Introductie van de Canon Multi-Camera Control smartphone-app en een nieuwe firmware-update voor de XF605 en Cinema EOS-serie

Amstelveen, 7 december 2023 – Canon Europe kondigt de introductie aan van de Multi-Camera Control smartphone-app voor iOS-apparaten1. Deze nieuwe gratis app stelt gebruikers in staat om naadloos tot vier camera's tegelijk aan te sluiten, te bedienen en te monitoren. De app is compatibel met de XF605, EOS C70, EOS C300 Mark III en EOS C500 Mark II.

eos_c70_eos_c300_markIII_eos_c500_markII_xf605_canon_multi_camera_control_app

De eenvoudige en intuïtieve gebruikersinterface biedt de mogelijkheid om op afstand een uitgebreide reeks camerafuncties te bedienen zoals optische zoom, belichtingsregeling, touch-autofocus, picture profiles en nog veel meer. Bovendien zijn tot wel vier camera's tegelijkertijd live te monitoren in hoge beeldkwaliteit en met minimale latency. Het beheer van een multi-camera studio ligt binnen het handbereik van één operator, met de mogelijkheid om belangrijke instellingen aan te passen en op afstand meerdere camera's tegelijkertijd te activeren.

Canon kondigt tevens ook een aantal gratis firmware-updates aan voor de XF605-camcorder en Cinema EOS-camera's. De professionele XF605-camcorder beschikt nu over een geavanceerde support voor SRT IP-streaming, waardoor hoogwaardige en betrouwbare videostreaming mogelijk is via Wi-Fi- of Ethernet-netwerken. Een nieuwe Chunk Transfer-functie maakt het mogelijk om met behulp van Canon’s Content Transfer Mobile-app2 opnames van lange duur in kleinere stukjes te uploaden via FTP. Zo zijn efficiëntere workflows voor breaking news te realiseren. Verdere verbeteringen aan de XF605 zijn onder andere de toevoeging van het Canon 709 picture profile, dat eerder werd gebruikt in Cinema EOS camera's. Hiermee worden beelden direct uit de camera verbeterd met een subtiele toename in contrast en kleur. Ook nieuw voor de XF605 is de mogelijkheid om de transparantie en grootte van de waveform-monitor en vectorscoop aan te passen.

De EOS R5 C, EOS C70, EOS C300 Mark III en EOS C500 Mark II Cinema-camera's profiteren tot slot dankzij de nieuwe firmware update nu van een uitgebreide lenscompatibiliteit met de nieuwste Super 35mm Flex Zooms, RF Mount Cinema Primes en de geavanceerde RF 24-105mm F2.8L IS USM Z. Een digitale teleconverter-functie maakt het bovendien mogelijk om lenzen met behulp van de digitale in-camera vergroting nóg verder te laten reiken.

De Multi-Camera Control-app en de XF605 en Cinema EOS firmware-updates zijn vanaf nu te downloaden. Ga voor meer informatie over de firmware-updates naar www.canon.nl/support

  1. Compatibel met de iOS-versies 16.2-16.7 / 17.0-17.1. iOS is een handelsmerk of gedeponeerd handelsmerk van Cisco in de VS en andere landen en wordt onder licentie gebruikt.
  2. Abonnementskosten van toepassing.