Canon vergroot haar toonaangevende portfolio van snelle, rotatieve inkjet-productieprinters met de ColorStream 8110 en een nieuw topmodel - de ColorStream 8200

Drupa Media Conference, Düsseldorf, Duitsland, 26 maart 2024 – In navolging van het succes van haar ColorStream 8000 serie snelle, rotatieve inkjet-productieprinters, breidt Canon de serie vandaag uit met twee nieuwe modellen, de ColorStream 8200 en 8110. De ColorStream 8200 is nu het meest productieve model in de serie, met een maximumsnelheid tot 200 meter per minuut. Met een snelheid van 110 meter per minuut is de ColorStream 8110 ideaal voor commerciële printbedrijven (PSP's) die willen investeren in een nieuwe ColorStream-printer met behoud van de bestaande nabewerkingssystemen.

  • Canon heeft de ColorStream 8000 serie uitgebreid met twee nieuwe modellen, de ColorStream 8200 en 8110.

  • De nieuwe ColorStream 8200 is nu het meest productieve model in de serie en haalt een maximum snelheid van 200 meter per minuut.

  • De ColorStream 8000 serie is te combineren met PRISMAproduction, een geïntegreerd en schaalbaar platform voor workflow- en productiemanagement.

Sinds de introductie in 2011 heeft de ColorStream serie bewezen een aantrekkelijke investering te zijn voor hoogvolume printproductieomgevingen, met meer dan 1800 units die wereldwijd zijn geïnstalleerd. Voortbouwend op de vraag van klanten is de nieuwe Canon ColorStream 8200 de meest productieve en geautomatiseerde ColorStream-productieprinter tot nu toe, die handmatige interventies tot een minimum beperkt en een uitstekende uptime en efficiëntie biedt. Bij maximale snelheid produceert de ColorStream 8200 2.692 A4-pagina's per minuut. Dat productiviteitsniveau maakt deze printer perfect voor zakelijke communicatie-, transactie- en boekdrukkerijen en PSP's die productiepieken moeiteloos moeten verwerken terwijl ze een mix van output produceren, waaronder transactieoverzichten, publicaties, boeken, direct mail en product-inserts.

De nieuwe ColorStream 8200 en 8110 bieden een printkwaliteit die gelijk is aan die van de bestaande ColorStream 8000-modellen en zijn uitgerust met native 1200 dpi printkoppen en hooggepigmenteerde polymeerinkten op waterbasis. Dit zorgt voor een breed kleurenspectrum op ongecoat, gerecycled, inkjet-gecoat en inkjet-behandeld papier zonder voorbehandeling. Het gebruik van duurzame componenten met een lange levensduur in de ColorStream 8200 en 8110, samen met automatiseringsfuncties, zoals automatische verwerking van splits en intensieve communicatie met inline nabewerkingsapparaten, weerspiegelt Canon's focus op het ondersteunen van gebruikers om topproductiviteit te bereiken en tegelijkertijd de impact van haar producten en activiteiten op het milieu te verminderen.

Om de efficiëntie van de ColorStream 8000 serie te maximaliseren, kunnen klanten deze combineren met PRISMAproduction, een geïntegreerd en schaalbaar, high-performance workflow- en productiemanagementplatform dat gegevensinvoer en -conversie, prepress en printuitvoer automatiseert en integreert. PRISMAproduction verbetert bestanden voor hoogwaardige productieprints en maakt pre-flighting en make-ready van AFP en PDF, dataverrijking en paginacompositie mogelijk in één flexibele printworkflow via één enkel platform. De batchingfunctionaliteit in PRISMAproduction stelt gebruikers ook in staat om hun orderverwerking en productievolgorde te optimaliseren in lijn met de voortdurende trend in het reduceren van oplages, wat resulteert in een efficiënte verwerking van de uitvoer op de ColorStream 8000 serie.

Hans Schmidbauer, Director, Marketing & Innovation, Commercial Printing bij Canon EMEA, zegt: "Klanten van de ColorStream 8000 serie zijn zeer te spreken over de robuuste constructie en printkwaliteit van deze printers en loven hun automatiseringsniveau, uitzonderlijke uptime en daaruit voortvloeiende OEE-prestaties. Met de introductie van het nieuwe topmodel, de ColorStream 8200, helpen we hun productiviteit nog verder te verhogen zonder in te leveren op betrouwbaarheid of kwaliteit. En omdat leveranciers van zakelijke communicatiediensten en uitgevers graag boeken en documenten produceren op gemakkelijker te recyclen, ongecoat papier, zijn we ervan overtuigd dat de nieuwe ColorStream hen bijzonder zal aanspreken."

De nieuwe ColorStream 8200 maakt zijn wereldwijde debuut op de stand van Canon in hal 8a tijdens drupa 2024, als onderdeel van een end-to-end on-demand boekproductieoplossing. Met de geïntegreerde inline Hunkeler pre- en post-processing apparatuur produceert de printer boekblokken met automatische verwerking van splitsingen, wisselende formaten, variabele paginatellingen en variabele boekruglengtes voor elke runlengte bij een maximale printsnelheid van 200 meter per minuut, en levert daarmee een uitstekende productiviteit, efficiëntie en kwaliteit in zowel print als nabewerking.

Ga voor meer informatie over de ColorStream 8000 serie naar https://www.canon.nl/business/products/production-printers/digital-presses/colorstream-8000-series/.

Verdere informatie:
Foto's van de-Download