ADC Nederland zet alles op alles, om alles op alles te zetten met Canon varioPRINT iX3200

‘s-Hertogenbosch, 22 februari 2021 - ADC Nederland, één van de grootste en meest innovatieve printbedrijven van Nederland, met zes vestigingen en het hoofdkantoor in ’s-Hertogenbosch, vergroot haar productiecapaciteit met de aanschaf van de Canon varioPRINT iX3200. Hiermee kan ADC nog sneller werken, en is zij in staat een nog beter afdrukresultaat te leveren en dat ook nog op een ruim assortiment aan media en papiersoorten, waarmee zij haar klanten nog beter kan bedienen.

 “De huidige markt vraagt gewoon om investeringen. In ambitieuze plannen, in goede mensen en in innovatieve apparatuur  en drukpersen”, vertelt directeur Gert-Jan van Roosmalen van ADC Nederland over de aanschaf van de meest innovatie innovatieve Canon-pers. Voor ADC Nederland, een bedrijf in print, plot, sign en druk, is de aanschaf een logische stap. “Omdat we de ambitie hebben om voorop  te lopen in de markt. Dat betekent een onwrikbaar geloof in groei, zowel autonoom als door overnames.  Voor ons is innoveren heel natuurlijk en daar horen investeringen bij. De beste spelers blijven over op de markt, het is net topsport”, aldus Van Roosmalen over de aanschaf van de nieuwe Canon varioPRINT iX3200.


‘Alles op alles’ typeert het huidige ADC Nederland. “Omdat we om te beginnen er alles aan doen om de beste oplossing voor onze klanten te verzinnen en vervolgens ook te maken. Bij het produceren van communicatiemiddelen kunnen we ook met allerlei technieken en met allerlei denkbare materialen werken.  Printen, plotten, drukken, displays, signing of juist een digitale oplossing: we hebben het in huis. Het is voor ons gewoon de juiste route naar de beste kwaliteit in drukproducten voor onze klanten”.


Met de revolutionaire varioPRINT iX3200 is ADC in staat om kleine oplages rendabel te produceren; er zijn immers geen opstartkosten zoals die er bij traditioneel drukwerk wel zijn. Daarnaast levert de pers de hoogste printkwaliteit die op dit moment in de markt beschikbaar is, met een ongekend hoge consistentie die inherent is aan inkjet. Tenslotte zorgt de toegenomen productiecapaciteit voor nog kortere levertijden en biedt het de klanten van ADC de mogelijkheid om opdrachten snel uitgeleverd te krijgen.


Frank Huigen, Director Production Printing Products Canon Benelux over ADC:  “Het is voor mij een voortreffelijk voorbeeld van een grafische onderneming die aan de hand van een heldere visie in staat is te blijven groeien.  ADC Nederland maakt bewust strategische keuzes en dat betaalt zich uit. Met de varioPRINT iX3200, doet ADC haar slogan ‘alles op alles’ eer aan.” In 2017 investeerde ADC, als één van de eerste grafische ondernemingen in Nederland, in de Océ VarioPrint i300. Met deze inkjet vellenprinter is ADC in staat geweest flinke stappen te zetten in zowel efficiency als haar dienstenportfolio. Met de nieuwe varioPRINT iX3200 wordt in 2021 de laatste stap in dit proces gezet: met deze investering is ADC in staat de printkwaliteit naar het hoogste niveau in de markt te brengen, profiterend van alle kennis en ervaring die zij inmiddels heeft opgedaan.”


Van Roosmalen vult aan: “De extreem hoge kwaliteit en betrouwbaarheid van de nieuwe pers betekent dat we sneller kunnen werken en producten van de allerhoogste kwaliteit afleveren. Het betrouwbare en efficiënte productieproces zorgt bovendien voor comfortabele prijzen.  Het overstijgt de prestaties van andere drukpersen, de pers is stabieler en presteert optimaal. Dat levert gewoon een voorsprong op en uiteindelijk voordelen voor de klant.”


Canon varioPRINT iX-serie: baanbrekende inkjet-pers voor de grafische markt


De varioPRINT iX-serie is een geavanceerde inkjet-productieprinter voor vellen met iQuariusᶦˣ-technologie. Deze nieuwe pers is ontwikkeld voor grafische ondernemingen met productievolumes van 1 tot 10 miljoen A4-pagina’s per maand en biedt een unieke combinatie van de afdrukkwaliteit en het mediabereik van offset- en liquid-tonersystemen, en de productiviteit en kostenefficiëntie van inkjet.


De printer heeft een productiviteit van meer dan 9.000 SRA3 afbeeldingen per uur (of 320 A4-pagina’s per minuut) op een breed scala aan printmedia, waaronder offset gecoat papier van 90 tot 350 g/m2. Hiermee kan het complete spectrum aan grafische opdrachten worden geproduceerd, van algemeen drukwerk en premium direct mail tot catalogi, tijdschriften en boeken.