Canon toont haar activiteiten voor een hoofdrol in digitaal geprinte etiketten en verpakkingen

Drupa Media Conference, Düsseldorf, Duitsland, 26 maart 2024 – Tijdens drupa 2024 (Messe Düsseldorf, 28 mei - 7 juni 2024, hal 8a, stand B41-1 t/m B41-8) toont Canon haar intentie om een belangrijke, betrouwbare partner te worden voor de etiketten- en verpakkingsmarkten en laat Canon een nieuwe digitale printer en productconcepten zien die de duidelijke vooruitgang op weg naar dat doel bevestigen. Om het belang van etiketten en verpakkingen als strategische groeigebieden aan te geven, is er op de stand van Canon een speciale zone ingericht met live productie van etiket-, golfkarton- en vouwkartontoepassingen.

  • De Canon LabelStream LS2000 digitale etikettenprinter op waterbasis is te zien tijdens drupa 2024.

  • Canon kondigt de ontwikkeling aan van een sheetfed single-pass digitale golfkartonprinter (uitsluitend ter illustratie, wijzigingen voorbehouden)

  • Een compacte configuratie van de Edale FL5 Carton Production-lijn zal te zien zijn op de Canon-stand tijdens Drupa

Etiketten

Canon toont de nieuwe LabelStream LS2000 digitale etikettenprinter tijdens drupa, de eerste publieke preview buiten Japan. De LabelStream LS2000 is gebaseerd op innovatieve Canon-technologieën en ontworpen voor labelprinting op industriële schaal. Het is Canon's eerste inkjet-labelprinter op waterbasis. De printer is vanaf 2025 verkrijgbaar in de EMEA-regio en print CMYK plus wit op zelfklevende substraten, met een nieuwe inktset die is ontworpen om te voldoen aan de voedselveiligheidsnormen. Bezoekers van Canon kunnen op drupa live etikettenproductie op papier en folie bekijken, waarbij de etiketten worden geprint op de LabelStream LS2000, die vervolgens op de stand klaar zijn voor lakken, stansen en snijden op een nearline converteersysteem van Grafisk Maskinfabrik. Er zullen ook printvoorbeelden beschikbaar zijn van de Edale FL3 flexografische etikettenprinter van de Canon-groep.

Golfkarton

Als bewijs van haar inzet om uit te breiden naar de golfkarton printmarkt, zal Canon haar concept introduceren voor een sheetfed single-pass, industrial-scale digitale golfkartonprinter, gericht op golfkartonverpakkingsproducenten en ontworpen om offset-achtige printkwaliteit te combineren met een printbreedte van 1,7 m, een productiviteit tot 8.000 m²/uur en nieuwe niveaus van kostenefficiëntie. Een 3D-model, printvoorbeelden en technologie-animaties van het systeem zullen te zien zijn op de stand.

Bezoekers die geïnteresseerd zijn in digitaal printen op golfkarton kunnen live de productie volgen van verpakkingsprototypes en promotionele verpakkingen in kleine oplagen op Canon's grootformaat Arizona en Colorado printers. Voor verpakkingsproducenten en PSP's maken deze oplossingen gepersonaliseerde on-demand verpakkingsproductie in kleine oplagen mogelijk. De nieuwe Arizona 2380XTF FLXflow flatbed printer (zie apart persbericht d.d. 25.03.24 voor details over dit product) kan een verscheidenheid aan display- en verpakkingstoepassingen printen op een breed scala aan media, waaronder golfkarton. Wit, vernis en de mogelijkheid om hoogtes tot 4 mm te printen met PRISMAelevate XL geven volledige ontwerpvrijheid voor hoogwaardige verpakkingen en verpakkingen die "gelezen" kunnen worden door slechtzienden.

