Canon ProStream 1800 inkjet-productieprinter ontvangt als eerste ter wereld de FOGRA59-certificering

Den Bosch, 7 juni 2021 - Canon maakt vandaag bekend dat haar ProStream 1800 inkjet-productieprinter na een strenge testprocedure het eerste digitale printsysteem ter wereld is dat de FOGRA59-certificering van Fogra heeft ontvangen. Fogra is het onderzoeksinstituut voor de print- en mediasector en deze certificering geeft gebruikers van de ProStream 1800 niet alleen vertrouwen in de kleurnauwkeurigheid en consistente herhaalbaarheid van hun printproducties, maar biedt ook een mogelijk concurrentievoordeel. Belangrijk bij steunkleurreproductie is dat het grote kleurenspectrum van de ProStream gebruikers in staat stelt om de PANTONE® kleurdekking met slechts vier ‘on-press’-kleuren uit te breiden tot 93 %, afhankelijk van het gebruikte papier. Met andere woorden, de ProStream is in staat om tot 2182 van de 2334 PANTONE® kleuren te reproduceren met een CIEDE2000 < 2.0, iets wat in het verleden alleen haalbaar was met een meerkleurenpers.

De rotatieve ProStream 1800 haalt snelheden tot 133 m/minuut en combineert deze printsnelheid en mediaflexibiliteit van offset met de productie-efficiëntie en veelzijdigheid van een digitale inkjet-productieprinter. Met als resultaat uitzonderlijke prestaties in commerciële printomgevingen met hoge volumes. Dankzij de native 1.200 dpi drop-on-demand piëzo-printkoppen en eigen polymeer pigmentinkten met Canon ColorGrip om kleurconsistentie te garanderen, zorgt de ProStream 1800 voor een uitstekende printkwaliteit op een groot aantal media, waaronder standaard offset gecoat, ongecoat en voor inkjet geoptimaliseerd papier van 40 tot 300 g/m2.


eciCMYKv2 (FOGRA59) is de opvolger van eciCMYK (FOGRA53). Dit zijn de CMYK-kleurruimte-uitwisselingsprofielen voor kleurcommunicatie op het gebied van drukwerkproductie. Het brede spectrum dekt alle relevante klassieke printnormen en komt overeen met de typische CMYK-kleurruimte van klassiek drukwerk, waardoor een consistente kleurweergave tijdens alle productiestappen mogelijk is.


De FOGRA59-certificering van de ProStream 1800 bouwt voort op de recente Fogra-certificeringen van andere inkjet-productieprinters van Canon. De varioPRINT iX-serie ontving de FOGRA51-certificering voor het voldoen aan de specificaties van Fogra’s ProcessStandard Digital (PSD) Print Check en de ProStream 1000 heeft een soortgelijke certificering ontvangen doordat Henry Ling, een gespecialiseerd producent van boeken en tijdschriften, de certificering ontving voor zijn productieworkflow, waar de ProStream 1000 deel van uitmaakt.


Helen Kennett, managing director bij Henry Ling, geeft een perfecte samenvatting van de voordelen van de certificering: “Het hebben van de Fogra-certificering geeft ons vertrouwen in de voorspelbaarheid van de printkwaliteit van de ProStream. Dit stelt ons in staat om opdrachten tussen offset en digitaal te verschuiven en uit te voeren met hetzelfde materiaal en dezelfde printkwaliteit. Dit heeft ertoe geleid dat we onze activiteiten konden uitbreiden naar sectoren die voorheen niet in beeld waren.”


Elke grafische onderneming die een varioPRINT iX of ProStream productieprinter gebruikt, kan nu vol vertrouwen de hoge printkwaliteit onder de aandacht brengen. Door voor hun eigen workflow de professionele Fogra-kwaliteitsnorm te halen, kunnen zij aantonen dat ze hoge normen hanteren en kunnen zij hun klanten een volledig vertrouwen in de consistentie en kwaliteit van de eindproducten geven.


De Fogra PSD PrintCheck-certificering is gebaseerd op de internationale digitale printnorm ISO15311 en bevestigt dat de digitale printresultaten van beide inkjet-productieprinters van Canon voldoen aan de hoogste niveaus van kleurgetrouwheid, consistentie, uniformiteit, printresolutie, detailscherpte en stabiliteit van de prints.


Hayco Van Gaal, vice president sales & service van Commercial Printing EMEA bij Canon Europe, zegt: “Ons doel is om onze klanten te voorzien van innovatieve inkjet-technologie die hen in staat stelt om hun bedrijf te laten groeien door te voldoen aan de veranderende behoeften van hun klanten. Wij zijn ervan overtuigd dat de kwaliteit van onze technologie voldoende geavanceerd en robuust is om klanten in staat te stellen elke huidige of toekomstige productie-uitdaging aan te gaan, maar de onafhankelijke kwaliteitsbenchmark die Fogra biedt, stelt onze klanten zelf in staat de functionele prestaties van onze productieprinters objectief te beoordelen. Wanneer onze klanten investeren in een Canon-productieprinter, dan kunnen ze er zeker van zijn dat niet alleen hun productieprinter een kwaliteitsniveau kan bereiken dat vergelijkbaar is met offset, maar ook dat hun eigen productieworkflow in staat kan zijn om een Fogra-accreditatie te behalen.”


Ga voor meer informatie over Canon’s toonaangevende inkjet-productieprinters naar
http://canon.sm/fograblog