’s Werelds eerste grootformaat printer met fluorescerende watergedragen pigmentinkt¹ - Canon’s nieuwe imagePROGRAF GP-serie maakt prints met hoge toegevoegde waarde voor grafische toepassingen

’s-Hertogenbosch, 9 september 2021 – Canon Europe introduceert in totaal vier nieuwe grootformaatprinters. Deze nieuwe modellen in de imagePROGRAF-serie zijn de imagePROGRAF GP-4000 (44 inch) en GP-2000 (24 inch) die 11 kleuren gebruiken, waaronder rode, oranje, groene, violette en fluorescerende roze inkt, en de imagePROGRAF GP-300 (36 inch) en GP-200 (24 inch) die naast 5 kleuren ook fluorescerende roze inkt gebruiken.

Junichi Wachi, Director van LFP EMEA bij Canon Europe, zegt: “Nu de detailhandel, de horeca en de vrijetijdssector binnen EMEA zich richten op heropening en herstel, zullen heldere, visueel aantrekkelijke promotionele posters een cruciale rol spelen bij het trekken van de aandacht van de consument, bij het stimuleren van bezoekersaantallen en het bevorderen van de verkoop. De nieuwe printers in de imagePROGRAF-serie zijn ontwikkeld voor grafische producenten, creatieve bureaus en interne printafdelingen die bedrijven in deze sectoren bedienen. Met de aantrekkelijke, opvallende kleuren komen campagne visuals tot leven, dag na dag en print na print.”


“Met keuze uit vier GP-printers met 11 of 6 watergedragen pigmentinkten en drie verschillende printbreedtes kunnen ondernemingen van elke omvang een breder kleurenspectrum reproduceren en met de fluorescerende roze inkt opvallende posters maken die echt impact hebben. Deze nieuwe grootformaatprinters zijn net zo productief, efficiënt en gebruiksvriendelijk als de rest van de imagePROGRAF-familie, zodat klanten zich op de toekomst kunnen richten en zich klaar kunnen maken om geheel vernieuwd hun activiteiten voort te zetten.”


’s Werelds eerste grootformaatprinter met fluorescerende watergedragen pigmentinkt voor indrukwekkende grafische producten


Een “Radiant Infusion”-technologie legt tijdens het printen een nieuw ontwikkelde fluorescerende roze inkt met andere inkten op het papieroppervlak. Dit resulteert in een heldere en zachte kleurreproductie, terwijl de meegeleverde pc-software “PosterArtist Lite” gebruikers in staat stelt om gemakkelijk posters te ontwerpen die een grote impact hebben. Daarnaast is de imagePROGRAF GP-4000/2000 uitgerust met rode, oranje, groene en violette inkten die het kleurenbereik verder uitbreiden, waardoor de imagePROGRAF-serie het grootste kleurenspectrum heeft.


Nieuwe printers ontvangen een “PANTONE™-gekalibreerd²” licentie voor een breed scala aan toepassingen


De nieuwe imagePROGRAF GP-serie ontving ’s werelds eerste “PANTONE-gekalibreerd” licentie³ voor “PANTONE PASTELS & NEONS GUIDE Coated”⁴, die ook fluorescerende en pastelkleuren omvat. Daarnaast behaalden de GP-4000/2000-modellen een dekking⁵ van 99 % bij de “PANTONE FORMULA GUIDE Solid Coated” die wordt gebruikt in een breed scala aan toepassingen, waaronder drukwerk en design, en verkregen ze een aanvullende “PANTONE-gekalibreerd” licentie. Nu de keuzemogelijkheden bij kleurspecificatie in het ontwerpstadium toenemen, wordt het voor ontwerpers mogelijk om exact de gewenste kleur tot uitdrukking te brengen.


De belangrijkste kenmerken van de imagePROGRAF GP-4000 en 2000


1. ’s Werelds eerste grootformaatprinter met nieuw ontwikkelde rode, oranje, groene en violette pigmentinkten en watergedragen pigmentinkten die prints met een hoge toegevoegde waarde produceren


