PARAGON ZET AMBITIES KRACHT BIJ MET CANON VARIOPRINT IX3200

’s-Hertogenbosch, 9 november 2020 -Paragon Customer Communications is gespecialiseerd in end-to-end klantcommunicatie en innoveert haar direct mail & Printing-on-Demand activiteiten met de nieuwe Canon varioPRINT iX3200. Paragon onderstreept hiermee haar groei-ambitie in commerciële communicatie met een uitbreiding van gepersonaliseerde uitingen op zeer hoogwaardige materialen. De varioPRINT iX3200 produceert namelijk een beeldkwaliteit die vergelijkbaar is met drukwerk. Gecombineerd met de productiesnelheid en verbetering in de ecologische footprint zullen klanten dit zeker waarderen.

In 2019 is Paragon Customer Communications in Nederland sterk gegroeid door de overname van markleider PostNL Communicatie Services en niche speler RR Donnelley. De organisatie is inmiddels geïntegreerd en 400 collega’s werken enthousiast en vernieuwend samen vanuit zes locaties in Nederland en België. Alles draait om ‘end-to-end’ communiceren met klanten. Van Customer Communication Management tot Digital Customer Experience, voor zowel in- als outbound vraagstukken als de fysieke producties in transactie mail, direct mail en Printing-on-Demand.  De voormalige RR Donnelley locatie in Eindhoven is geïntegreerd met de voormalige PostNL locatie in ’s-Hertogenbosch, waarmee een unieke symbiose is bereikt in competenties en marktfocus.  De Canon varioPRINT iX3200 is daarbij een verbindende factor waarmee de aspiraties van Paragon waargemaakt kunnen worden.


Canon en Paragon zijn al lang elkaars strategische partners in het ontwikkelen van operationele excellence. De succesvolle samenwerking gaat ver terug: zowel in rotatie als losblad was Paragon het eerste direct-mail-bedrijf in Nederland dat gebruik maakte van de nieuwe mogelijkheden van inkjet. De investering in de nieuwe varioPRINT iX3200 is hier een logische vervolgstap op.


 “Paragon Customer Communications gaat groeien in Nederland. Juist ook in DM en Printing-on-Demand. Onze klanten vragen om hoogwaardige, gepersonaliseerde direct-mailtoepassingen die wij nu meer flexibel en sneller kunnen leveren zonder enige concessie te hoeven doen aan beeldkwaliteit of papierkeuze”, vertelt Mieke Clark-Marsman, Managing Director Paragon Customer Communications in Nederland en België. “We hebben de afgelopen tien maanden hard gewerkt om te integreren tot één  Paragon in Nederland. Onze locatie in Den Bosch is daarbij werkelijk een huzarenstukje geworden met grote beloftes voor onze klanten in alle sectoren. De technologie van Canon helpt om deze belofte waar te gaan maken.”


“Ik vind het geweldig om te zien dat Paragon als eerste transactie-/direct-mail bedrijf investeert in de varioPRINT iX 3200, waarmee Paragon voorop kan blijven lopen met technologische innovaties”, vertelt Frank Huigen, Director Production Printing Products Benelux bij Canon. “Paragon zal zich met de superieure afdrukkwaliteit kunnen onderscheiden in de markt. Wij kijken er naar uit om als strategisch partners de toekomst samen vorm te geven."


Canon varioPRINT iX serie: baanbrekende inkjet-pers voor de grafische markt


De varioPRINT iX-serie is een geavanceerde inkjet-productieprinter voor vellen met iQuariusᶦˣ-technologie. Deze nieuwe pers is ontwikkeld voor grafische ondernemingen met productievolumes van 1 tot 10 miljoen A4-pagina’s per maand en biedt een unieke combinatie van de afdrukkwaliteit en het mediabereik van offset- en liquid-tonersystemen, en de productiviteit en kostenefficiëntie van inkjet.


De printer heeft een productiviteit van meer dan 9.000 SRA3 afbeeldingen per uur (of 320 A4-pagina’s per minuut) op een breed scala aan printmedia, waaronder offset gecoat papier van 90 tot 350 g/m2. Hiermee kan het complete spectrum aan grafische opdrachten worden geproduceerd, van algemeen drukwerk en premium direct mail tot catalogi, tijdschriften en boeken.