RF 85mm F1.2L USM DS
Blank-Rect Image

Canon RF 85mm F1.2L USM DS

Ga verder dan details en leg de ware essentie van een onderwerp vast met een lens die buitengewone prestaties en betrouwbaarheid biedt plus een speciale optische coating waarmee je bokeh naar een geheel nieuw level kunt tillen.

Galerij

Koop in de Canon Store

Stijlvolle scherpte - voor portretten die echt belangrijk zijn

Definieer en verfijn je creatieve visie met deze speciale portretlens uit de L-serie met adembenemende scherpte, hoogwaardige AF, legendarische constructiekwaliteit en een nieuwe DS-coating voor de ultieme zachte bokeh.

Bekijk volledige specificaties

Features & Benefits

Een perfecte lens voor...

Great for portraits

Ideaal voor portretten

Met de brandpuntsafstand van 85 mm is deze lens uitermate geschikt voor flatteuze portretten en produceert deze elegante en gedetailleerde resultaten met een aangenaam perspectief zonder vertekening.

Superb bokeh with stunning optical precision

Superieure bokeh met adembenemende optische precisie

Dankzij de unieke DS-coating van Canon en het diafragma van F1.2 met 9 lamellen is de lens perfect voor het vastleggen van creatieve beelden.

Advanced lens elements and coatings

Geavanceerde lenselementen en coatings

Speciale Blue Spectrum Refractive (BR)-optica voorkomen kleuraberraties die worden gebruikt in de lens terwijl een geslepen asferisch lenselement en ASC-coating lensflare en reflecties voorkomen.

Het verschil met Defocus Smoothing

De RF 85mm F1.2L USM DS-lens is een unieke, krachtige lens die vloeiende, onscherpe achtergronden met een prachtige bokeh combineert met een supersnel diafragma om adembenemende portretten te maken.

Stijlvolle scherpte

Reik verder dan details en leg een onderwerp echt goed vast met een lens die uitzonderlijke prestaties en betrouwbaarheid biedt. Ontdek hoe de DS-coating werkt bij alle soorten licht, met de ultieme zachte bokeh die voor een achtergrond met creatief potentieel zorgt.

Hoe werkt de DS-coating?

De DS-coating (Defocus Smoothing) van Canon produceert een zacht en uniek vervagingseffect, waarbij een oorspronkelijk scherpe omtrek in een onscherp beeld met uitzonderlijke soepelheid nog verder wordt vervaagd. Canon heeft dit effect bereikt door gebruik te maken van dezelfde optica als de RF 85mm F1.2L USM en dampafzettingstechnologieën om de hoeveelheid licht te regelen die in de lens valt.

Fast USM motor and Lens Control Ring

Snelle USM-motor en Lens Control Ring

Dankzij de hoge snelheid van de RF-vatting kan de RF 85mm F1.2L USM snel een onderwerp in beeld nemen en houden. De Lens Control Ring biedt extra controle over de instellingen.

Realiseer jouw creatieve visie

Het EOS R-systeem beschikt over alle voordelen van het EOS-systeem en zijn eigen serie lenzen, biedt volledige compatibiliteit met bestaande EF- en EF-S-optica met adapters, inclusief de serie Speedlite-flitsers en -accessoires.

Bekijk de video

Specificaties

DS-coating

Defocus Smoothing zorgt voor uitzonderlijke bokeh

BR-optica

Voor ultieme controle over aberraties

Asferische en UD-elementen

Voor uitzonderlijk scherpe beelden

USM-motor

Voor een soepele, snelle en vrijwel geruisloze werking

ASC (Air Sphere Coating)

Om overstraling en reflecties te voorkomen

Lens Control Ring

Voor extra controle over ISO, diafragma en sluiter

Bekijk volledige specificaties

Specifications

Voordat je de DS-lens voor de eerste keer gebruikt

1 Om deze lens met de EOS R of EOS RP te gebruiken, is een compatibele versie van de firmware vereist. Download de nieuwste firmware voor de camera van de Canon-website en installeer deze op je camera.

2 Omdat de gevoeligheid van de vignettering van de lens toeneemt vanwege de DS-coating is de helderheid van de lens bij een maximaal diafragma ongeveer 1⅓ stops donkerder dan bij f/1.2. Door de camera bij te werken naar de nieuwste firmware, zal de belichtingsregeling in AE correct worden uitgevoerd.

WITB

Inhoud van de doos

Alles wat je nodig hebt voor het ultieme creatieve portret

RF 85mm F1.2L USM DS

Zonnekap ET-89

Lenskap E-82II

Lensstofkap RF

Zachte hoes LP1424

In de handen van professionals...

Ontdek hoe de RF 85mm F1.2L USM en RF 85mm F1.2L DS USM presteren in de handen van Canon-professionals in verschillende werksituaties.

Alle artikelen bekijken

Canon RF 85mm F1.2L USM DS
Beoordelingen en recensies

Telephoto lens range packshots

Telelenzen

Met een telelens kun je sporten, wildlife en evenementen op een afstand vastleggen, zonder de actie te verstoren. Ontdek de telelenzen van Canon en ontdek waar je creativiteit je brengt.

Meer informatie

Gerelateerde producten