Canon biedt ook dit seizoen inspirerende (video)content aan als verlengstuk van Het Perfecte Plaatje

Amstelveen, 14/10/2020 – Gisteravond is de eerste aflevering van alweer het vijfde seizoen van Het Perfecte Plaatje uitgezonden bij RTL 4. Als hoofdsponsor van het succesvolle televisie- programma, biedt Canon ook dit jaar weer inspirerende, online (video)content boordevol informatie aan dat in het verlengde ligt van het programma. Laat je als kijker nog verder meenemen in de wereld van fotografie en bekijk de beste tips & tricks van professionele fotografen voor jouw eigen perfecte plaatje, maar ook alle ins & outs over de gebruikte Canon-apparatuur tijdens de afleveringen inclusief de toegepaste camera-instellingen.

Boordevol informatie en handvatten om jezelf verder te ontwikkelen als fotograaf


Online (video)content, powered by Canon
In het verlengde van het televisieprogramma, biedt Canon ook dit jaar weer inspirerende (video)content aan waar de kijkers thuis handige, aanvullende informatie in terug kunnen vinden. Zo zal er na elke aflevering een videotutorial speciaal voor beginnende fotografen, maar ook interessant voor de enthousiaste fotograaf, verschijnen op het YouTube-kanaal van Canon. In elk van de negen videotutorials wordt door het gastjurylid uit de betreffende aflevering stap voor stap uiteengezet hoe je zelf een perfect plaatje kunt maken. Naast de winnende foto’s zijn ook alle overige foto’s van de deelnemers voorzien van de bijbehorende EXIF-data terug te vinden op canon.nl/hetperfecteplaatje, hetzelfde geldt voor relevante productinformatie. Denk hierbij aan de toelichting waarom nou precies een specifieke camera en lens zijn gebruikt voor een opdracht en voor welk type fotografie je deze apparatuur nog meer kunt toepassen. Zo kan men, zelfs ook buiten het programma om, de nodige fotografie-inspiratie opdoen.


Benieuwd hoe jij je fotografietalent naar een nog hoger niveau kunt tillen? Het Perfecte Plaatje, geproduceerd door ITV Studios, is vanaf vandaag elke dinsdag te zien om 20:30 uur bij RTL 4. Dit jaar zijn er maar liefst 11 afleveringen van 1,5 uur lang en is het de beurt aan Miljuschka Witzenhausen, Janny van der Heijden, Bibi Breijman, Victoria Koblenko, Patricia Paay, Art Rooijakkers, Stefano Keizers, Soy Kroon, Bert van Leeuwen en Raymond van Barneveld om te strijden om winnaar te worden van Het Perfecte Plaatje. Gewapend met de nieuwste Canon-apparatuur, waaronder de Canon EOS RP, EOS 90D, de EOS M50 en verschillende RF- en EF-lenzen, dienen zij elke week de vakjury opnieuw te overtuigen van hun fotografietalent. De inmiddels bekende vakjury, bestaande uit gerenommeerde fotografen William Rutten en Cynthia Boll, wordt iedere week bijgestaan door een wisselend gastjurylid om de deelnemers te beoordelen en hen de beste tips & tricks te geven voor de desbetreffende opdracht.


Daar waar het televisieprogramma stopt, gaat Canon dus door op het eigen gecreëerde online platform en YouTube waar nog dieper in wordt gegaan op bepaalde vraagstukken omtrent fotografie. Een ware inspiratiebron voor niet alleen de beginnende-, maar ook de enthousiaste fotograaf.