Leef in het nu en leg herinneringen vast zoals nooit tevoren met Canon’s nieuwste, intelligente fotomaatje: de PowerShot PX!

Amstelveen, 28 oktober 2021 – Ouders, familiefotografen en gadgetfreaks opgelet! Canon introduceert vandaag de PowerShot PX. Deze kleine, slimme en vriendelijke camera zal de manier waarop onder andere gezinnen hun herinneringen vastleggen volledig veranderen. De PowerShot PX is immers uitgerust met slimme functies zoals het automatisch vastleggen van foto’s en video’s zodat bijzondere, spontane gebeurtenissen nooit meer gemist worden – zo hoef je ook nooit meer zelf achter de lens te blijven staan en kun je optimaal van het moment blijven genieten.

Leef in het nu met je eigen persoonlijke fotograaf


Wanneer je de bijzondere momenten van het leven wilt vastleggen zonder dat je het zelf mist, dan is de PowerShot PX ideaal – de camera volgt immers de actie en kiest zelf op intelligente wijze de onderwerpen om gezichtsuitdrukkingen en reacties heel natuurlijk vast te leggen. Na het inschakelen kan de PowerShot PX simpelweg overal in huis worden neergezet om spontane opnamen te maken van alledaagse momenten. Dankzij het eenvoudige maar draagbare design, USB-C opladen en ingebouwde Wi-Fi voor verbinding met slimme apparaten kun je tevens buitenshuis genieten van de intelligentie van de PowerShot PX. Neem hem bijvoorbeeld mee tijdens een picknick of een familievakantie aan zee, zodat herinneringen nooit verloren gaan.


Koester het alledaagse


Bekijk in een handomdraai de gemaakte beelden terug via de iOS- of Android app¹ van de PowerShot PX en ontvang aanbevelingen van deze slimme camera welke beelden het beste zijn om te bewaren. Deze dierbare foto’s en video’s worden vervolgens opgeslagen op een geheugenkaart om ze gemakkelijk te kunnen uploaden naar een computer. Met de app kun je bovendien de camera handmatig bedienen om de perfecte compositie te kiezen en om van afstand opnamen te maken, zo hoef je nooit meer heen en weer te lopen om de camera optimaal te gebruiken. Gezinnen kunnen daarnaast de automatische opname-instellingen aanpassen, de lens schuin omhoog zetten om foto’s een eigen stijl te geven en in de app bekende gezichten selecteren om die tijdens het fotograferen meer prioriteit te geven. Met behulp van de PC Webcam Utility app² kan de PowerShot PX tot slot gebruikt worden als webcam.


PowerShot PX – de belangrijkste kenmerken:


Met een brandpuntbereik van 19-57mm en de flexibele kantelbare zoomlens ontstaat een breed beeldveld van 340˚ horizontaal en 110˚ verticaal om de actie vlekkeloos te volgen. De PowerShot PX legt vervolgens automatisch hoogwaardige 11,7 MP foto’s en 60p Full HD video-opnamen vast, terwijl de spraakbesturing een volledige handsfree bediening mogelijk maakt. In bullet points:


  • Automatisch vastleggen van foto’s en video’s
  • Kantelbare zoomlens met een bereik van 340˚ horizontaal en 110˚ verticaal en een 19-57mm (equivalente) zoom
  • Herkenningstechnologie met de mogelijkheid om bepaalde gezichten prioriteit te geven
  • Handmatige bediening en beheer van opnamen via de Connect-app voor de Mini PTZ Cam
  • Wi-Fi en Bluetooth® maken de communicatie met smartphones en tablets eenvoudig³

Prijs en beschikbaarheid


De PowerShot PX is vanaf november verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van €479,99, in de kleuren zwart en wit. Ga voor meer informatie over de camera naar www.canon.nl.