Canon introduceert de ProStream 2000 serie met snelle, rotatieve inkjet-productieprinters voor commerciële printproducties en bedrijfscommunicatie, alsook het nieuwe topmodel – de ProStream 3160

Drupa Media Conference, Düsseldorf, Duitsland, 26 maart 2024 – Canon kondigt vandaag de introductie aan van de ProStream 2000, een nieuwe serie rotatieve inkjet-productieprinters voor commerciële printproducenten en bedrijfscommunicatiebureaus die op zoek zijn naar een zeer aantrekkelijke kosten/prestatieverhouding voor toepassingen op media tot 150 g/m² en op ongecoat papier. De ProStream 2000 serie print met een snelheid tot 133 m/min op standaard offset gecoate, ongecoate en inkjet-geoptimaliseerde media van 28 tot 150 gsm. Daarbij biedt de ProStream 2000 serie een betere kosten/prestatieverhouding, is 20% korter dan de ProStream 3000, en verbruikt bovendien 10% minder energie1 dan de ProStream 1800.

  • De Canon ProStream 2000 serie omvat twee modellen: de 80 meter per minuut 2080 en de 133 meter per minuut 2133.

  • De ProStream 2000 serie levert zowel gecoate als ongecoate media-toepassingen van hoge kwaliteit tegen een aantrekkelijke prijs/prestatieverhouding.

  • De ProStream 3160 levert een productiviteit van 160 m/min en is het nieuwe topmodel van de ProStream 3000 serie.

Vandaag is ook de nieuwe ProStream 3160 aangekondigd, het 160 m/min topmodel binnen de ProStream 3000 serie. Een nieuwe polymeer pigment inktset, die ook is geïntegreerd in de ProStream 2000 serie, zorgt voor een hoge, consistente offset-achtige printkwaliteit bij nominale snelheid, terwijl het bereik van media-gramgewicht/snelheid wordt uitgebreid. Zowel de ProStream 2000 serie als de ProStream 3160 maken een ultrasnelle productie mogelijk, waardoor printproducenten nog hogere volumes kunnen verplaatsen van offset en oudere technologieën.

De nieuwe ProStream 2000 serie is de ideale inkjet-investeringskeuze voor algemene en gespecialiseerde commerciële printproducenten die voornamelijk hoogwaardige toepassingen produceren op media met een lager gewicht of op een breed scala aan mediatypen en gewichten en die hoge volumes willen migreren van offset naar digitaal. Papiersoorten tot 300 g/m² worden ondersteund bij een lagere snelheid. De ProStream 2000 serie zal ook aantrekkelijk zijn voor boekdrukkers, die voornamelijk toepassingen produceren op ongecoate media, maar willen diversifiëren naar gecoate media, evenals voor bedrijfscommunicatiebureaus die willen uitbreiden van traditionele printopdrachten, zoals rapporten, facturen en verklaringen, naar premium direct mail, brochures en nieuwsbrieven via een kostenefficiënte en flexibele productiemethode.

De nieuwe serie telt twee modellen - de ProStream 2080 met een snelheid van 80 meter per minuut en de ProStream 2133 met een snelheid van 133 meter per minuut - en kan dubbelzijdig printen tot 1.790 A4-prints per minuut in vierkleuren of 11.300 B2-vellen per uur, wat neerkomt op 58 miljoen A4-prints per maand, op baanbreedtes tot 558 mm. De optimale print- en toepassingskwaliteit bij alle snelheden wordt geleverd met ingebouwde 1200 dpi piëzo-printkoppen en Canon’s Smart ColorGrip papier-conditioneringsoplossing, in combinatie met de nieuwe polymeer pigmentinktset voor een groter kleurbereik (helderder rood en donkerder zwart), superieure slijtvastheid en toepassingen die klaar zijn voor glansvernis. Canon's Inline Quality Control, een hoogwaardig camerasysteem dat de printkwaliteit controleert en automatisch in realtime wijzigingen aanbrengt, helpt ook om een consistente kwaliteit te garanderen, van de eerste tot de laatste pagina. Daarnaast bevat de ProStream 2000 serie systemen die zorgen voor een stabiele, continue inkttoevoer bij het printen van hogere inktdekking op hoge snelheid. Dit alles voor een constante, uniforme printkwaliteit. Die kwaliteit is ook onafhankelijk gevalideerd door het Fogra Research Institute for Media Technologies volgens de hoogste 'A' standaard van de Fogra 51 certificering.

Canon's focus op het verminderen van de ecologische voetafdruk van haar producten en activiteiten wordt aangetoond door het feit dat de ProStream 2000 serie een 29 % lagere stroomtoevoer en 36 % lagere uitstoot van warmte vereist dan de voorganger, de ProStream 1000 serie, terwijl de snelheid en het gramsgewicht hetzelfde blijven. Net als bij de ProStream 3000 is het systeem in hoge mate geautomatiseerd - inclusief automatische verwerking van splits - voor minimaal afval en maximaal gebruiksgemak, terwijl de stroomvoorziening van de 2000 serie ook is verplaatst om de toegankelijkheid te verbeteren voor eenvoudig en snel onderhoud.

Hans Schmidbauer, Director, Marketing & Innovation, Commercial Print bij Canon EMEA, zegt: "Canon is voortdurend op zoek naar nieuwe technologieën die onze gebruikers maximale waarde bieden in termen van rendement op hun investering en hen in staat stellen zich aan te passen en succesvol te zijn in veranderende marktomstandigheden. Voor het ProStream-portfolio hebben de verbeteringen die we de afgelopen jaren hebben geïntroduceerd ervoor gezorgd dat printbedrijven kunnen profiteren van uitzonderlijke kwaliteit, productiviteit en kostenefficiëntie voor hoge volumes on-demand toepassingen op meerdere mediatypen en -gewichten. En met de introductie van de 160 meter per minuut ProStream 3160 verbeteren we het break-even punt nog verder om onze gebruikers nog meer kostenefficiëntie te bieden.

"Wij begrijpen dat één model niet voor iedereen past en met de lancering van de nieuwe ProStream 2000 serie hebben we nu een compleet portfolio van inkjet-productieprinters, zowel vellen- als rotatieprinter, die kunnen voldoen aan de individuele behoeften in termen van toepassingen en volumes, van elke algemene commerciële en online printer, boekproducent, specialist in fotoproducten en bedrijfscommunicatie. Met zijn kleinere voetafdruk biedt de ProStream 2000 serie een voordelige kosten/prestatieverhouding voor toepassingen die worden geprint op lichtere papiersoorten, al dan niet gecoat, en maakt deze serie de voordelen van ProStream toegankelijk voor een breder commercieel printpubliek. Op dezelfde manier is de ProStream 2000 serie een haalbare propositie voor zakelijke communicatiebedrijven die op zoek zijn naar een flexibele oplossing die hen in staat stelt om te diversifiëren naar meer hoogwaardige producten geprint op gecoate papiersoorten of om dergelijke producten die ze voorheen moesten uitbesteden zelf in huis te produceren."

De ProStream 2000 serie zal zijn wereldwijde debuut maken op drupa (28 mei - 7 juni 2024), Düsseldorf, Duitsland), waar de serie zal worden getoond in een live productieworkflow met een breed scala aan printtoepassingen. Zowel de nieuwe ProStream 2000 serie als de ProStream 3160 zijn per direct verkrijgbaar bij Canon. Ga voor meer informatie naar www.canon.nl.

Verdere informatie:
Foto's van de-Download

  1. Energieverbruikstest uitgevoerd met UPM FinesseMatt 115gsm papier voor een printopdracht met een gemiddelde inktdekking voor de grafische markt.