Een UVgel Print Factory, bestaande uit een Colorado M-serie roll-to-roll printer en een Fotoba Jumbo Roll JRL 170 feeder en JRR 170 Rewinder, zal worden getoond bij het printen op een liner-materiaal voor latere laminering op een golfkartonnen ondergrond om een geprinte verpakking van hoge kwaliteit te creëren, dit als een digitaal alternatief voor conventionele litho laminering. Het nabootsen van het litho-lamineerproces met digitaal geprint liner-materiaal zorgt voor verpakkingen in kleine oplages van hoge kwaliteit die kunnen worden gepersonaliseerd of in versies kunnen worden geproduceerd, terwijl de duurzaamheid van UVgel-prints betekent dat extra topcoat-lamineren niet altijd nodig is. Dankzij de mogelijkheid van de FLXfinish+ technologie om een matte of glanzende afwerking in één keer af te leveren zonder de inkt of media te veranderen, kunnen gebruikers een hoogwaardige uitstraling bereiken zonder extra kosten voor de PSP.

Vouwkarton

Dankzij de overname van Edale in 2022 is Canon nu ook actief op de vouwkartonmarkt. Tijdens drupa wordt een inline vouwkartonproductieproces getoond, waarbij voorbedrukte rollen worden gebruikt die vervolgens live worden verfraaid op de Edale FL5-Single-Pass Carton Production-lijn, waarbij koude folie, cast & cure of vernis wordt toegevoegd. Het karton gaat inline naar de Edale FDC600 vlakbed stansmachine voor snijden, rillen, brailleren/embosseren en afval strippen, waardoor uiteindelijk in één stap afgewerkte kartonnen samples worden afgeleverd. Voorbeelden van vouwkartonnen prints die digitaal zijn geproduceerd op Canon-printers, zoals de imagePRESS V1350 tonerprinter en de varioPRINT iX3200 sheetfed inkjet-printer, zijn ook te vinden op de Canon-stand.

Canon toont verder haar intentie om een belangrijke leverancier voor de verpakkingsmarkt te worden en zal haar visie op digitale sheetfed vouwkartonproductie op industriële schaal uiteenzetten, gericht op verwerkers die geïnteresseerd zijn in het ontdekken van de voordelen van digitaal printen. Jennifer Kolloczek, Senior Director, Marketing & Innovation, Production Print, Canon EMEA zegt hierover het volgende: "Terwijl flexo- en offsetdrukprocessen geschikt zijn voor de massaproductie van grote volumes, worstelen verwerkers nu om de fabrieksproductiviteit te maximaliseren met het oog op frequentere herdrukken, kleine oplagen en versiebeheer, omdat merkeigenaren steeds meer SKU's creëren - en dat alles in de context van aanzienlijk kortere doorlooptijden.

"Als wereldleider op het gebied van hoogvolume inkjet-printproductie werken onze digitale printers al zij aan zij met analoge apparatuur in complexe industriële omgevingen met hoge volumes in verschillende commerciële printsegmenten, waardoor we een goed inzicht hebben in de vereisten van verwerkers. Canon's toonaangevende inkjet-expertise, ervaring met uitdagende substraten en uitgebreide track record in het bouwen van productielijnen met hoge prestaties, samen met het extra inzicht dat is verkregen door de overname van Edale, betekent dat Canon in de ideale positie verkeert om verwerkers van etiketten, golfkarton en vouwkarton te helpen concurrentievoordeel te behalen door de operationele effectiviteit te vergroten en hun aanbod te differentiëren.

"Canon werkt samen met een groot aantal verschillende technologiepartners en is zeer ervaren in het ontwikkelen van complete end-to-end oplossingen, hybride workflows en slimme automatisering. Onze systemen, in combinatie met Canon's voortdurende ondersteuning door experts op het gebied van techniek en bedrijfsontwikkeling, hebben honderden bedrijven wereldwijd in staat gesteld om extra productiecapaciteit te ontsluiten en winstgevende nieuwe inkomstenstromen en bedrijfsmodellen aan te boren. We zijn vastbesloten om diezelfde voordelen uit te breiden naar etiketten- en verpakkingsproducenten."

Verdere informatie:
Foto's van de-Download