm, 400mm en een digitaal verlengde 800mm¹ zoom is deze compacte digitale camera ideaal voor gezinnen die genieten van outdooractiviteiten, maar ook voor natuurliefhebbers die op afstand dichter bij de natuur willen komen.

Kom dichter bij de actie en leg alle speciale momenten in het leven vast


De Canon PowerShot ZOOM stelt gebruikers in staat om op grote afstand onderwerpen te fotograferen en te filmen alsof ze er vlakbij staan. Of het nu gaat om het vanaf de zijlijn vastleggen van het winnende doelpunt van je kind of het spotten van een zeldzame vogel, de 3-staps zoom maakt een directe optische en digitale vergroting mogelijk. De Canon PowerShot ZOOM heeft 100mm en 400mm optische brandpuntsafstanden bij diafragma’s van respectievelijk f/5.6 en f/6.3 en weet zo scherp te stellen op onderwerpen die zich op grote afstand bevinden. Daarnaast is de verlengde 800mm equivalente digitale zoom een tele-instelling die ideaal is voor vogelspotters en natuurverkenners. Met een gewicht van slechts 145 gram, maar met uitstekende zoomeigenschappen voor zo’n compact formaat, stelt dit unieke ontwerp met één lens de gebruiker in staat om zonder zware uitrusting foto’s en videobeelden op afstand vast te leggen – ideaal voor de unieke momenten in het leven.


Intuïtieve bediening


Met een minimalistisch, ergonomisch ontwerp is de Canon PowerShot ZOOM een gebruiksvriendelijke camera die geweldige resultaten biedt. De vijf toegankelijke knoppen zijn met één hand te bedienen, zowel bij het maken van foto’s als het vastleggen en weergeven van Full HD-videobeelden, en het overzichtelijke menu draagt bij aan het gebruiksgemak. De volledig automatische bediening bij fotografie en Full HD 1080p-video in MP4 betekent dat gebruikers kostbare gezinsmomenten kunnen vastleggen, zoals de eerste sportdag van een kind of een uitstapje naar de dierentuin om de dieren van veraf te bekijken, zonder zorgen over het wijzigen van de instellingen van de camera. De slimme elektronische zoeker (EVF) heeft een minimalistische overlay om het beeld niet te hinderen en laat gebruikers het hoge resolutiebeeld volledig ervaren.


De krachtige DIGIC 8-processor zorgt voor scherpe en kleurrijke beelden die onvergetelijke momenten tot leven brengen en maakt het mogelijk met een snelheid van 10 fps actiebeelden vast te leggen. Met de hoge resolutie en de hoge uitleessnelheid van de 12 Megapixel-sensor kunnen gebruikers onderweg wilde dieren vastleggen. In combinatie met continu-AF – met zowel gezichtsherkenning als 1-punts AF-opties – is de PowerShot ZOOM ideaal voor het vastleggen van spontane gezinsmomenten. Met de geavanceerde Optical Image Stabiliser zorgt de PowerShot ZOOM voor stabiele, scherpe beelden bij het vastleggen of alleen maar kijken naar onderwerpen op grote afstand. Deze lichtgewicht camera heeft een lange batterijduur en is via USB Type-C® USB-PD-compatibele apparaten in minder dan twee uur volledig op te laden, perfect om onderweg foto’s te maken.


Verbinding maken en ervaringen delen


Om dierbare herinneringen veilig te stellen, stelt de Canon PowerShot ZOOM gebruikers in staat via Wi-Fi beeldmateriaal eenvoudig te importeren, te delen en te voorzien van een geo-tag. Dit wordt ondersteund door een Bluetooth®-link naar hun smartphone. Met deze Wi-Fi- en Bluetooth-connectiviteit kunnen gebruikers met de Canon Camera Connect-app ook Live View inschakelen voor het vastleggen van beelden op afstand. Wanneer vrienden of familieleden hun smartphone vooraf met de camera verbinden2, kunnen zij zelfs zien wat de gebruiker in realtime3 door de zoeker waarneemt wanneer ze in de buurt zijn. De Canon PowerShot ZOOM zorgt ervoor dat gebruikers het moment in het nu beleven, alle details kunnen vastleggen en die probleemloos kunnen delen met vrienden en familie.


Prijs en beschikbaarheid


De Canon PowerShot ZOOM is vanaf eind november beschikbaar voor een verkoopadviesprijs van €339,99. Ga voor meer informatie over de Canon PowerShot ZOOM naar www.canon.nl


Canon PowerShot ZOOM – de belangrijkste kenmerken:


  • 12,1 Megapixel-sensor
  • 3-staps zoom met brandpuntsafstanden van 100mm, 400mm, 800mm1
  • Optische 4-assige beeldstabilisatie
  • Full HD-video in 1080p @ 24/25/30 fps
  • USB Type-C® USB-PD compatibele apparaten
  • Wi-Fi en Bluetooth®

1 Focal lengths mentioned are 35mm equivalents.
2 Up to one connection at a time, while storing up to 10 predefined connections’ details
3 Afhankelijk van de communicatieomgeving kunnen er vertragingen optreden bij de bediening op afstand of Live View-beelden op afstand en kan er tijd overheen gaan om beelden over te dragen. Daarnaast is tijdens wireless communicatie met een smartphone het stroomverbruik hoger dan tijdens normaal gebruik en kan het apparaat sneller opwarmen.