 • ’s Werelds eerste watergedragen pigment grootformaatprinter met 10 kleuren plus fluorescerende roze inkt
 • Een “Radiant Infusion”-technologie legt tijdens het printen een nieuw ontwikkelde fluorescerende roze inkt samen met andere inkten op het papieroppervlak. Deze technologie wordt voor het eerst ter wereld gebruikt in een grootformaat inkjetprinter. Dit resulteert in heldere en zachte kleurreproductie, waardoor meer aansprekende prints kunnen worden gemaakt. Met de meegeleverde pc-software “PosterArtist Lite” kunnen gebruikers gemakkelijk posters maken die een grote impact hebben
 • Naast de fluorescerende roze inkt breiden 10 kleuren, waaronder vier nieuw ontwikkelde rode, oranje, groene en violette inkten, het bereik aan kleurreproductie verder uit en biedt de imagePROGRAF-serie het grootste kleurenspectrum
 • De fluorescerende roze inkt kan ook worden gebruikt om specifieke delen zoals tekst en afbeeldingen in roze of oranje te printen om zo een fluorescerende kleurexpressie mogelijk te maken die deze delen extra laat opvallen
 • Printen met en zonder fluorescerende inkt kan worden geselecteerd
 • De nieuw ontwikkelde inkten maken de productie mogelijk van toepassingen die een natuurgetrouwe kleurweergave vereisen, zoals:
  • Bedrijfskleuren
  • Afbeeldingen met fluorescerende kleuren die met een traditionele inkjetprinter moeilijk zijn te reproduceren
  • Kleurproeven met een breed kleurenspectrum
 • De mogelijkheid om grootformaatprints te maken die extra waarde creëren; ondersteuning van nieuwe zakelijke kansen

2. Met “PANTONE-gekalibreerd” licentie voor een breed scala aan toepassingen


 • Verkreeg ’s werelds eerste “PANTONE-gekalibreerd” licentie van Pantone voor “PANTONE PASTELS & NEONS GUIDE Coated”, die fluorescerende en pastelkleuren omvat⁶
 • Bereikte 99 % dekking⁷ voor de “PANTONE FORMULA GUIDE Solid Coated”, gebruikt in een breed scala aan toepassingen zoals drukwerk en design. Verkreeg “PANTONE-gekalibreerd” licentie van Pantone voor de hoge kleurreproductie
 • Ontving de “PANTONE-gekalibreerd” licentie met twee Pantone-publicaties die de keuze aan kleurspecificatie in de ontwerpfase vergroot en ondersteunt het printen van de door de ontwerper gewenste kleur

3. “PosterArtist Lite” software met verbeterde functionaliteit waarmee gebruikers gemakkelijk zelf posters kunnen maken


 • Met de meegeleverde pc-software “PosterArtist Lite” zijn eenvoudig hoogwaardige posters met levendige kleuren te maken
 • “PosterArtist Lite” ondersteunt de Vivid-modus die gebruik maakt van “Radiant Infusion”-technologie voor levendiger prints met een groter kleurenbereik; de Spot-modus print fluorescerende inkt op specifieke delen, zoals tekst, cijfers en clip art in roze en oranje om die delen extra te laten opvallen
 • Printen met en zonder fluorescerende inkt kan naar keuze worden geselecteerd
 • Er zijn nieuwe templates toegevoegd om gebruik te maken van de expressieve kracht van fluorescerende roze inkt
 • De nieuw toegevoegde functie maakt het voor gebruikers gemakkelijk om te zoeken naar foto’s die gratis beschikbaar zijn bij drie stockdienstverleners (Pixabay, Unsplash, Pexels). Uit een enorme voorraad van miljoenen foto’s kunnen gebruikers hun favoriete afbeeldingen selecteren en deze combineren om gemakkelijk een hoogwaardig ontwerp voor posters te maken

4. Superieure printerfuncties maken het voor gebruikers gemakkelijker om met verschillende soorten papier te werken


 • De functie “Smart Roll Paper Set” zorgt voor de automatische aanvoer en invoer van papier, detecteert zowel de papiersoort als -breedte, schat de resterende hoeveelheid papier en past de printcondities aan door papier van de rol in het invoergedeelte van de printer te plaatsen. Automatisering van de papieraanvoer verlaagt de werklast van de operator. Het is niet nodig papier handmatig in de invoeropening te plaatsen, zodat het oppervlak van het papier wordt aangeraakt en er ook geen vingerafdrukken en vuil op komt
 • Het “Multifunction Roll System” dat de twee functies van dubbele rolinvoer en het oprollen van prints op rol (een media take-up unit) vervult, wordt ondersteund. Door de “Roll Unit” (optie) in de onderste houder te bevestigen, wordt continu printen van hoge volumes mogelijk met twee rollen van hetzelfde type printmateriaal of twee verschillende formaten en typen rolpapier die tijdens het printen zijn om te schakelen. De onderste eenheid is ook te gebruiken als take-up unit voor de grootformaat prints van de bovenste eenheid. Dit vergroot de efficiëntie en verhoogt de productiviteit

5. RIP⁸-ondersteuning bij een reeks aan printworkflows


 • Toonaangevende RIP-leveranciers voor ontwerp, proofing en printen met grootformaatprinters, zoals Caldera, Ergosoft, CGS, DEVStudio, DINAX, Shiraz, EFI, Eisfeld, ONYX en SAi bereiden RIP voor die de imagePROGRAF GP-4000/2000 ondersteunen. Gebruikers kunnen RIP-software voor diverse toepassingen inzetten zonder hun vertrouwde printworkflow te wijzigen

