Canon onthult meer details over de EOS R5 – het ‘onmogelijke’ mogelijk maken

Amstelveen, 13 maart 2020 – Exact een maand na de aankondiging van de ontwikkeling van de EOS R5 – een full-frame systeemcamera die voortbouwt op het revolutionaire EOS R System – komt Canon Inc. met aanvullende informatie.

EOS R5

Het ‘onmogelijke’ mogelijk maken – Canon Inc. bevestigt dat de videomogelijkheden van de EOS R5 , die van andere, concurrerende camera’s op de markt ver zullen overtreffen. Met de mogelijkheid 8K-beeldmateriaal intern op te slaan met gebruik van de volledige sensor tot maximaal 30p, heeft deze nieuwste Canon EOS R-camera alles aan boord om op basis van de toonaangevende functionaliteit het prestatieniveau van systeemcamera’s te herdefiniëren. Bovendien ondersteunt deze camera in alle 8K-modi Canon’s gerenommeerde Dual Pixel CMOS AF.

Canon Inc. bevestigt tevens dat de EOS R5 ook geavanceerd Animal AF ondersteunt – het herkennen van honden, katten en vogels, waarbij niet alleen wordt vertrouwd op de ogen van het dier, maar ook op de kop en het lichaam in situaties waarin de ogen zelf niet zichtbaar zijn.

Richard Shepherd, senior manager Pro Product Marketing, zegt: : “We hebben berichten gelezen dat de specificaties van de EOS R5 ‘onmogelijk’ zouden zijn. Dit persbericht van vandaag bevestigt opnieuw dat wij het ‘onmogelijke’ mogelijk maken om de behoefte van onze klanten aan een camera die een uitzonderlijke beeldkwaliteit en videoregistratie levert, te ondersteunen.

“Als toonaangevende partij in deze sector dagen we de markt uit met deze introductie en laten we zien wat met onze technologie mogelijk is. De EOS R5 en het RF-lenssysteem vormen het bewijs van onze betrokkenheid bij het herdefiniëren van systeemcamera’s en-componenten en tonen het ongeëvenaarde vermogen van Canon bij het ontwikkelen en aanbieden van doelgerichte producten.”

De andere specificaties van de EOS R5 die door Canon Inc. op 13 februari 2020 zijn bevestigd in haar aankondiging van de ontwikkeling van deze systeemcamera:

  • De EOS R5 maakt een grote stap qua prestaties met een indrukwekkende 12 fps met behulp van de mechanische sluiter en 20 fps met de elektronische sluiter
  • De EOS R5 tilt Canon’s geavanceerde beeldstabilisatietechnologie naar een hoger niveau door een geheel nieuw, intern ontwikkeld in-camera beeldstabilisatiesysteem toe te passen dat werkt in combinatie met het lensstabilisatiesysteem
  • Omdat contentlevering net zo belangrijk is als de registratie van foto- en videomateriaal, ondersteunt de EOS R5 de automatische overdracht van beeldbestanden van het apparaat naar het image.canon cloudplatform
  • De langverwachte EOS R5 is voor extra gebruiksgemak ook voorzien van twee kaartsleuven