Canon ontvangt vijf prestigieuze 2020 TIPA World Awards – een bewijs van continue innovatie

Amstelveen, 16 april 2020 - Canon Europe maakt met trots bekend dat de onderneming maar liefst vijf prestigieuze onderscheidingen heeft ontvangen van de Technical Image Press Association (TIPA). Hiermee wordt Canon’s continue, innovatieve karakter binnen haar spiegelreflex-, systeem- en compactcamera line-up – van ’s werelds toonaangevende EOS-1DX Mark III tot de RF 85mm F1.2L USM DS-lens – opnieuw bekroond.

Dit is het 26ste jaar dat TIPA zijn awards toekent aan Canon. De onderscheidingen van dit jaar tonen aan dat Canon’s expertise op het gebied van fotografie nog steeds ongeëvenaard is. De TIPA World Awards vertegenwoordigen de beoordelingen van 26 foto- en videovakbladen uit 14 landen verdeeld over 5 continenten en vormen een van de meest begeerde foto- en imaging awards ter wereld. De volgende Canon-producten ontvingen een 2020 TIPA World Award:


Van beginnende fotografen tot bekroonde professionele fotografen – Canon heeft voor iedereen de beste producten voor hun behoeften op het gebied van fotografie, ongeacht of het nu gaat om spiegelreflex-, systeem- of compactcamera’s of de nieuwste lens. In een jaar vol productintroducties heeft Canon modellen op de markt gebracht die toonaangevend zijn als het gaat om camera-innovatie, terwijl ze tegelijkertijd garanderen dat ze voldoen aan de uitzonderlijk hoge normen op het gebied van betrouwbaarheid en prestaties. Het is deze belofte, om fotografen te voorzien van krachtige en geavanceerde technologie binnen het gehele productaanbod, die Canon in staat heeft gesteld deze onderscheidingen binnen te halen.


Susie Donaldson, ITCG Marketing Director bij Canon Europe, zegt: “Wij zijn ontzettend blij met deze vijf, door TIPA toegekende awards die de kracht van onze investeringen in camera’s en optische innovatie aantonen. Voortbouwend op ons technologisch erfgoed op het gebied van de ontwikkeling van imaging-oplossingen van wereldklasse, heeft Canon een fantastisch jaar achter de rug met producten die een nieuw tijdperk van fotografie inluiden. Deze erkenning door TIPA vormt een bewijs van Canon’s onverminderde inzet om oplossingen te bieden die grenzen verleggen en fotografen helpen zich verder te ontwikkelen, ongeacht hun vaardigheidsniveau, genre of camerasysteem.”


Het jurycommentaar voor de vijf, door TIPA toegekende awards aan Canon:


BEST DSLR ADVANCED CAMERA: Canon EOS 90D


De Canon EOS 90D is een snelle, veelzijdige en indrukwekkende camera die een grote aantrekkingskracht uitoefent op de spiegelreflex-gebruiker die de nieuwste in-camera-technologie wil hebben. Met een hoge-resolutie APS-C 32,5 Megapixelsensor, Dual Pixel AF, 10fps reeksopnamen en 4K/30p-videoregistratie is dit de perfecte partner voor de reis-, gezins-, sport- of landschapsfotograaf. De camera heeft ook een uitstekende in-camera RAW-bewerking, een accu met lange gebruiksduur plus Wi-Fi- en Bluetooth-connectiviteit.


BEST DSLR PROFESSIONAL CAMERA: Canon EOS-1DX Mark III


De EOS-1DX Mark III is het ‘vlaggenschip’ en de best presterende spiegelreflexcamera die Canon ooit heeft geproduceerd. Dit model zorgt voor een nieuwe doorbraak in scherpstellen in combinatie met uitgebreide en professionele videomogelijkheden. De sensor- en imaging-systemen zijn nieuw en bieden tal van voordelen, waaronder een snelle sluitertijd, hoge burst-snelheden en kwaliteitsopnamen bij weinig licht. Wi-Fi, Bluetooth en GPS zijn aanwezig, plus een optionele wireless transmitter voor nog hogere overdrachts-snelheden.


BEST MIRRORLESS TELEPHOTO ZOOM LENS: Canon RF 70-200mm F2.8L IS USM


De RF 70-200mm F2.8L IS USM introduceert een klassieke telezoom-brandpuntsafstand in de Canon RF-familie. De lens wordt al langere tijd beschouwd als de optimale tool voor een breed scala aan foto-onderwerpen en -omgevingen, en benadrukt de voordelen van het combineren van een nieuw lensontwerp met de body van systeemcamera’s. De lens is zowel lichter als korter dan de EF-tegenhanger en biedt verbeteringen op het gebied van gebruiksfuncties, balans en draagbaarheid. De lens is voorzien van 5-stops IS en heeft twee Nano USM-aandrijvingen voor een snelle en stille AF-werking.


BEST PROFESSIONAL PORTRAIT LENS: Canon RF 85mm F1.2 L USM / Canon RF 85mm F1.2 L USM DS


Portret-, fashion-, bruids- en eventfotografen beschikken nu over een fascinerende technologie om hun opnameresultaten te verbeteren met een klassieke portretfocuslens. De lens is verkrijgbaar in twee uitvoeringen: een standaardversie en een DS-versie met Canon’s nieuwe coatingtechnologie die opdamping gebruikt, aangebracht op twee lenselementen, genaamd Defocus Smoothing. Deze tweede uitvoering geeft het effect dat de randen van onscherpe delen worden gladgestreken. Dit resulteert bij opnamen die met grotere diafragma’s zijn gemaakt in een vloeiend bokeh dat mooi, uniek en vrij van storende artefacten is.


BEST VLOGGING CAMERA: Canon PowerShot G7 X Mark III


De Canon PowerShot G7 X Mark III is een perfect instapmodel voor smartphone-gebruikers die graag vloggen. De camera biedt zowel Live Streaming naar YouTube als de mogelijkheid met standaard en verticale videobeelden te werken, allemaal gemakkelijk in te stellen via het kantelbare touchscreen. Een echte 4K-bioscoopkwaliteit is nu mogelijk bij zowel live actie- als studio-omgevingen dankzij de 1.0-Type sensor, de lens met groot diafragma en een externe microfooningang. Met een resolutie van 20,1 Megapixel, een burst rate van 20fps en een 4,2x zoomlens met optische beeldstabilisatie is de kwaliteit van foto’s net zo indrukwekkend. De Tripod Grip HG-100TBR is de ideale vlog-accessoire voor de PowerShot G7 X Mark III en maakt het nog gemakkelijker om boeiende content te creëren.


Ga voor meer informatie over de 2020 TIPA World Awards naar: www.tipa.com/en-en/index.html