Canon introduceert nieuwe imagePROGRAF TM-serie multifunctionele grootformaat printers voor CAD-tekeningen en posters

’s-Hertogenbosch, 2 oktober 2023 – Canon introduceert vandaag de nieuwe imagePROGRAF TM-serie A0+ en A1+ printers voor producenten van technische en promotionele grootformaat-printtoepassingen in sectoren variërend van architectuur, techniek, bouw en productie tot detailhandel, horeca en onderwijs.

tm-series printer

De nieuwe Canon imagePROGRAF TM-355- printer

TM-series 350_Lifestyle 01.jpg

Dieper rood en scherpere contrasten voor CAD- en ontwerptekeningen

tm-series 240_Specification_04.jpg

Gebruikers kunnen gemakkelijk levendige posters produceren met de nieuwe imagePROGRAF TM-serie

Het portfolio omvat vijf modellen - de TM-355, TM-350 en TM-340 voor A0+ prints en de TM-255 en TM-240 voor A1+ prints - allemaal met een nieuw samengestelde, levendige magenta inkt.

De serie is ontworpen om te voldoen aan uiteenlopende printbehoeften, van CAD-constructie- en ontwerptekeningen tot retail- en restaurantposters en displays in klaslokalen. Dankzij het verfijnde ontwerp van de behuizing en het feit dat ze op een klein vloeroppervlak zijn te plaatsen, passen ze in vrijwel ieder kantoor of elke winkelruimte. Zelfs in combinatie met de optionele grootformaat-scanner.

De imagePROGRAF TM-serie is uitgerust met een nieuw ontwikkelde L-COA PRO II-beeldverwerkingsengine, die snel opstarten mogelijk maakt. De TM-355/350 biedt topsnelheden tot 3,2 pagina's per minuut (PPM), ongeveer 28 % sneller dan voorgaande modellen1. Dit resulteert in een hogere productiviteit voor tijdskritieke prints.

Meer levendigheid, zelfs op ongecoat papier

De verbeterde inkt voor de imagePROGRAF TM-serie zorgt voor meer levendigheid, zelfs op ongecoat papier. De nieuw ontworpen beeldverwerkingstabel en geoptimaliseerde magenta-inkt bieden een uitstekende ontwikkeling van rode kleuren voor levendige reproducties en scherpere contrasten. Dit resulteert in meer duidelijkheid bij het markeren van correcties en revisies in CAD-tekeningen of bij het weergeven van belangrijke technische aantekeningen. Door in alle kleuren gebruik te maken van pigmentinkt die ook waterbestendig is, kunnen de printers opvallende posters en point-of-sale-items produceren die de aandacht trekken en ook gedurende een langere periode niet snel vervagen. Klanten die posters printen kunnen randloze prints maken door gebruik te maken van de volledige rolbreedte. Hierdoor is het tijdrovend bijsnijden van de witruimten na het printen niet meer nodig.

Geoptimaliseerd ontwerp en verbeterde gebruikersinterface

Het nieuwe ontwerp met vlakke bovenkant maakt het eenvoudiger om papierrollen te verwisselen. Daarnaast detecteren en tonen de printers automatisch de papiersoort2 en schatten ze in hoeveel papier er nog over is. Met de standaard meegeleverde kleurkalibratie dragen deze werkbesparende functies bij aan een verbeterde operationele efficiëntie. 

Het grote aanraakscherm toont in één oogopslag de papierbreedte en papiersoort, het resterende papier op de rol en het inktniveau. Bovendien kan het worden gekanteld om de kijkhoek te verbeteren.

Het ontwerp helpt ook om de geluidsemissie van de gehele serie te verminderen tot wel ongeveer 39 decibel (dB) in bepaalde modellen, wat ongeveer 1/3 lager3 is dan hun voorgangers. Dit maakt ze geschikt voor elke werkomgeving.

Jennifer Kolloczek, EMEA Planning, Marketing & Innovation Senior Director, Production Print bij Canon Europe zegt: “De nieuwe imagePROGRAF TM-serie legt een nieuwe lat voor compacte grootformaatprinters voor multifunctioneel gebruik. De printers produceren ongelooflijk levendige prints, waarbij het benodigde plaatsingsoppervlak klein is en de geluidsemissie lager is. Hoe groot of klein uw bedrijf ook is, hoe beperkt uw ruimte ook is, u kunt nu gemakkelijk een breed scala aan printtoepassingen produceren die traditioneel moesten worden uitbesteed, van CAD-tekeningen tot posters en POS-materiaal voor de detailhandel. Dit resulteert in een verbeterde productiviteit en efficiëntie, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit.”

Vooruitgang op het gebied van duurzaamheid

Canon streeft naar het verminderen van afval en de impact op het milieu bij al haar activiteiten. De imagePROGRAF TM-serie heeft een 'Gold'-classificatie behaald in het Amerikaanse EPEAT-register (Electronic Product Environmental Assessment Tool), het hoogste registratieniveau op het gebied van imaging-apparatuur. Ook is al het geëxpandeerd polystyreen verwijderd uit het verpakkingsmateriaal van de producten.4 De verpakkingen bestaan nu volledig uit karton.

Geïntegreerde software maakt het eenvoudig om goed ontworpen posters en flyers te maken

De printers uit de TM-serie worden geleverd met de Direct Print Plus-software. Hiermee zijn meerdere bestanden in verschillende formaten aan te maken om met een eenvoudige drag-and-drop-bewerking in één batch te worden geprint. Gebruikers kunnen zo alle soorten tekeningen efficiënt printen. Voor promotionele toepassingen kunnen klanten Canons PosterArtist webapplicatie gebruiken om originele poster- en flyerontwerpen te maken. Hierbij kunnen ze kiezen uit een groot aantal gratis sjablonen.

  1. A1-tekening liggend, ongecoat papier, snelste printinstelling. Tijd gerekend vanaf het begin van het printen totdat het papier is gesneden. Vergeleken met de "imagePROGRAF TM-305/300" (introductie november 2018)
  2. Handmatige selectie van papiersoort vereist voor eerste gebruik.
  3. Vergelijking van geluidsemissie bij het printen op standaard ongecoat papier, lijntekeningen en tekst en in de standaardmodus. Het conventionele model in dezelfde klasse is de "imagePROGRAF TM-300/200" (introductie november 2018).
  4. EPEAT is een milieubeoordelingssysteem dat is opgezet door GEC (the Green Electronics Council), een Amerikaanse NPO, met als doel het ontwikkelen en stimuleren van de markt voor milieuvriendelijke producten. Het beoordeelt factoren zoals levensduur van het product, energiebesparing en verpakking.