Canon toont drie Europese premières tijdens FESPA 2022

’s-Hertogenbosch, 31 mei 2022 – Canon Europe heeft vandaag drie Europese premières onthuld:

• FLXfinish+, de unieke UVGel die met één inktset grootformaat printproducenten in staat stelt om mat, glanzend en een mix van mat en glanzend te produceren op één print


• De snelste flatbedprinter in de Arizona-familie – de Arizona 6100 Mark II serie


• PRISMA XL Suite, workflowsoftware die is ontworpen om grootformaat ontwerpers en printproducenten te helpen om ongeëvenaarde en inspirerende printtoepassingen te maken


Eén klik, twee verschillende oppervlakken op één print met FLXfinish+


Van Canon’s grootformaat roll-to-roll Colorado-serie is bekend dat deze serie klanten met slechts één inktset de keuze biedt tussen een fluweelzachte matte of levensechte glanzende afwerking. Vandaag onthult Canon tijdens FESPA 2022 de volgende stap voor de Colorado serie: FLXfinish+, de unieke mogelijkheid om op één print een gemengde matte en glanzende oppervlakte te produceren – met één druk op de knop.


De mogelijkheid om beide typen afwerking op één print aan te brengen, stelt grootformaat printproducenten in staat een hele lijst aan toepassingen naar een hoger niveau te tillen – van opvallende merkposters bij POS-verkooppunten tot advertentiematerialen voor de retail en van etiketten en stickers met glossy accenten tot verrassende visuele effecten bij woondecoratie.


De gepatenteerde UVgel-printtechnologie maakt dit unieke effect mogelijk zonder dat een extra kanaal voor vernis of andere consumables nodig zijn en brengt dit effect aan in een enkelvoudig, volledig geautomatiseerd proces dat zonder toezicht en zonder aanvullende operationele kosten is uit te voeren.


FLXfinish+ is standaard aanwezig op alle Colorado 1650’s en optioneel voor alle Colorado 1630’s. Deze printfunctie is ook beschikbaar als upgrade voor alle 1630’s en 1650’s die al bij klanten zijn geïnstalleerd en deze uitbreidingsmogelijkheid benadrukt Canon’s streven om haar zakelijke relaties te helpen met een slimme investeringsoplossing.


De nieuwe Arizona 6100 Mark II – de snelste flatbed in de Arizona-familie


De nieuwe Arizona 6100 Mark II is ontworpen voor grootformaat printproducenten en is het nieuwste model in de volgende generatie binnen de Arizona-familie. Dit topmodel is een betrouwbare, gemakkelijk te integreren hoogvolume flatbedprinter. De Arizona 6100 Mark II serie is de snelste flatbedprinter in de toonaangevende Arizona-familie en haalt printsnelheden tot 220 m2/uur. Dit stelt printproducenten in staat jaarvolumes van 20.000 m2 tot 300.000 m2 aan print te realiseren.


De Arizona 6100 Mark II serie bestaat uit twee modellen. Het eerste model is de Arizona 6100 XTS Mark II, ontworpen voor printproducenten die werken met een breed scala aan substraten. Dit model kan printen op bijna alle harde media. Met de XTS-uitvoering kunnen gebruikers dankzij de onafhankelijke regeling van de vacuümzones gelijktijdig meerdere platen, ongewoon gevormde substraten en gefaseerde opdrachten voor continu printen verwerken.


Het tweede model is de Arizona 6100 XTHF Mark II. Dit model wordt ondersteund door de Arizona High-FLOW-technologie. Deze uitvoering is ontworpen voor grootformaat printproducenten en grafische bedrijven die zijn gespecialiseerd in verpakkingen of printtoepassingen op meer uitdagende substraten – zoals poreus golfkarton of sterk gekromde substraten als triplex – die het vacuümgebied niet goed kunnen afdichten. Bij dit model zorgt de Arizona High-FLOW-technologie voor krachtige fixering van het substraat op de printtafel door een zuigkracht die 15 keer hoger is dan het vacuüm dat door de Arizona XTS wordt uitgeoefend.


De Arizona 6100 Mark II serie beschikt over de meest recente technologische innovaties om klanten te ondersteunen die hun productie efficiënter willen maken met automatisering. Dankzij de toekomstbestendige Application Programming Interfaces (API’s) voor administratie en automatisering kunnen gebruikers een eenvoudige integratie met systemen van derden realiseren, zoals management rapportagesystemen, en een end-to-end workflow creëren voor hogere productiviteit door robotisering.


Make It BIG met de PRISMA XL Suite


Voortbouwend op de succesvolle PRISMA-lijn met workflowsoftware voor printproducties, introduceert Canon vandaag ook de PRISMA XL Suite die is ontworpen om grootformaat printproducenten en grafische bedrijven te helpen printtoepassingen te leveren die toegevoegde waarde hebben, om de productie van complexe opdrachten te automatiseren, en tegelijk te helpen de uptime van hun productieprinters te maximaliseren.


De PRISMA XL Suite bestaat uit


  • PRISMAguide XL, de opvolger van Arizona Xpert en ook beschikbaar voor de Canon Colorado roll-to-roll printers. PRISMAguide XL is krachtige en gemakkelijk te gebruiken ontwerp- en opdachtautomatiseringssoftware om de voorbereiding van printopdrachten te automatiseren en te vereenvoudigen bij printklare bestanden die voor de eerste keer worden gebruikt. De intuïtieve prepress-software slaat de bestandsinstellingen op in een recept, zodat toekomstige opdrachten telkens weer sneller en gemakkelijker kunnen worden voorbereid en de efficiëntie van de productie continu toeneemt.
  • PRISMA remote app – zorgt ervoor dat gebruikers niet alleen printopdrachten voor hun Colorado roll-to-roll printsystemen kunnen volgen, maar ook dat ze op de hoogte kunnen worden gebracht van eventuele acties om ze 24/7 te laten functioneren.
  • PRISMAservice – een nieuw cloud-gebaseerd platform dat snellere, efficiëntere en effectievere ondersteuning biedt voor klanten met Arizona en Colorado productieprinters. PRISMAservice is ook beschikbaar voor partners die in het veld voor onderhoud van de printers zorgen.

Mathew Faulkner, EMEA Director Marketing and Innovation voor de Wide Format Printing Group binnen Canon Europe, zegt: “Grootformaat printproducenten en grafische bedrijven moeten kunnen inspelen op de nieuwste consumententrends, zoals voldoen aan de toegenomen vraag naar personalisatie en toepassingen op maat, en er tegelijk voor zorgen dat dit maatwerk economisch haalbaar is. Zelfs als het gaat om samples en een bestelomvang van slechts één printproduct. Onze relaties zijn voortdurend op zoek naar toegevoegde waarde voor hun klanten en naar het bieden van dat ‘extra speciale’ waardoor ze zich kunnen onderscheiden. Tegelijk vereist de druk op de leveringstermijnen steeds vaker continue 24/7 productie met minder operators. Klanten moeten dan ook de automatisering van de workflow integreren in hun processen en kunnen dat nu doen met slimme technologische oplossingen.”


“Daarom hebben we vandaag op FESPA 2022 drie Europese premières geïntroduceerd. Met FLXfinish+ op de Colorado serie, onze nieuwste ‘next-generation’ technologie in de Arizona 6100 Mark II serie en de PRISMA XL Suite, willen we onze relaties helpen nieuwe zakelijke kansen op de radar te krijgen en met gemak commercieel aantrekkelijke toepassingen te produceren. En hen helpen die gesignaleerde kansen om te zetten in blijvend zakelijk succes.”