Canon wint zeven PRINTING United Alliance Pinnacle Product and Technology Awards

’s-Hertogenbosch, 2 oktober 2023 – Canons grootformaat productie-printtechnologieën zijn tijdens de jaarlijkse PRINTING United Alliance Pinnacle Awards opnieuw erkend, met zes Pinnacle Product Awards en één Pinnacle Technology Award. De Colorado M-serie was de winnaar in de categorie Roll-to-Roll/Hybrid/Flatbed New Technology, terwijl de Arizona 135 GT, 1380 GTF, 1380 XTF, 2380 GTF en 2380 XTF furore maakten door elk van de vijf verschillende UV/Latex Flatbed-categorieën te winnen. Daarnaast won Canon ook de Pinnacle Technology Award voor de onlangs gelanceerde unieke Canon UVgel White Ink.

3109_Pinnacle23_Product_Award_badge

Pinnacle Product Award 2023 badge

Canon Colorado 030223-080

Colorado M-serie met UVgel White Ink

Canon Arizona 1300 series with FLOW technology

Arizona 1300 XTF

De Pinnacle Product Award-competitie is toegankelijk voor alle leveranciers van PRINTING United Alliance en beoordeelt producten die in 2023 commercieel verkrijgbaar zijn. Dit jaar werden ruim 160 inzendingen in 58 categorieën, waaronder analoge, digitale, output- en non-outputtechnologieën, beoordeeld door een hooggekwalificeerd panel van experts uit de grafische industrie.

De Colorado M-serie en de UVgel-inkt maakten indruk op de Pinnacle Awards-juryleden.

In maart 2023 lanceerde Canon de bekroonde Colorado M-serie, een volledig modulaire roll-to-roll-printer met twee snelheden en een optie voor witte UVgel-inkt. De printer is gebaseerd op één enkel platform dat kan worden geconfigureerd volgens de wensen van de klant en biedt eenvoudige in-field hardware- en software-upgrades aan. Hierdoor hebben gebruikers de mogelijkheid om hun printer uit te breiden in overeenstemming met hun veranderende behoeften. Met de introductie van de bekroonde witte UVgel-inkt kunnen gebruikers profiteren van de unieke prestatievoordelen van UVgel en een breder spectrum aan toepassingen printen. De unieke formule van UVgel produceert dichte, ondoorzichtige witte afbeeldingen in minder printgangen. Ook zijn er minder productieproblemen en reinigings- en onderhoudsvereisten van de spuitmondjes die vaak gepaard gaan met witte inkt. Dit alles resulteert in vloeiende, probleemloze prints met minimale verspilling en optimale productiviteit.

Sinds de lancering helpt de Colorado M-serie al veel gebruikers om de printvolumes te vergroten en hun aanbod uit te breiden met nieuwe, waardevolle toepassingen in segmenten zoals interieurdecoratie. Daarnaast bieden de printers met de witte inkt en meerlaagse printopties nieuwe mogelijkheden voor de detailhandel en horeca.

Arizona wint vijf Pinnacle Product Awards

Dit jaar won de Arizona-familie alle vijf de UV/Latex Flatbed-categorieën.

• Arizona 135 GT
– UV/Latex Flatbed (minder dan $100K)
• Arizona 1380 GTF – UV/Latex Flatbed ($100K - $200K)
• Arizona 1380 XTF – UV/Latex Flatbed + White ($100K - $200K)
• Arizona 2380 GTF – UV/Latex Flatbed ($200K - $500K)
• Arizona 2380 XTF – UV/Latex Flatbed + White ($200K - $500K)

De afgelopen drie jaar heeft Canon meerdere ontwikkelingen binnen het Arizona-portfolio aangekondigd, waaronder innovaties voor de Arizona 2300-serie in 2020, de lancering van de Arizona 135 in 2021 en, meer recentelijk, de introductie van FLOW-technologie voor de Arizona 1300-serie in 2023.

De Arizona-familie is ontworpen om industriële productiviteitsnormen te ondersteunen en de uptime te optimaliseren met automatiseringsverbeteringen die het onderhoud minimaliseren.  De nieuwste Arizona-modellen zijn voorzien van de bekroonde VariaDot-printtechnologie van de derde generatie, die een hoogwaardige reproductie van grijstinten levert. En met de FLOW-technologie, een innovatie van Canon waarbij een zoneloos, multi-originelen flatbed wordt gecombineerd met gespiegelde, pneumatische registratiepinnen, is het niet meer nodig om printmaterialen op het flatbed te maskeren of met tape vast te plakken. Dit betekent dat het sneller en gemakkelijker is om tussen boards van welke grootte of vorm dan ook te wisselen, maar ook dat gebruikers aanzienlijke tijdbesparingen kunnen realiseren.

Mathew Faulkner, EMEA Director, Marketing and Innovation, Wide Format Printing Group bij Canon Europe, zegt: “We zijn heel blij dat we opnieuw meerdere Pinnacle Product Awards van de PRINTING United Alliance hebben gewonnen. Het is fantastisch om erkenning te krijgen voor zo’n breed scala aan categorieën op het gebied van outputtechnologie. Canons benadering van onderzoek en ontwikkelingen op de grootformaat grafische markt is geïnspireerd op de wensen van onze gebruikers, van wie we voortdurend proberen te leren. De onderscheidingen zijn een bewijs van deze klantgerichte aanpak en bevestigen opnieuw de impact van onze innovatieve oplossingen op de bedrijven van onze klanten. We zijn ervan overtuigd dat onze Colorado en Arizona productlijnen gebruikers in staat zullen blijven stellen hun winstmarge te verhogen, hun toepassingsmogelijkheden uit te breiden met nieuwe hoogwaardige producten en nieuwe interessante marktkansen te creëren, zoals interieurdecoratie, bewegwijzering en verpakkingen.”

Ga voor meer informatie over de Colorado M-serie naar: https://www.canon.nl/business/products/wide-format-printers/colorado-m-series/

Ga voor meer informatie over de Arizona-familie naar: https://www.canon.nl/business/products/wide-format-printers/uv-flatbed/