Canon verhoogt prestaties van succesvolle varioPRINT iX-serie met nieuwe softwarerelease

HUNKELER INNOVATIONDAYS, Zwitserland, 27 februari 2023. Met wereldwijd 275 bestellingen en installaties sinds de introductie in 2020 hebben de modellen in de Canon varioPRINT iX-serie hun waarde bewezen als hoogwaardige, uiterst betrouwbare sheetfed inkjet-productieprinter en kiest 30% van alle varioPRINT iX-gebruikers voor een tweede (of meer) productieprinter uit deze serie. Geheel in lijn met Canon’s focus op innovatie door intensief onderzoek en ontwikkeling, en in nauwe samenwerking met klanten, introduceert Canon een nieuwe release van de succesvolle serie waardoor de varioPRINT iX2100 en iX3200 nog betere prestaties leveren in termen van beeldkwaliteit, efficiëntie en productiviteit.

varioPRINT iX-series

Er zijn binnen heel EMEA meer dan 125 printers uit de varioPRINT iX-serie geïnstalleerd.

Picture of print outs made by Canon printers

Toepassingen geprint met de Canon varioPRINT iX-serie.

Momenteel zijn er meer dan 125 installaties van de varioPRINT iX-serie in heel EMEA, een bewijs dat deze printer een populaire investeringskeuze binnen het segment voor digitale B3-productieprinters is. De varioPRINT iX-serie heeft ook de voorkeur van grafische ondernemingen die voor het eerst in Canon-producten willen investeren: meer dan 45% van die gebruikers koos voor de varioPRINT iX als hun eerste investering in Canon-hardware die ze vervolgens installeerden als aanvulling op bestaande printers of ter vervanging van oudere technologieën.

De varioPRINT iX-serie biedt een hoge mate van automatisering en heeft meerdere efficiëntie verhogende functies die grafische ondernemingen ondersteunen bij het besparen op arbeidskosten en het verminderen van onderhoudsactiviteiten. Dit resulteert in een hoger rendement op de investering en draagt bij aan kostenefficiëntie. De innovatieve iQuarius-inkt en printengine-technologie staan garant voor een hoge printkwaliteit met een reproductie van 91% van Pantone-spotkleuren, een percentage dat is bevestigd met certificeringen door Fogra en Idealliance.

Gebruikers van de varioPRINT iX hebben ook al kunnen profiteren van de veelzijdigheid in printmedia. Met meer dan 1.000 goedgekeurde substraten, waaronder standaard offset gecoate, ongecoate en creatieve media, kunnen gebruikers van de varioPRINT iX-serie een breed portfolio aan toepassingen produceren, variërend van brochures, eersteklas direct mail en boeken tot flyers en kalenders. Met de hoogste printsnelheid in deze klasse, een ongeëvenaarde productiviteit en een bewezen uptime van meer dan 90% produceert de top-10 van gebruikers van de varioPRINT iX-serie gemiddeld meer dan zes miljoen prints per maand.

Richard Kampert, Managing Director bij de Nederlandse online printproducent Kampert-Nauta, zegt: “Vanaf het moment van installatie van onze eerste varioPRINT iX3200 zijn we onder de indruk van de hoge printkwaliteit en de productiviteit die we hebben kunnen realiseren, vooral bij het printen op dikkere substraten voor bijvoorbeeld onze wenskaarten. En omdat onze online activiteiten over het algemeen een snelle doorlooptijd vereisen, is ook de hoge uptime van de varioPRINT iX voor ons een belangrijk criterium geweest. Daarom verhoogden we het volume dat we met de iX printen – het resultaat van nieuwe opdrachten en het migreren van kleine opdrachten vanaf onze offsetpersen. Het gevolg was dat we moesten investeren in een tweede productieprinter om aan de toenemende vraag te kunnen voldoen. In 2022 namen we het besluit een tweede varioPRINT iX3200 te installeren. Als we naar de toekomst kijken, zien we inkjet als de technologie die het beste in staat is om aan onze behoeften te voldoen. Deze technologie zorgt voor een geweldige kwaliteit op uiteenlopende soorten papier en is uiterst betrouwbaar en kostenefficiënt – dit printsysteem heeft echt alles wat een commerciële printproducent nodig heeft.”

Definieert een nieuwe benchmark voor kwaliteit, productiviteit en efficiëntie

Door aandachtig te luisteren naar de wensen van haar klanten en door haar focus op het voortdurend verleggen van grenzen, introduceert Canon de nieuwe softwarerelease R4.3 die een uitzonderlijk niveau aan kwaliteit, efficiency en productiviteit biedt. De nieuwe release stelt klanten in staat om de voordelen van digitaal printen in kleine oplagen te benutten en de printer optimaal af te stemmen voor op maat gemaakte toepassingen zoals hoogwaardige direct mail en om boeken met veel afbeeldingen een unieke kwaliteitsuitstraling te geven. Dit wordt bereikt door een nieuw, automatisch controlesysteem voor de beeldkwaliteit, dat elk vel scant om de kwaliteit te controleren en zo nodig op dynamische wijze systeemaanpassingen doorvoert.

Tot de andere prestatieverbeteringen behoren het volautomatische validatieproces van klantmedia (MVP) voor het eenvoudig instellen van nieuwe media met behulp van een wizard, en de verbeterde detectie van potentiële invoer van meerdere vellen tegelijk in de papier-invoermodule (PIM), die gedetecteerde vellen omleidt naar de wachtrijbak. Er is geen tussenkomst van de operator nodig en de productie gaan onverminderd door.

De update brengt ook een groot aantal voordelen met de Canon PRISMAsync controller met zich mee, zoals SMB hot-folder ondersteuning, subset ondersteuning via JDF, mediaverwerking voor dubbelzijdig printen met verschillende behandeling van voor- en achterzijde, en verbeterde gecodeerde harde schijf ondersteuning.

Jennifer Kolloczek, Senior Director European Planning, Marketing & Innovatie, Production Print bij Canon Europe, zegt: “Door de hoge kwaliteit en uitzonderlijke productiviteit – zelfs op dikke media tot 350 g/m2 – is de varioPRINT iX een populaire investeringsoptie gebleken binnen de commerciële printmarkt en ook de feedback van klanten is uiterst positief. Zoals bij alle Canon-technologieën investeren we voortdurend in onderzoek en ontwikkeling om ervoor te zorgen dat onze printsystemen maximaal presteren en gebruikers blijven ondersteunen bij hun veranderende behoeften, zodat die hun onderneming toekomstbestendig kunnen maken. Zowel bestaande als nieuwe gebruikers kunnen nu profiteren van de benchmark die we met release R4.3 definiëren voor hoogwaardige, efficiënte en productieve printproductie.“

De softwaregestuurde release kan achteraf op alle varioPRINT iX printers worden geïnstalleerd en zal vanaf maart 2023 bij Canon-gebruikers van deze serie worden uitgerold.

Ga voor meer informatie over de Canon varioPRINT iX-serie naar: https://www.canon.nl/business/products/production-printers/digital-presses/varioprint-ix-series/