Meld je nu aan voor het Canon Student Development Programme 2021

Amstelveen, 6 april 2021 – Canon Europe kondigt met trots haar 2021 Canon Student Development Programme aan, dat nu voor het vijfde achtereenvolgende jaar zal plaatsvinden. Van 1 tot en met 4 september 2021 biedt Canon 250 studenten uit Europa, het Midden-Oosten en Afrika de unieke mogelijkheid om deel te nemen aan een op maat gemaakt educatief programma dat is ontworpen om de vaardigheden van deelnemende studenten op het gebied van visual storytelling te verbeteren en hun carrière verder te ontwikkelen. Voor kans op deelname kun je, je vanaf begin april 2021 inschrijven – de inschrijving is geopend tot 9 juni 2021.

  • Advies van wereldklasse: portfoliobeoordelingen en één-op-één mentorships door professionals uit de fotowereld
  • Toegang tot inspirerende lezingen en sprekers (digitaal)

Voor de nieuwe generatie storytellers

© Canon Europe

Dit jaar is duidelijker dan ooit hoe belangrijk fotografie is en hoe belangrijk het is om aankomende topfotografen te ondersteunen. Fotografie heeft het bijzondere vermogen om de perceptie van de wereld vorm te geven, verhalen te vertellen en geschiedenis te schrijven. Deze tweede, digitale editie van het Canon Student Development Programme biedt deelnemers de mogelijkheid om hun portfolio te laten beoordelen door een aantal van de meest invloedrijke namen in de fotowereld. Dit alles om hen te helpen zich te ontplooien tot young professional.

Elke deelnemende student krijgt tijdens de zomer een mentor toegewezen die hem of haar één-op-één voorbereidt voordat de individuele portfolio’s in september tijdens een groepssessie worden beoordeeld. Dit jaar wordt de coaching verzorgd door een aantal van ’s werelds meest gerenommeerde professionals, waaronder Canon Ambassadors zoals beeldend kunstenares Laura El-Tantawy en tweevoudig Pulitzer Prize-winnend fotojournalist Muhammed Muheisen. Naast deze portfoliobeoordelingen omvat het programma ook een reeks inspirerende digitale lezingen door wereldberoemde deskundigen, waaronder fotografen, beeldredacteuren en uitgevers. Zij zullen praktische adviezen geven en hun gedachten en perspectieven op trends en ontwikkelingen in de sector delen.

Sinds 2017 hebben meer dan 800 studenten aan het programma deelgenomen en dit heeft geresulteerd in meerdere succesverhalen van talenten die zijn doorgegaan met de ontwikkeling van hun carrière. Alumni zoals Ksenia Kuleshova (2017), die sindsdien een succesvol fotojournalist is geworden, werkt regelmatig voor opdrachtgevers als The New York Times en The Wall Street Journal, terwijl Michele Spatari (2018) een bekroonde documentaire- en nieuwsfotograaf voor AFP is die een aantal van de belangrijkste gebeurtenissen in de recente geschiedenis heef vastgelegd, waaronder de Covid-19-pandemie. Sinds hun deelname aan het programma zijn beide fotografen ook Canon Ambassador geworden.

Ksenia Kuleshova, Programme Alumni en Canon Ambassador, zegt hierover het volgende: "Het Canon Student Development Programme is voor ambitieuze fotografen een geweldige manier om ervaring op te doen die van onschatbare waarde is, maar ook om te leren van en te communiceren met professionals uit de fotowereld. Tijdens mijn deelname aan het programma heb ik niet alleen geleerd hoe ik mijn werk beter kan presenteren en promoten, maar heb ik ook de gelegenheid gehad na te denken over mijn ervaring en mijzelf te motiveren om verder door te pakken toen de week ten einde liep.”

Susie Donaldson, ITCG European Marketing Director voor Canon EMEA, vult aan: “ Nu het inschrijven voor de vijfde editie van het Canon Student Development Programme van start gaat, zijn we blij dat we de volgende generatie creatieve storytellers mogen verwelkomen. Als onderdeel van Future Focus, Canon’s speciale programma om jong talent te helpen om zich te ontplooien tot ware professional, kijken we ernaar uit om ons in te zetten voor toekomstige fotografen door hen de tools, kennis en mogelijkheden te bieden om hun carrièreontwikkeling te stimuleren en hun vaardigheden verder te vergroten.”

Ga voor meer informatie en inschrijving voor het 2021 Canon Student Development Programme naar https://www.canon.nl/student-development-programme/. De uiterste datum voor aanmelden is 9 juni 2021.