Canon toont tijdens ISE 2020 haar uitgebreide, innovatieve ecosysteem voor 8K- en 4K-imaging

Amstelveen, 5 februari 2020 – Canon Europe maakt vandaag bekend dat bezoekers van ISE 2020 – ’s werelds grootste beurs voor AV-system integration – een ongeëvenaarde line-up van input- en outputoplossingen kunnen bewonderen op de Canon-stand (hal 1, stand F-50), inclusief camera’s en objectieven van wereldklasse. Bezoekers krijgen de kans om met eigen ogen de indrukwekkende HDR-, 4K- en 8K-projectiemogelijkheden in het geavanceerde Canon-ecosysteem voor imaging te bekijken. Op de stand zullen ook diverse Canon-netwerkcamera’s, uitgebreide analysesoftware en een robotarm – geleverd door Denso – aanwezig zijn om te demonstreren hoe geavanceerde visuele analysetechnologie ondersteuning kan bieden bij de automatisering van moeilijke of ingewikkelde taken.

Matthew Koshy, Europees Product Marketing Specialist bij Canon Europe, zegt: “Dit jaar bouwen we voort op het succes van ISE 2019 door onze showcase van input-naar-output nog verder uit te breiden. Daarmee benadrukken we het belang van een geïntegreerde line-up om een ongeëvenaarde resolutie te waarborgen. Onze productlijn met laserprojectoren, gekenmerkt door een hoge helderheid en een hoge beeldkwaliteit, wordt getoond om systeemintegrators te laten zien hoe samenwerkende projectiesystemen indrukwekkende optische prestaties bieden naast eenvoudige installatie en weinig onderhoud.”


Van input-naar-output met 4K


In een van de speciale zones op de stand zal Canon toonaangevende imagingoplossingen tonen die naadloos samenwerken om workflows te stroomlijnen en om systeemintegrators een perfecte optische kwaliteit te garanderen. Het hoogwaardige assortiment Canon-videocamera’s, -referentiedisplays en -projectoren biedt bezoekers de kans zich onder te dompelen in een live 4K-productiesimulatie. In deze demo hebben een 4K-productiecamera – de Canon XF705, een gerenommeerde EOS C200 4K Cinema-camera, een compacte 4K-videocamera – de XA55, en Canon’s nieuwste 4K-projector de hoofdrol. Canon’s XEED 4K6021Z-laserprojector inclusief RS-SL07RST 4K-objectief, die gebruik maakt van dezelfde technologie als de EF- en RF-lenzen, zal tevens op de stand te zien zijn. Deze combinatie zorgt voor een hoge resolutie met levensechte beelden en garandeert dat systeemintegrators het beste uit de 4K Canon-technologie kunnen halen.


De kracht van HDR


Canon toont de indrukwekkende kwaliteit van haar ecosysteem voor HDR-imaging met content die is vastgelegd met Canon-camera’s en die wordt geprojecteerd door native 4K-projectoren met een ongekend hoge helderheid. Dankzij haar samenwerking met dnp Supernova zal Canon de superieure kleuren en de 4K HDR-beeldkwaliteit demonstreren door te projecteren op een scherm dat het omgevingslicht neutraliseert. Dit dnp Supernova-scherm levert een ongeëvenaard contrast, zelfs in omgevingen met een hoge lichtintensiteit. Het zijn deze krachtige, levensechte kleuren en haarscherpe, detailrijke beelden die Canon LCOS-modellen zo populair maken binnen creatieve sectoren die zich steeds meer richten op visual storytelling om zo te kunnen concurreren met digitale platforms. Met hun flexibiliteit, kwaliteit en het geringe onderhoud van de projectoren kunnen musea en galerieën fascinerende, bijna betoverende ervaringen creëren, meer dan ooit tevoren, om een breder publiek aan te trekken.


8K-beeldprojectie


Nu zowel de belangstelling als de vraag naar 8K toeneemt, wordt het vermogen om met deze resolutie te projecteren en te bekijken steeds belangrijker. Om de AV-sector te helpen deze trend voor te zijn, toont Canon in samenwerking met AV Stumpfl, een leverancier van software voor mediaservers, een 8K-projectieoplossing. De Pixera Two-server van AV Stumpfl helpt bij het leveren en beheren van de met Canon-camera’s vastgelegde 8K-content, zodat Canon-projectoren zich kunnen richten op het leveren van een uitstekende 8K-beeldkwaliteit die absoluut indruk maakt.


Tot de nieuwste ontwikkelingen onder Canon’s 8K-broadcastlenzen behoren de multifunctionele en draagbare 7x10.7B KAS S-lens en Canon’s eerste box-type 8K-telelens SP51x15.5B. De 8K-lenzen van Canon hebben een ontwikkelperiode van tien jaar achter de rug en zullen worden gebruikt tijdens de Olympische Spelen van Tokio in 2020, waardoor kijkers met een indrukwekkend hoge resolutie nog dichter bij de actie komen. Canon heeft al geëxperimenteerd met 8K tijdens een live video-overdracht van een rugbywedstrijd in Japan. Deze wedstrijd werd vastgelegd met een 8K-camera en -lens. De beelden werden vervolgens doorgestuurd naar een 8K Canon HDR-scherm en een projectorsysteem bestaande uit vier 4K Canon HDR-projectoren, om zo een indrukwekkende live-ervaring te bereiken met een hoog dynamisch bereik en een breed kleurenspectrum. Op de Canon-stand zal een soortgelijke demonstratie worden gereconstrueerd om de optische superioriteit van de 8K line-up te tonen.


ISE 2020 vindt plaats van 11 – 14 februari 2020 in Amsterdam. Canon is te vinden in hal 1, op stand F-50.