Snelste imagePROGRAF-printer ooit geeft krachtige impuls aan grootformaat print in de CAD-productiemarkt

‘s-Hertogenbosch, 25 februari 2021 – Voor bedrijven en organisaties met een hoge dynamiek en krappe deadlines combineert de nieuwe Canon imagePROGRAF TZ-30000 serie een hoge printsnelheid met een overvloed aan functionaliteit. Daarmee zijn een continue productiviteit en efficiëntie gewaarborgd. Met de uitstekende mediaverwerking en de mogelijkheid om hoogwaardige toepassingen te produceren, waaronder CAD/GIS-tekeningen, overzichten, kaarten en posters, is deze robuuste printer de ideale keuze voor gebruikers in de architectuur-, engineering-, bouw- en productieomgeving. Maar ook voor professionele grafische dienstverleners en copyshops. Voor een nog efficiëntere workflow integreert de multifunctionele imagePROGRAF TZ-30000 MFP Z36 deze printer samen met een precisiescanner in één apparaat.

De imagePROGRAF TZ-30000 heeft een overvloed aan nieuwe functionaliteit om krappe deadlines te halen en zowel de productiviteit als de efficiëntie op peil te houden

Alles gaat gemakkelijk dankzij het aan de voorzijde goed toegankelijke ontwerp van de imagePROGRAF TZ-30000

Maximale productiviteit, minimale stilstand

Met printsnelheden van vier A1 CAD-pagina’s per minuut is dit nieuwste model de snelste grootformaatprinter in de imagePROGRAF-serie. Met hoge capaciteit inkttanks van 700 ml en dubbele rolinvoer maximaliseert de printer de productiviteit bij minimale stilstand. Ondersteund door de Direct Print Plus software voor workflowmanagement en een bovenuitvoer voor 100 A0-vellen haalt deze printer productievolumes van 300 vierkante meter per maand.

Deze printer is ontworpen voor maximale productiviteit en is uitgerust met ‘hot swap’- mediarollen en -inkten. Daarmee is het de eerste printer in deze categorie die gebruikers in staat stelt tijdens het printproces zowel media als inkt bij te vullen. De intelligent rollensysteem maakt een einde aan giswerk bij het plaatsen van media – de gebruiker plaatst de rol gewoon in de invoer en de printer doet de rest. Vanaf het moment dat de printknop wordt aangeklikt, kan de gebruiker binnen 19 seconden de eerste A1 CAD-print in handen hebben.

Het CPP-printerstuurprogramma en de CPP Publisher Select tools voor aanleveren van opdrachten helpen om efficiënt te printen met minder misprints, omdat de breedte van de printmedia en resterende hoeveelheid wordt gecontroleerd voordat het printen start.

Uitzonderlijke Canon-printkwaliteit

De nieuwe printer maakt gebruik van Canon’s superieure LUCIA TD-inkttechnologie, zodat hoogwaardige prints kunnen worden gemaakt van CAD-tekeningen tot kaarten en posters. En dat alles op een breed scala aan printmedia met of zonder coating. Dunne zwarte lijnen en kleine letters of cijfers zijn duidelijk en met minimaal verloop te reproduceren, zelfs op media zonder coating. De weerbestendigheid van de inkten voorkomt dat de levensechte kleuren vervagen, zelfs bij gebruik van goedkoop, gewoon inkjetpapier.

Verbeterd ontwerp, optimale beveiliging

Het ruimtebesparende, ergonomische consoleontwerp betekent in de praktijk dat het verwisselen van inkttanks en mediarollen plaatsvindt aan de voorzijde van de imagePROGRAF TZ-30000 en dat prints die gereed zijn via de bovenzijde van de printer worden uitgevoerd.

Door de integratie van een hoogwaardige, multifunctionele scanner met dubbel led-lichtbronsysteem biedt het MFP Z36 model nog meer functionaliteit op een kleiner oppervlak. Dit MFP-model is eenvoudig te integreren en bijzonder geschikt voor kleinere kantoorruimten. De scanner is voorzien van een groot, vrij te plaatsen touchscreen met gebruiksvriendelijke weergavefuncties en uitgebreide mogelijkheden voor beeldverwerking.

Voor optimale beveiliging kunnen alle bestandsgegevens van de harde schijf worden gewist zodra een printtaak is uitgevoerd. Optionele PIN-code- en interfacebeveiliging voorkomen toegang door onbevoegden.  

In een toelichting op de introductie van de nieuwe imagePROGRAF TZ-30000 serie zegt Junichi Wachi, directeur van LFP EMEA bij Canon Europe: “Bij de ontwikkeling van de nieuwe imagePROGRAF TZ-30000 serie hebben we ons tot doel gesteld een aantal typische frustraties van gebruikers van low-end led-plotters aan te pakken. Deze compleet uitgeruste productieprinter brengt productiviteit en efficiëntie in balans, verkort de tijdsduur voor printen en nabewerking van grootformaat prints en helpt klanten om binnen de krapste deadlines te leveren. Ik ben ervan overtuigd dat deze aanwinst binnen de imagePROGRAF-familie voor onze klanten de lat hoger legt en zal voldoen aan toenemende eisen van elke onderneming die gestroomlijnde en probleemloze grootformaat printproductie nodig heeft.”

De nieuwe imagePROGRAF TZ-30000 en imagePROGRAF TZ-30000 MFP Z36 zijn vanaf mei 2021 verkrijgbaar via Canon’s kanaalpartners. Ga voor meer informatie naar: https://www.canon.nl/business-printers-and-faxes/imageprograf-tz-30000/.