Canon onthult meer details over EOS R5 - om een einde te maken aan de speculatie dat sommige specificaties "onmogelijk" zijn.

Brussel, 13 maart 2020 - Exact een maand na de aankondiging van de ontwikkeling van de EOS R5 - een full frame systeemcamera die gebouwd is op het revolutionaire EOS R-systeem - Canon Inc. onthult aanvullende informatie.

Canon Inc. bevestigt dat de videomogelijkheden van de EOS R5 veel groter zijn dan die van concurrerende camera's op de markt. Met de mogelijkheid om intern 8K op te nemen met behulp van de volledige breedte van de sensor bij maximaal 30p, is de nieuwste Canon EOS R-camera ingesteld op het herdefiniëren van mirrorless met zijn marktleidende functies. Bovendien ondersteunt deze camera in alle 8K-modi Canon's befaamde Dual Pixel CMOS AF.


Canon Inc. bevestigt ook dat de EOS R5 geavanceerde dier-AF ondersteunt - het herkennen van honden, katten en vogels, waarbij niet alleen wordt vertrouwd op de ogen van het dier, maar ook op het gezicht en het lichaam voor situaties waarin de ogen niet zichtbaar zijn.


Richard Shepherd, Pro Product Marketing Senior Manager, zei: "We hebben speculaties gezien dat de specificaties van de EOS R5 'onmogelijk' zijn. De aankondiging van vandaag bevestigt nogmaals dat we het 'onmogelijke' bereiken om de behoefte van onze klanten aan een camera die een uitzonderlijke beeldkwaliteit en video-opname levert, te ondersteunen.


"Als marktleider dagen we de markt uit met deze lancering en laten we zien wat er mogelijk is met onze technologie. De EOS R5 en het RF-objectiefsysteem zijn het bewijs van onze betrokkenheid bij het herdefiniëren van spiegelloze producten en tonen de ongeëvenaarde kracht van Canon bij het creëren van producten met een echt nut".


Andere EOS R5-specificaties zijn bevestigd door Canon Inc. in de ontwikkelingsaankondiging van de camera van 13 februari 2020:


  • De EOS R5 biedt een stapsgewijze verandering in de prestaties met een ongelooflijke 12 fps met behulp van de mechanische sluiter en de elektronische sluiter die 20 fps biedt.
  • De EOS R5 tilt Canon's geavanceerde beeldstabilisatietechnologie naar een hoger niveau door een nieuw Canon ontwikkeld, in-camera beeldstabilisatiesysteem op te nemen - dat werkt in combinatie met het lensstabilisatiesysteem.
  • Met contentlevering die net zo belangrijk is als beeld- en video-opname, ondersteunt de EOS R5 automatische overdracht van beeldbestanden van het apparaat naar het image.canon cloud-platform.
  • De langverwachte EOS R5 heeft voor het gemak ook dubbele kaartsleuven.