Canon ontvangt zes 2020 EISA Awards

Amstelveen, 20 augustus 2020 – Canon stelt de norm in technische innovatie en optische perfectie en wordt daarvoor opnieuw bekroond met zes prestigieuze onderscheidingen door de Expert Imaging and Sound Association (EISA). Ondanks de onverwachte, wereldwijde uitdagingen van dit jaar, heeft Canon vastgehouden aan haar belofte om producten te introduceren die bestaande grenzen verleggen en nieuwe mogelijkheden openen voor zowel fotografen als filmmakers.

Canon’s EOS R5 – de nieuwe benchmark voor professionele systeemcamera’s – bekroond door internationale fotojournalisten


Met de EOS R5 tilde Canon haar systeemcamera’s naar het hoogste niveau en ontving daarvoor de prestigieuze EISA Camera Innovation Award. Daarnaast werd de Canon EOS-1D X Mark III bekroond met de EISA Professional Camera Award, waarmee Canon’s reputatie als gewild producent van imagingproducten onder professionele fotografen wereldwijd wordt bevestigd. De wereldwijd gerespecteerde EOS 90D nam de EISA APS-C Camera Award mee naar huis. Tot slot werden vier modellen in Canon’s RF-serie lenzen – compacte, lichtgewicht modellen vol slimme technologie – door EISA onderscheiden, waaronder de RF RF 70-200mm F2.8L IS USM, RF 24-70mm F2.8L IS USM, RF 600mm en RF 800mm F11 IS STM.


Deze onderscheidingen zijn het resultaat van Canon’s jarenlange ervaring met, en expertise in, hoogwaardige optische producten en technologieën, gedreven door een onverminderde toewijding aan onderzoek en ontwikkeling, en geleid door de feedback van gebruikers. Elk van de bekroonde producten onderstreept Canon’s voortdurende ondersteuning van zowel spiegelreflex- als systeemcamera’s en biedt fotografen en filmmakers een concurrerend, compleet aanbod dat het ‘onmogelijke’ mogelijk maakt.Canon ontving de 2020 EISA Awards voor:


Issei Morimoto, Senior Vice President van Canon Europe, zegt: “Deze prestigieuze onderscheidingen van de gewaardeerde juryleden van EISA tonen aan dat de prestaties van onze producten, hun constructie, innovatie en technische mogelijkheden het stempel van topkwaliteit hebben ontvangen. Ondanks de onverwachte, wereldwijde uitdagingen van dit jaar heeft Canon een aantal toonaangevende producten op de markt gebracht met elk een eigen geavanceerde technologie. Daarmee heeft Canon de verwachtingen van klanten over de hele wereld overtroffen. Met deze bekroonde producten heeft Canon voor elke professionele fotograaf, filmmaker en liefhebber van fotografie iets in huis.”.


Vorige maand kondigde Canon haar grootste introductie ooit aan: twee nieuwe systeemcamera’s, de EOS R5 en EOS R6, vier nieuwe RF-lenzen en twee nieuwe RF extenders die het RF-portfolio uitbreiden met telefoto-mogelijkheden, en tot slot een professionele printer, de imagePROGRAF PRO-300. Deze aankondiging volgde op een andere belangrijke introductie in januari van dit jaar – de EOS-1D X Mark III, een langverwacht cameramodel voor professionele sport- en natuurfotografen.


Meer informatie over EISA kun je vinden op www.eisa.eu