Canon lanceert nieuwe PTZ-camera voor high-end broadcastproducties

Amstelveen, 7 september 2022 – Canon kondigt vandaag de introductie aan van de CR-N700 – een 4K 60P 4:2:2 10-bits PTZ-camera met 12G-SDI-connectiviteit, ontworpen voor professionele broadcast- producties, studio’s en voor registratie van live evenementen. De CR-N700 bouwt voort op Canon’s ervaring binnen de broadcastwereld en is uitgerust met de intelligente AF-functionaliteit van populaire professionele videocamera’s zoals de EOS C70 en XF605 voor nauwkeurig scherpstellen over het gehele pan-, tilt- en zoombereik. Met een groot aantal krachtige functies breidt deze nieuwe camera het PTZ-portfolio van Canon verder uit en is het een PTZ-model voor alle mogelijke producties en technische vereisten.


Moeiteloos broadcastkwaliteit bereiken


Om te voldoen aan de huidige eisen van broadcasters is de CR-N700 uitgerust met een 1.0-type CMOS-sensor en een DIGIC DV7-processor voor uitzonderlijke 4K UHD 60P 4:2:2 10-bits content. Canon’s nieuwste PTZ-camera is geschikt voor hoogwaardige signaaltransmissie en dit stelt content creators in staat 4K 60P via IP te streamen – perfect voor producties op afstand en live uitzendingen. Deze fascinerende beeldkwaliteit is ook het resultaat van de hoogwaardige lens met 15x optische zoom en 30x geavanceerde zoom bij beeldregistratie in Full HD. In combinatie met Canon’s gerenommeerde Image Stabilizer kunnen broadcasters zelfs op afstand vloeiende, stabiele opnamen maken – ideaal voor reality-tv en zelfs sportwedstrijden wanneer cameramensen discreet willen inzoomen op de actie. De CR-N700 heeft ook een nachtmodus waarmee dankzij een ingebouwd IR-filter beelden zijn vast te leggen in bijna volledige duisternis. In combinatie met de HDR-formats in PQ of HLG kunnen broadcasters onder alle lichtomstandigheden opnamen maken zonder dat concessies nodig zijn.


De CR-N700 is een nieuw, baanbrekend model onder Canon’s PTZ-camera’s en is uitgerust met een snelle, intelligente en uiterst nauwkeurige scherpstelling door Canon’s eigen Dual Pixel CMOS AF-technologie met geavanceerde EOS iTR AF X. Deze deep learning autofocusfunctie is gericht op het hoofd van het onderwerp, zodat deze wordt gevolgd terwijl het onderwerp beweegt en zelfs wanneer het gezicht wordt afgewend. Eye Detection AF richt zich op de pupil van het onderwerp en zorgt zo voor nog meer precisie, terwijl Face Priority AF gebruikers in staat stelt prioriteit te geven aan een specifiek persoon. Dit is ideaal voor scenario’s waarbij het absoluut noodzakelijk is om gedurende de gehele opname het gezicht van de presentator in beeld te houden.


Superieure connectiviteit, eenvoudige workflows


Net als het gehele portfolio PTZ-camera’s van Canon ondersteunt de CR-N700 meerdere protocollen voor naadloze integratie met bestaande workflows. De CR-N700 is ontworpen om te passen in uiteenlopende productie-ecosystemen en beschikt over SRT- en NDI|HXi -protocollen voor hoogwaardige 4K-videostreams, terwijl FreeD integratie met virtuele producties mogelijk maakt. Broadcastproducenten kunnen met deze protocollen eenvoudig multi-cameraopstellingen maken die aansluiten bij hun specifieke behoeften. Met Canon’s XC-protocol is het bovendien mogelijk de CR-N700 te integreren met andere Canon Cinema EOS-camera’s, zoals de EOS C500 Mark II, EOS C300 Mark III of Canon’s professionele camcorders, waaronder de XF605ii, voor een zeer veelzijdige opstelling. Het is zelfs mogelijk om het resultaat van andere Canon-camera’s te evenaren met Canon Log 3 en Wide Dynamic Range beeldinstellingen.


Tot de flexibele aansluitmogelijkheden behoren 12G-SDI en 3G-SDI, HDMI of IP (PoE++) die een naadloze overdracht van 4K 60P mogelijk maken voor uitzendingen met een consistent hoge kwaliteit. De CR-N700 beschikt tot slot over professionele dubbele XLR-audio-ingangen en GEN-LOCK voor uiteenlopende productiebehoeften.


Verbeterde bediening


Canon’s nieuwste PTZ-camera heeft dezelfde intuïtieve bediening als de andere modellen in deze productlijn. Het geavanceerde aandrijfmechanisme maakt verplaatsingen mogelijk die zo langzaam en nauwkeurig zijn als 0,1° per seconde. Dit betekent dat operators eenvoudig opnamen in filmstijl kunnen maken. De camera is niet alleen compatibel met zowel Canon’s RC-IP100 controller als Remote Camera Control Application controllers, maar ook met bepaalde controllers van derden, waardoor integratie met bestaande productiesystemen nog eenvoudiger wordt. Met de crop-functie van de CR-N700 kunnen broadcasters twee afzonderlijke feeds van een enkele PTZ-camera opnemen. Ze kunnen een interessant gebied binnen het beeld selecteren en dat als afzonderlijke feed in Full HD uitvoeren. Deze functie is perfect voor producties met een beperkt aantal PTZ-camera’s ter plaatse.


Naast de CR-N700 worden vandaag ook de CN8x15 IAS S E1/P1, de EU-V3 en een nieuwe Cinema EOS firmware-update geïntroduceerd waarmee Canon’s high-end cinema-camera’s – de EOS C300 Mark III en EOS C500 Mark II – naadloos zijn te gebruiken in live productieworkflows. Canon introduceert vandaag ook het 27-inch DP-V2730 referentiebeeldscherm, waarmee Canon’s 4K-portfolio met beeld-schermen verder wordt uitgebreid om voor elke behoefte een oplossing te bieden, en de XA65, XA60, XA75, XA70 en Canon LEGRIA HF G70camcorders die voldoen aan de vraag naar live content.Voor meer informatie over de vandaag geïntroduceerde producten, bezoek dan de Canon-stand tijdens IBC 2022 van 9 tot 12 september, te vinden in hal 11/stand C45. Of neem een kijkje op www.canon.nlPrijs en beschikbaarheid


De CR-N700 is vanaf december beschikbaar voor een verkoopadviesprijs van €10.889,99.CR-N700 – de belangrijkste kenmerken:


  • 0-type CMOS-sensor met DIGIC DV7-processor voor 4K 60P 4:2:2 10-bits
  • 15x optische zoom (30x geavanceerde zoom)
  • Dual Pixel AF met iTR AF X
  • Meerdere protocollen, waaronder NDI|HX, SRT, FreeD, RTMP(S), RTP, RTSP, Standaard communicatieprotocol & Canon XC
  • Verbeterde connectiviteit met 12G-SDI-signaaluitgang

i NDI is een handelsmerk of gedeponeerd handelsmerk van NewTek, Inc. in de VS en andere landen.
ii Firmware voor gebruik van Canon’s XC-protocol op de XF605 zal later dit jaar beschikbaar zijn.