Nieuwe automatiseringsopties voor de imagePRESS C10010VP-serie bieden geavanceerde kwaliteitscontrole & nauwkeurige inspectie

’s-Hertogenbosch, 17 mei 2021 – Canon Europe introduceert vandaag twee nieuwe automatiseringsopties – een Sensing Unit en een Inspection Unit – voor de imagePRESS C10010VP-serie kleuren-productieprinters. De vandaag geïntroduceerde opties ondersteunen klanten in printproductie-omgevingen bij het continue realiseren van de hoogste printkwaliteit – in minder tijd en zonder tussenkomst van een operator.

De nieuwe Sensing Unit controleert voor en tijdens het printen de registratie en de kleurtinten aan de voor- en achterzijde en past deze continu automatisch aan om van het eerste tot het laatste vel een optimale overeenstemming met de geselecteerde printinstellingen te garanderen. Dit verhoogt de efficiëntie doordat handmatige kalibratie niet langer nodig is. Deze realtime aanpassing op basis van geprinte media vormt een aanvulling op het hoge niveau aan kleurcontrole op de Image Transfer Belt met de Multi D.A.T.-technologie, een standaardkenmerk van de imagePRESS C10010VP-serie.


Voor klanten die willen stoppen met visuele kwaliteitscontrole aan de hand van bepaalde criteria, biedt de nieuwe Inspection Unit een belangrijke stap richting verdere automatisering. Deze unit controleert elke geprinte pagina op problemen in de afbeelding en identificeert onvolkomenheden zoals strepen en vuil op de printmedia. Klanten kunnen ervoor kiezen om foutieve pagina’s te verwijderen en opnieuw te printen zonder dat dit ten koste gaat van de productiviteit. Pagina’s met onvolkomenheden kunnen ook worden verwijderd zonder ze opnieuw te printen of de operator kan een log ontvangen met daarin een vermelding van de pagina’s die niet voldeden aan de vooraf ingestelde kwaliteitsnorm.


De Inspection Unit kan onvolkomenheden opsporen met een diameter van slechts 0,2 mm zonder dat dit invloed heeft op de productiviteit. De gevoeligheidsniveaus kunnen worden afgestemd op de specifieke behoeften van elke taak. De operator kan op elke pagina maximaal 64 zones definiëren die aan de hand van de inspectiecriteria moeten worden gecontroleerd. Elke zone heeft negen mogelijke gevoeligheidsniveaus. Zo kan bijvoorbeeld een hogere kwaliteitsnorm worden ingesteld voor bedrijfslogo’s, essentiële productafbeeldingen en gezichten, met minder strenge controles voor achtergrondafbeeldingen.


Deze twee nieuwe automatiseringsmodules zijn afzonderlijk of in combinatie in te zetten en zijn compatibel met bestaande modellen in de C10010VP-serie. Beide kunnen worden aangestuurd door zowel PRISMAsync- als Fiery-controllers.


Mathew Faulkner, EMEA senior marketingmanager, professional print bij Canon Europe, zegt: “De imagePRESS C10010VP-serie stelt nu al de hoogste normen voor kwaliteit en productiviteit en voldoet aan de verwachtingen van zelfs de meest kritische inkopers van drukwerk. Dankzij deze nieuwe ontwikkelingen zijn geen handmatige kalibratie en inspectie meer nodig – iets dat anders een extra investering in tijd, visuele controles en subjectieve beoordeling zou vergen.”


“De ontwikkeling van deze automatiseringsopties toont aan dat wij luisteren naar en inspelen op de behoeften van onze klanten. Wij weten hoe belangrijk efficiëntie voor hen is en daarom is er nu de optie om deze inspectie- en kalibratieprocessen volledig te automatiseren. Dit geeft het vertrouwen dat zij vlekkeloze prints kunnen produceren en personeel en expertise kunnen inzetten op andere gebieden die waarde toevoegen. Met deze nieuwe technologieën kunnen klanten hun productiviteit en winstgevendheid verhogen, kostbare reprints en afval tot een minimum beperken, doorlooptijden verkorten en de vaardigheden van de operator inzetten daar waar ze de meeste waarde toevoegen aan de onderneming.”


Ga voor meer informatie over deze geavanceerde automatiseringsopties voor de imagePRESS C10010VP-serie naar https://www.canon.nl/business-printers-and-faxes/imagepress-c10010vp-series/.