Meer Canon EOS R5-specificaties onthuld – de camera voor comfortabel filmen op high-end productiesets

Amstelveen, 20 april 2020 – Canon Inc. maakt meer specificaties bekend van de EOS R5 – een full frame-camera die momenteel in ontwikkeling is en die is gebaseerd op het revolutionaire EOS R System. De update van vandaag bevestigt de indrukwekkende opnamemogelijkheden van deze systeemcamera: de EOS R5 legt 8K RAW-beeldmateriaal intern vast met maximaal 29,97fps en is geschikt voor high-end productieworkflows.

Canon is een innovatieve marktleider die voortdurend de grenzen van imagingtechnologie verlegt. De nieuwe EOS R5 beschikt over functies en kenmerken die alleen worden aangetroffen in high-end cinema-camera’s en er zijn geen andere systeemcamera’s op de markt die met hetzelfde prijskaartje deze videomogelijkheden bieden. De EOS R5 is ontwikkeld als direct antwoord op de groeiende vraag van content creators voor zowel hoogwaardige video’s als foto’s. De EOS R5 vervult moeiteloos de rol van leadcamera in producties – dit model gaat verder dan industrienormen en produceert uitstekend 8K-beeldmateriaal.


Op de set van hoogwaardige producties zoals commercials, drama’s en documentaires is de EOS R5 de ideale partner voor de nieuwste Canon EOS C300 Mark III – een nieuwe generatie modulaire Cinema EOS System-camera die vandaag wordt geïntroduceerd. Naast de uitstekende specificaties van de EOS R5 voor fotografie, waardoor deze camera perfect is voor het vastleggen van beelden tijdens ‘the making of …’ , is de EOS R5 tevens de ideale camera voor filmproducties met:


 • 8K RAW – ongecropt, interne registratie tot maximaal 29,97fps
 • Niet-gecropt, interne registratie van 8K-videobeelden – tot 29,97fps in 4:2:2 10-bits in Canon Log (H.265) of 4:2:2 10-bits HDR PQ (H.265)
 • Niet-gecropt, interne registratie van 4K-video – tot 119,88fps in 4:2:2 10-bits in Canon Log (H.265) of 4:2:2 10-bits HDR PQ (H.265)
 • 4:2:2 10-bits in Canon Log of 4:2:2 10-bits HDR PQ output via HDMI met 4K 59,94fps
 • Dual Pixel AF is beschikbaar in alle video-modi bij alle resoluties en alle beeldsnelheden
 • 5-assige optische IBIS/ voor combineren van Lens IS en camera IBIS
 • Twee kaartsleuven – 1x CFexpress en 1x SD UHS-II

Richard Shepherd, senior-manager Pro Product Marketing, zegt: “Vorige maand hebben we specificaties onthuld die bevestigen dat we met de EOS R5 het ‘onmogelijke’ hebben bereikt. Vandaag gaan we nog een stap verder door te laten zien dat we de markt uitdagen en ons ongeëvenaarde imaging-vermogen tonen – het onthullen dat de camera videomogelijkheden biedt die niet worden aangetroffen bij andere systeemcamera’s.


“Met de mogelijkheid om beeldmateriaal vast te leggen met formats en codecs volgens industrienormen is de EOS R5 een ideale leadcamera bij uiteenlopende producties, maar gezien de compatibiliteit met cinema workflows kan deze camera ook moeiteloos worden ingezet op high-end productiesets.”


Tot de andere EOS R5-specificaties die tot nu toe door Canon Inc. zijn bevestigd in twee eerdere ontwikkelingsupdates (13 februari en 13 maart 2020) behoren:


 • 8K- en 4K-modus ondersteunen Canon’s gerenommeerde Dual Pixel CMOS AF
 • De EOS R5 ondersteunt geavanceerde Animal AF – herkent honden, katten en vogels
 • De EOS R5 biedt een stapsgewijze verandering in prestaties door een indrukwekkende 12fps met de mechanische sluiter en 20fps met de elektronische sluiter
 • De EOS R5 tilt Canon’s toonaangevende technologie voor beeldstabilisatie naar het volgende niveau door in de camera een nieuw, door Canon ontwikkeld optisch
 • beeldstabilisatiesysteem te plaatsen dat werkt in combinatie met het lensstabilisatiesysteem
 • Omdat de levering van content net zo belangrijk is als het vastleggen van foto’s en videobeelden, ondersteunt de EOS R5 de automatische overdracht van beeldbestanden vanaf de camera naar het image.canon cloud-platform