De belangrijkste kenmerken van de imagePROGRAF GP-300 en 200


1. ’s Werelds eerste grootformaatprinter met fluorescerende watergedragen pigmentinkt voor opvallende posters


 • ’s Werelds eerste grootformaatprinter met fluorescerende roze watergedragen pigmentinkt en 5 kleuren pigmentinkt
 • Een “Radiant Infusion”-technologie legt tijdens het printen een nieuw ontwikkelde fluorescerende roze inkt samen met andere inkten op het papieroppervlak. Dit resulteert in heldere en zachte kleurreproductie. Met de meegeleverde pc-software “PosterArtist Lite” kunnen gebruikers gemakkelijk kleurrijke posters maken
 • De fluorescerende roze inkt kan ook worden gebruikt om specifieke delen zoals tekst en afbeeldingen in roze te printen om zo een fluorescerende kleurexpressie mogelijk te maken die deze delen extra doet opvallen
 • Printen met en zonder fluorescerende inkt kan worden geselecteerd
 • De nieuwe imagePROGRAF GP-300/200 ondersteunt het maken van aansprekende advertenties en posters met fluorescerende kleuren. Deze modellen ondersteunen ook de in-house productie van grootformaat prints die een grotere aantrekkingskracht en visuele aanwezigheid hebben op uiteenlopende locaties in diverse sectoren, zoals winkels, restaurants, overheidskantoren, scholen en het bedrijfsleven

2. Met “PANTONE gekalibreerd” licentie


 • Verkreeg ’s werelds eerste “PANTONE-gekalibreerd” licentie van Pantone voor “PANTONE PASTELS & NEONS GUIDE Coated”, die zowel fluorescerende als pastelkleuren⁹ omvat
 • Met deze grootformaatprinters zijn krachtige fluorescerende kleuren en pastelkleuren met zachte tintnuances te produceren, waardoor winkelketens, restaurants, overheidsinstellingen en scholen posters in eigen beheer kunnen maken, iets dat voorheen werd uitbesteed

3. “PosterArtist Lite” software met verbeterde functionaliteit waarmee gebruikers gemakkelijk zelf aantrekkelijke posters kunnen maken


 • Met de meegeleverde pc-software “PosterArtist Lite” zijn eenvoudig hoogwaardige posters met levendige kleuren te maken
 • “PosterArtist Lite” ondersteunt de Vivid-modus die gebruik maakt van “Radiant Infusion”-technologie voor levendiger prints met een groter kleurenbereik; de Spot-modus print fluorescerende aquapigmentinkt op specifieke delen, zoals tekst, cijfers en clip art in roze en oranje om die delen extra te laten opvallen
 • Printen met en zonder fluorescerende inkt kan naar keuze worden geselecteerd
 • Er zijn nieuwe templates toegevoegd om gebruik te maken van de expressieve kracht van fluorescerende en pastelkleuren
 • De nieuw toegevoegde functie maakt het voor gebruikers gemakkelijk om te zoeken naar foto’s die gratis beschikbaar zijn bij drie stockdienstverleners (Pixabay, Unsplash, Pexels). Uit een enorme voorraad van miljoenen foto’s kunnen gebruikers hun favoriete afbeeldingen selecteren en deze combineren om gemakkelijk een hoogwaardig ontwerp voor posters te maken

4. Ruimtebesparende installatie dankzij volledige bediening vanaf de voorzijde


 • Alle handelingen en activiteiten die betrekking hebben op het printen, zoals het plaatsen en verwisselen van papierrollen en inkttanks en het verwijderen van de prints, zijn vanaf de voorzijde van de printer uit te voeren. Omdat de printer vlak tegen een wand kan worden geïnstalleerd, is de beschikbare ruimte effectief te benutten zodat zelfs in winkels, kantoren en andere locaties met beperkte ruimte grootformaat prints zijn te produceren

5. Direct printen zonder pc en beveiligd printen worden ondersteund


 • De gegevens van printopdrachten die zijn opgeslagen op de HDD kunnen rechtstreeks vanaf de printer worden geprint zonder dat een pc nodig is. Gebruikers kunnen zo gemakkelijk opnieuw printen zodra extra prints nodig zijn.
 • Beveiligd printen wordt ondersteund. Wanneer gebruikers tijdens het printen een pincode (wachtwoord) instellen bij het printerstuurprogramma, wordt de printtaak opgeslagen op de HDD en kunnen gebruikers het printen laten starten nadat via het bedieningspaneel van de printer dezelfde pincode is ingevoerd. Dit helpt het lekken van informatie als gevolg van verkeerde identificatie, verlies of onzorgvuldigheid na het printen te voorkomen

Productspecificaties


Ga voor meer informatie over de productspecificaties van de afzonderlijke modellen naar: