Canon breidt assortiment referentiebeeldschermen uit met de DP-V1830 – een nieuw 18”, 4K HDR-scherm

Amstelveen – 19 januari 2022 – Canon Europe kondigt vandaag de introductie aan van de DP-V1830, een draagbaar referentiebeeldscherm dat een haarscherpe 4K-beeldweergave biedt en inspeelt op de sterke toename van 4K HDR-uitzendingen en filmproducties. Dit hoogwaardige beeldscherm is ontworpen om heldere, levensechte kleuren te produceren, terwijl de bekroonde HDR monitoring tools productieteams voorzien van de gedetailleerde informatie die nodig is voor nauwkeurige beeldanalyse. De DP-V1830 is een lichtgewicht model dat perfect is voor broadcasts, outdoor productieteams, en HDR-monitoring op de set.

Natuurgetrouwe beeldweergave


Dit 18” 4K HDR LCD-beeldscherm haalt een helderheid van 1.000 cd/m² over het gehele scherm en zorgt voor levensechte beelden van hoge kwaliteit die impact maken. Uitgerust met Canon’s geavanceerde beeldschermtechnologie voldoet de DP-V1830 met consistente prestaties en een breed kleurenspectrum aan de hoge eisen van HDR-broadcasts en post-productie kleurenspecialiseten. Met een ultralaag zwartniveau van 0,001 cd/m2 levert de DP-V1830 indrukwekkende HDR-prestaties en een kleurnauwkeurigheid die de Dolby Vision certificering en Grade 1A in EBU Tech 3320 normeni halen.


Geavanceerde HDR monitoring tools


De vlekkeloze beeldweergave van de DP-V1830 wordt ondersteund door de geavanceerde en bekroonde Canon HDR monitoring tools, zoals HDR Waveform Monitor en False Colour, om productieteams een referentiebeeldscherm voor gedetailleerde beeldanalyses te bieden. Naast de traditionele HDR monitoring tools maakt de DP-V1830 gebruik van innovatieve nieuwe tools zoals een Pixel Value Check, Out of Gamut/Luminance Display en directe HDR/SDR-vergelijkingen, die gedetailleerde informatie geven over elk aspect van het signaal.


Verbeterde connectiviteit en draagbaarheid


De DP-V1830 is uitgevoerd met een groot aantal aansluitmogelijkheden zodat productieteams dit referentiebeeldscherm eenvoudig in bestaande werkprocessen kunnen integreren. Met vier 12G-SDI aansluitingen voor invoer en vier voor uitvoer plus een HDMI-invoer is dit beeldscherm in staat om 4K 60P 4:2:2 10-bits of 4K 30P 4:4:4 12-bits signalen te leveren en kan het beeldscherm zelfs 8K ondersteunen. Dit betekent dat de DP-V1830 voldoet aan de contentvereisten van de toekomst. De DP-V1830 ondersteunt gelijktijdige weergave tot 4K in Dual- of Quad-indeling, ideaal voor producties met multicamera- opstellingen. Een duurzaam en compact ontwerp met dunne randen en een gewicht van slechts 7,5 kg maken de DP-V1830 geschikt voor outdoor producties met krappe deadlines voor aanleveren van content.


Ontworpen met oog voor de toekomst


De DP-V1830 is uitgerust met een geheel nieuw verwerkingsplatform dat de deur opent voor toekomstige firmware-updates die de mogelijkheden van dit referentiebeeldscherm verder zullen uitbreiden. Zo is Canon van plan om nog in de zomer van 2022 firmware uit te brengen die onder andere RGB Parade golfvormbewaking en ingangsschakeling via de multifunctionele SDI-uitgangii toevoegt naast andere functionaliteitiii. Om de detailweergave en controle over de beeldkwaliteit te vergroten, zal de update aanpassingen bevatten voor Dual- en Quad-indeling waarmee gebruikers op elke ingang afzonderlijke LUTs kunnen toepassen, en ook een chromaticiteitsdiagram dat de kleurverdeling over het gehele beeld weergeeft.


De DP-V1830 komt in Q1 2022 op de markt. Meer informatie over dit referentiebeeldscherm is te vinden via www.canon.nl.


DP-V1830 – de belangrijkste kenmerken:


  • 18” 4K HDR-beeldscherm met een helderheid van 1.000 cd/m2 over het gehele scherm
  • Geavanceerde en bekroonde HDR monitoring tools
  • Hoogwaardige beeldkwaliteit die Dolby Vision en EBU TECH3320 normen haalt
  • Compromisloze connectiviteit met 4x 12G-SDI en 1x HDMI-aansluiting
  • Compact en met 7,5 kg licht in gewicht

i Grade 1A rating bereikt voor contrastverhouding, piekluminantie, zwartniveau, luminantie-uniformiteit en vertragingstijd.
ii Deze functie zal beschikbaar zijn als betaalde upgrade.
iii Extra functies zijn in ontwikkeling en kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd.