Twee nieuwe benoemingen in Canon Europe’s senior management voor Production Print

LONDEN, 23 mei 2022 – Canon Europe maakt twee nieuwe senior benoemingen bekend in haar Europese teams voor verkoop en marketing binnen Production Print. Alicia Cifré Trassierra is benoemd tot European Vice President (VP) Direct Sales bij Production Print en Jennifer Kolloczek is benoemd tot Senior Director European Planning, Marketing & Innovation bij Production Print. Beide functies gaan in op 1 juni 2022.

Alicia Cifré Trassierra – European Vice President voor Direct Sales bij Production Print


In haar nieuwe functie als European VP voor Direct Sales bij Production Print is Alicia Cifré Trassierra verantwoordelijk voor het opstellen en uitvoeren van een krachtige go-to-market strategie voor directe verkoop binnen Production Print in EMEA. Vanuit het hoofdkantoor van Canon Europe in Londen werkt Alicia intensief samen met de bredere business unit Digital Printing & Solutions, die Marketing & Innovation, Services & Support, en Workspace & Partner Sales teams omvat, om de omzetdoelstellingen voor Production Print te halen. Alicia ondersteunt ook Canon’s nationale verkooporganisaties in heel EMEA om hun go-to-market en operationele ontwikkelingsplannen te realiseren.


Met meer dan 30 jaar ervaring in onze industrie, waaronder meer dan 12 jaar bij Canon Spanje, brengt Alicia voor haar nieuwe functie inzichten mee die van onschatbare waarde zijn. Ze heeft in haar loopbaan verschillende functies bekleed, variërend van procescontrole en planning, budgettering en prognoses tot operationele taken en verkoopactiviteiten. Alicia was recentelijk Hoofd Production Sales voor Canon Spanje en voordat ze die rol op zich nam, was ze directeur Production Printing Products.


Alicia rapporteert aan Taz Nakamasu, Executive Vice President, Digital Printing & Solutions bij Canon Europe, die zeer verheugd is iemand van haar kaliber aan boord te hebben. Taz zegt: “Alicia’s kennis van het Canon-portfolio, gekoppeld aan haar sterke focus op inzicht in en verbinding met de klant, geeft haar een unieke vaardigheid die essentieel is voor het toekomstige succes van onze onderneming. Het is een eer haar in ons leiderschapsteam te verwelkomen en we kijken uit naar het verschil dat zij kan maken voor onze business unit Digital Printing & Solutions en bij het blijven ondersteunen van onze partners en klanten.”


Jennifer Kolloczek - European Planning, Marketing & Innovation Senior Director voor Production Print


Jennifer Kolloczek neemt de functie van Senior Director European Planning, Marketing & Innovation op zich en zij zal alle activiteiten op het gebied van operationele planning en marketing voor Production Print binnen EMEA integreren en leiden. Jennifer breng uitgebreide ervaring in marketing, productmanagement en portfolioplanning met zich mee - ervaring opgedaan gedurende meer dan 20 jaar in de Production Print sector. Haar meest recente functie was die van Global Director – Graphic Arts bij Canon Production Printing, waar ze zich richtte op het versnellen van de invoering van productie met inkjet-technologie in de sector voor grafische kunstwerken.


Daarvoor bekleedde Jennifer diverse sleutelfuncties binnen Océ bij zowel de vestigingen in Poing als Venlo, voordat ze in 2014 naar de VS verhuisde om aan de slag te gaan bij het Regional Sales Headquarters van Canon U.S.A. en later bij Canon Solutions America, de National Sales Organisation. Als directeur marketing gaf Jennifer leiding aan de ontwikkeling en uitvoering van go-to-market strategieën voor het groeiende portfolio aan B2B-oplossingen en diensten.


In haar nieuwe functie rapporteert Jennifer aan Hiro Imamura, VP Marketing & Innovation, Digital Printing & Solutions bij Canon Europe. Hiro zegt: “In ons onverminderde streven om te voldoen aan veranderende behoefte van onze klanten, zijn we blij dat ons Production Print marketingteam voor EMEA wordt versterkt met iemand met de vaardigheden en ervaring van Jennifer. Ik ben ervan overtuigd dat we zullen profiteren van haar diepgaande kennis van het Canon-portfolio aan productiesystemen en haar ervaring met veranderend marktgedrag.”