Canon introduceert nieuw assortiment remanufactured producten die het aanbod voor de circulaire economie vergroot

’s-Hertogenbosch, 1 juni 2023 – Canon Europe kondigt de lancering aan van de serie imageRUNNER ADVANCE ES – de nieuwste aanwinst in zijn gevestigde portfolio remanufactured apparaten. De serie wordt gemaakt met ten minste 90 % gebruikte onderdelen en biedt bedrijven de hoogwaardige functionaliteit van Canons populaire imageRUNNER ADVANCE Generation 3-printers.

IR ADV C5500 ES Plus series FSL.png

Minder e-afval

De lancering markeert een nieuwe stap in Canons streven om zijn impact op het milieu te verminderen en een bijdrage te leveren aan de circulaire economie door bij het gehele portfolio te focussen op het langer in gebruik houden van onderdelen en materialen. De nieuwe serie imageRUNNER ADVANCE ES ondersteunt dit streven: bij de remanufacturing wordt gebruikgemaakt van ten minste 90 % eerder gebruikte onderdelen.

De nieuwe ES-serie verbetert en bouwt voort op het succes van de imageRUNNER ADVANCE EQ80-serie, Canons huidige remanufactured assortiment, gemaakt met ten minste 80 % hergebruikte onderdelen.

De remanufacturing van de imageRUNNER ADVANCE C5560i ES+ gebeurt in de speciale Canon-fabriek in Giessen, Duitsland. Canons imageRUNNER ADVANCE Generation 3-printers worden uit elkaar gehaald, grondig schoongemaakt, getest en dan opnieuw opgebouwd. De machines dienen aan strenge kwaliteitsnormen te voldoen en worden vervolgens weer aan klanten verkocht voor een lagere prijs dan gelijkwaardige, gloednieuwe apparaten.

Duurzame oplossing voor de hybride werkplek

De ES-serie, die hoogwaardige beveiliging combineert met uniFLOW Online Express, Canons geïntegreerde cloud-print-management-oplossing, ondersteunt on-demand-printen en helpt betrouwbare en productieve prestaties te garanderen op de hedendaagse hybride werkplek. Het ontwerp past naadloos in een nieuwe en bestaande printvloot en helpt bedrijven op een duurzamere manier uit te breiden. En met remanufactured accessoires, waaronder Inner Finisher, Booklet Finisher en Staple Finisher, zorgt deze serie voor verlenging van de levensduur van meer producten dan alleen de printer.

Commentaar van Marc Bory, Vice President van Digital Printing & Solutions Marketing and Innovation bij Canon Europe:

"We erkennen de cruciale verantwoordelijkheid die we hebben om onze negatieve impact op het milieu te verminderen en bieden onze klanten diverse opties, waaronder remanufactured, refurbished en nieuwe apparaten. Een manier waarop we dit aanpakken is door bij te dragen aan de circulaire economie waarbij we onderdelen en materialen langer in gebruik houden.

Onze nieuwe serie imageRUNNER ADVANCE ES wordt gemaakt met ten minste 90 % gerecyclede, gerepareerde en hergebruikte onderdelen en wordt grondig getest om een hoog kwaliteitsniveau te waarborgen. Met een ingebouwde functionaliteit om bedrijven te helpen hun productiviteit te verhogen en de workflow efficiënter te maken, kunnen klanten profiteren van een superieur apparaat met volledige garantie, net als bij onze nieuwe producten."

Het remanufacturing-proces van Canon

De machines van de serie imageRUNNER ADVANCE Generation 3 komen aan in Giessen, de speciale Canon-fabriek in Duitsland, waar ze worden gekeurd op hun geschiktheid voor remanufacturing. Alle nog aanwezige gegevens worden verwijderd en de apparaten worden volledig uit elkaar gehaald. Vervolgens ondergaan de onderdelen een uitgebreid industrieel reinigings- en reassemblageproces. De apparaten worden dan herbouwd met een combinatie van bestaande en nieuwe materialen, waarna ze worden getest om te waarborgen dat ze voldoen aan de strenge Canon-richtlijnen en dat firmware en besturingssystemen up-to-date zijn.

Het refurbishment-proces van Canon

Refurbished apparaten worden gemaakt door onderdelen die als gevolg van het gebruik zijn versleten te vervangen. Daarna worden ze getest en opnieuw verkocht. Een voorbeeld van een refurbished serie is Canons nieuwe Certified Used (CU) serie. Hiervoor worden modellen uit de Canon series imageRUNNER ADVANCE Generation 3 en imageRUNNER ADVANCE DX (2020 modellen) refurbished op lokale markten met de steun van zorgvuldig geselecteerde derde partijen. Het initiatief wordt gedurende het jaar 2023 op market-by-market-basis in heel Europa uitgerold.

Technische specificaties: imageRUNNER ADVANCE C5500 ES-serie

Formaat: A3 kleur multifunctioneel
Bedieningspaneel: 10,1" TFT LCD WSVGA kleuren-aanraakscherm
Opslag: 320 GB HDD
Printsnelheid: 60 ppm (A4)
DADF: Single-pass (100 vel)
Scansnelheid: Tot 160 ipm
Beveiliging: Gebruikersauthenticatie, toegangsbeheersysteem, harde schijf-encryptie en wachtwoordvergrendeling, TLS 1.3
Connectiviteit: uniFLOW Online Express als standaard, wifi standaard
Papierinvoercapaciteit: 2300 vel