Veilig en intuïtief – Canon introduceert nieuwe end-to-end grootformaat printoplossingen

’s-Hertogenbosch, 8 september 2020 - Canon kondigt vandaag de introductie aan van haar vernieuwde ColorWave en PlotWave grootformaat printerseries. Deze series bestaan uit drie ColorWave-modellen (3600, 3800 en 9000) en drie monochroom PlotWave-modellen (3000, 3500 en 5500). De printers zijn ontworpen om binnen bedrijven en organisaties de creativiteit in elke fase van het ontwerpproces te ondersteunen en te stimuleren – van de visualisatie van ideeën naar het werkelijke ontwikkelproces tot de uiteindelijke ontwerpen. Beide vernieuwde series zijn gebaseerd op de vertrouwde Canon-technologie en bieden uitgebreide beveiligingsvoordelen en nog meer gebruiksgemak. De ColorWave- en PlotWave-printers zijn de ideale oplossing voor ontwerpers die de krapste deadlines willen halen, hun gegevens willen beschermen en first-time-right willen printen in een kantoor- of productieomgeving.

Een end-to-end oplossing


Dankzij de integratie van optionele systemen voor nabewerking en scannen bieden de ColorWave- en PlotWave-printers nu een alles-in-één-oplossing die de geautomatiseerde productie van grootformaatprints eenvoudiger maakt dan ooit. Met een serie volledig compatibele stackers en vouwers is elke printer te configureren om aan specifieke eisen te voldoen en gemakkelijk complete eindproducten te vervaardigen – allemaal met één printer. Gebruikers kunnen hun printers nu upgraden zonder dat vernieuwing van hun nabewerkingssystemen nodig is; stackers en vouwers zijn retrofit voor een complete, compacte en productieve end-to-end-oplossing.


Ook compatibel met deze printerseries zijn scanoplossingen die aansluiten bij elke behoefte - de Scanner Express, welke bovenop de PlotWave- en ColorWave-printers wordt geplaatst, en de Scanner Professional, een standalone productiescanner voor maximale kwaliteit en productiviteit die met een of meerdere printers is te integreren.


De printers in deze serie zijn ontworpen als duurzame, compacte, stille en ergonomische oplossingen die in elke omgeving passen – van kantooromgevingen tot copyshops en productieomgevingen.


Technologie waarop u kunt vertrouwen


Bedrijven en organisaties moeten erop kunnen vertrouwen dat hun gegevens veilig en beschermd zijn – van R&D-afdelingen die prototypes printen tot aannemers die hun plannen voor gebouwen veilig moeten bewaren. Dit portfolio met vernieuwde printermodellen biedt die garantie en voldoet aan de hoogste beveiligingsnormen.


Met de geïntegreerde printbeveiliging SMARTshield bieden de nieuwe printerseries een veilige opdrachtverwerking die data en gebruikersgegevens beschermt wanneer printbestanden naar de printer worden gestuurd. Deze beveiliging zorgt voor veilige dataopslag, beschermt printgegevens tegen diefstal of het per ongeluk lekken van gegevens, werkt met autorisatie om de toegang tot vertrouwelijke bestanden te beperken en zorgt voor hackpreventie, waardoor niemand van buiten de organisatie toegang heeft tot de printbestanden. Of de printgegevens nu naar de printer worden gestuurd, worden opgeslagen of geautoriseerd - SMARTshield zorgt ervoor dat ze veilig blijven.


Intuïtief en gebruiksvriendelijk


De intuïtieve nieuwe ColorWave- en PlotWave-interface is eenvoudig in gebruik en kan door iedereen, met en zonder training, worden gebruikt.


Met de ClearConnect-software bieden de printers een gestroomlijnde workflow voor zowel afzonderlijke opdrachten als complexe documentensets bestaande uit meerdere bestanden. Met actieve waarschuwingen voor de gebruiker en nauwkeurige printvoorbeelden stelt de software gebruikers ook in staat de nodige correcties aan te brengen voordat het printen start en om printopdrachten te verzenden vanaf elke locatie en vanaf elk apparaat.


De POWERsync-controller maakt het mogelijk elk ColorWave- en PlotWave-model eenvoudig te integreren in een netwerk met uniFLOW-technologie voor veilig printen en voor kostenplaatsregistratie.


Publisher Select, onderdeel van de ClearConnect-softwaresuite, is ontworpen om tijd te besparen en het ontwerpproces te versnellen door printfouten te elimineren en verspilling van materiaal te voorkomen met een ‘what you see is what you print’-preview op het bureaublad van de aangesloten computer. Deze software verbetert de productiviteit, biedt dubbele printerondersteuning voor een reeks Canon-grootformaatprinters en beschikt over de functionaliteit om gespecialiseerde mediasjablonen toe te wijzen aan printopdrachten of aan individuele bestanden binnen een ‘multi-file’-printtaak.


Martijn Fransen, Strategy & Marketing Director voor Technical Document Systems bij Canon Production Printing, zegt: “Haar decennialange ervaring in de markt voor grootformaatprints stelt Canon in staat continu innovatieve technologieën te ontwikkelen om de veranderende behoeften van haar klanten te ondersteunen en hen in staat te stellen vol vertrouwen concepten en ontwerpen foutloos en met een hoge kwaliteit te printen. De feedback van klanten over de bestaande ColorWave- en PlotWave-serie is tot nu toe zeer positief, maar met ons vernieuwde portfolio bieden we nog meer geïntegreerde en intuïtieve printers. Met een nieuw end-to-end-concept, waarin scannen, printen en nabewerken zijn geïntegreerd, en met een verbeterd gebruiksgemak en krachtige beveiligingsfuncties bieden we onze klanten de perfecte alles-in-één-oplossing.”


Ga voor meer informatie over de nieuwe ColorWave- en PlotWave-printers of voor het aanvragen van een virtuele demo naar: