Lenzen voor EOS R

Canon RF 85mm F1.2L USM DS

Ga verder dan details en leg de ware essentie van een onderwerp vast met een lens die buitengewone prestaties en betrouwbaarheid biedt plus een speciale optische coating waarmee je bokeh naar een geheel nieuw level kunt tillen.

Een perfecte lens voor...

Ideaal voor portretten

Met de brandpuntsafstand van 85 mm is deze lens uitermate geschikt voor flatteuze portretten en produceert deze elegante en gedetailleerde resultaten met een aangenaam perspectief zonder vertekening.

Superieure bokeh met adembenemende optische precisie

Dankzij de unieke DS-coating van Canon en het diafragma van F1.2 met 9 lamellen is de lens perfect voor het vastleggen van creatieve beelden.

Geavanceerde lenselementen en coatings

Speciale Blue Spectrum Refractive (BR)-optica voorkomen kleuraberraties die worden gebruikt in de lens terwijl een geslepen asferisch lenselement en ASC-coating lensflare en reflecties voorkomen.

Het verschil met Defocus Smoothing

De RF 85mm F1.2L USM DS-lens is een unieke, krachtige lens die vloeiende, onscherpe achtergronden met een prachtige bokeh combineert met een supersnel diafragma om adembenemende portretten te maken.

Stijlvolle scherpte

Reik verder dan details en leg een onderwerp echt goed vast met een lens die uitzonderlijke prestaties en betrouwbaarheid biedt. Ontdek hoe de DS-coating werkt bij alle soorten licht, met de ultieme zachte bokeh die voor een achtergrond met creatief potentieel zorgt.

Hoe werkt de DS-coating?

De DS-coating (Defocus Smoothing) van Canon produceert een zacht en uniek vervagingseffect, waarbij een oorspronkelijk scherpe omtrek in een onscherp beeld met uitzonderlijke soepelheid nog verder wordt vervaagd. Canon heeft dit effect bereikt door gebruik te maken van dezelfde optica als de RF 85mm F1.2L USM en dampafzettingstechnologieën om de hoeveelheid licht te regelen die in de lens valt.

Snelle USM-motor en Lens Control Ring

Dankzij de hoge snelheid van de RF-vatting kan de RF 85mm F1.2L USM snel een onderwerp in beeld nemen en houden. De Lens Control Ring biedt extra controle over de instellingen.

Realiseer jouw creatieve visie

Het EOS R System beschikt over alle voordelen van het EOS-systeem en zijn eigen serie lenzen, biedt volledige compatibiliteit met bestaande EF- en EF-S-optica met adapters, inclusief de serie Speedlite-flitsers en -accessoires.

Specificaties

 • DS-coating

  Defocus Smoothing zorgt voor uitzonderlijke bokeh

 • BR-optica

  Voor ultieme controle over aberraties

 • Asferische en UD-elementen

  Voor uitzonderlijk scherpe beelden

 • USM-motor

  Voor een soepele, snelle en vrijwel geruisloze werking

 • ASC (Air Sphere Coating)

  Om overstraling en reflecties te voorkomen

 • Lens Control Ring

  Voor extra controle over ISO, diafragma en sluiter

Voordat je de DS-lens voor de eerste keer gebruikt

1 In order to use this lens with the EOS R or EOS RP, a compatible version of firmware is required. Download the latest camera firmware from the Canon web site and install it on your camera.


2 Since the transmittance of the lens periphery decreases due to the DS coating, brightness of the lens at maximum aperture is about 1⅓ stops darker than f/1.2. By updating the camera to the latest firmware, exposure control in AE will be performed appropriately.

Inhoud van de doos

Alles wat je nodig hebt voor het ultieme creatieve portret

 • RF 85mm F1.2L USM DS

 • Zonnekap ET-89

 • Lenskap E-82II

 • Lensstofkap RF

 • Zachte hoes LP1424

Handen die een Canon EOS R-camera en een Canon RF 24-105mm F4-7.1 IS STM-lens vasthouden.

Kan Canon je helpen bij het kiezen van je nieuwe lens?

Canon's lenzenkiezer laat je het hele aanbod van Canon-lenzen zien, en helpt je met het vinden van de perfecte match voor jou en je EOS-camera.

In de handen van professionals...

Ontdek hoe de RF 85mm F1.2L USM en RF 85mm F1.2L DS USM presteren in de handen van Canon-professionals in verschillende werksituaties.

Canon RF 85mm F1.2L USM DS
Beoordelingen en recensies

Telelenzen

Met een telelens kun je sporten, wildlife en evenementen op een afstand vastleggen, zonder de actie te verstoren. Ontdek de telelenzen van Canon en ontdek waar je creativiteit je brengt.
Meer informatie

Gerelateerde producten