Upgrade je fotografie met de Canon EOS 850D, de perfecte allround DSLR-camera

Amstelveen – donderdag 13 februari 2020: Canon Europe maakt vandaag de introductie bekend van de Canon EOS 850D, een veelzijdige en connected DSLR-camera die bovendien licht in gewicht is. De EOS 850D is voorzien van Canon’s snelle en responsieve DIGIC 8-processor. Met de 24,1 Megapixel Dual Pixel CMOS APS-C-sensor en indrukwekkende 4K-videocapaciteit legt de EOS 850D alle details en kleuren moeiteloos vast. Dit nieuwe model is de perfecte allrounder voor liefhebbers van fotografie die hun bestaande uitrusting willen upgraden en hun creativiteit alle ruimte willen geven.

Leg met meer creatieve controle de spontane momenten van het leven vast


Dankzij de APS-C-sensor biedt de camera maximale invloed op de scherptediepte, waardoor scherpe beelden ontstaan die het onderwerp door een prachtig zachte achtergrond een extra accent geven. Zelfs bij het fotograferen van snelbewegende onderwerpen of onderwerpen op grote afstand, zoals vogels hoog in de lucht, biedt de 24,1 Megapixel-sensor voldoende resolutie voor bijsnijden van de opname. De sensor zorgt ook bij weinig omgevingslicht voor opnamen met hoge resoluties zonder afbreuk te doen aan de prestaties – perfect bij portretfotografie binnenshuis. Omdat de EOS 850D deel uitmaakt van Canon’s wereldwijd gerenommeerde EOS-systeem, kunnen gebruikers elke EF- of EF-S-lens bevestigen, een Speedlite-flitser toevoegen voor creatieve belichtingsopties of een externe microfoon aansluiten via de 3,5mm-plug. In combinatie met de veelzijdige EF-S 18-55mm f/4-5.6 IS STM kit-lens kunnen fotografen moeiteloos een groot aantal opnamescenario’s aan.


Net als de modellen in het Canon EOS-portfolio voor professionals is de EOS 850D uitgerust met een Intelligent Tracking (iTR) autofocus (AF) functie die mogelijk is dankzij de 220.000 pixel RGB+IR-meetsensor. Door hoge resolutiegegevens van de automatische belichting uit te wisselen met de AF-sensor biedt iTR AF een hoge responssnelheid en nauwkeurigheid, ideaal voor sport- en natuurfotografie. Deze geavanceerde technologie maakt automatische gezichtstracking door de optische zoeker mogelijk. Het ergonomische ontwerp heeft instelwielen aan de boven- en achterkant voor dubbele instelmogelijkheden van zowel sluitertijd als diafragma. Met dit verbeterde ontwerp, de lichtgewicht body en de verbeterde connectiviteit draagt de Canon EOS 850D bij aan een groter gebruiksgemak en is het een geweldige camera voor liefhebbers van fotografie die een DSLR-model zoeken dat zowel inspireert als volledige creatieve controle biedt.


Altijd het juiste moment vastleggen


De nauwkeurige Eye Detect AF in Live View-modus geeft portretten dankzij ogen vol subtiele details, een natuurlijke uitstraling die het onderwerp echt tot leven brengt. De camera kan ononderbroken fotograferen met 7 fps, waardoor het nauwkeurig volgen van bewegende onderwerpen moeiteloos gaat. Om fotografen de flexibiliteit te bieden hun onderwerpen vanuit verschillende gezichtspunten vast te leggen, heeft de camera een variangle touchscreen dat onder bijna elke hoek kan worden geplaatst voor composities met maximale creatieve vrijheid.


De AF-tracking van de Canon EOS 850D is razendsnel en nauwkeurig dankzij de 45-punts all-crosstype AF-sensor en Dual Pixel CMOS AF. De functie Gezichtsdetectie heeft een hoge betrouwbaarheid voor een betere belichtingsbeoordeling wanneer mensen zich in het beeld bevinden – perfect voor fotografie bij uitdagende lichtcondities, zoals bij onderwerpen met tegenlicht.


Meer controle bij foto’s en video’s


Of het nu gaat om video’s of foto’s, deze snelle en krachtige DSLR levert dankzij de DIGIC 8-processor een superieure beeldkwaliteit. De Canon EOS 850D kan in Full HD opnemen met 60p, in 4K tot 25p1 en breidt de mogelijkheden van de voorganger bij video-opnamen uit met een meer gedetailleerde set-up voor time-lapse video’s en automatische scèneselectie. Om de bewegingen te corrigeren die kunnen optreden bij handheld-videoregistratie, is de EOS 850D voorzien van 5-Axis Movie Digital IS om vloeiende, trillingsvrije videobeelden vast te leggen.


Tijdens het vastleggen van foto’s in de Live View-modus hebben fotografen dankzij de Dual Pixel CMOS AF een nauwkeurige controle bij het selecteren van hun scherpstelpunt – 143 scherpstelpunten in de automatische modus of 3.975 punten bij handmatige selectie. De Remote Live View-functie geeft fotografen extra controle, inclusief activering van ontspanknop op afstand en de mogelijkheid om opnamen op hun smartphone te bekijken, ideaal wanneer ze afstand tot de camera moeten houden. Beelden kunnen in RAW worden vastgelegd om alle informatie te gebruiken die door de sensor is geregistreerd. Opnamen in C-RAW hebben een kleinere bestandsgrootte, waardoor de opnamebuffer bij continu-opnamen bijna verdubbelt van 40 naar 75 opnamen. Met de in-camera RAW-beeldbewerking kunnen gebruikers hun beelden perfectioneren zonder dat een pc of mobiel apparaat nodig is.


Moeiteloos verbinding maken en delen


De connectiviteitsopties bieden liefhebbers van fotografie meer manieren om hun werk te delen en zorgen voor een hoger beveiligingsniveau bij het opslaan. Met de 2,4 GHz Wi-Fi- en Bluetooth®2 Low Energy-connectiviteit kunnen fotografen de Canon EOS 850D via de Canon Camera Connect-app verbinden met hun iOS- of Android-apparaat om opnamen te bewerken en resultaten van hoge kwaliteit te delen. Zodra content is gedownload, kan het worden geplaatst en bekeken op social media of gedeeld met familie en vrienden. Dankzij deze integratie kunnen fotografen opnamen eenvoudig bewerken met DPP Express voor iPad3 en onderweg de volledige workflow voor RAW-opnamen hanteren. De functie Auto Image Sync garandeert met Image Tranfer Utility 2 een zorgeloze back-up van zowel foto’s als video’s op de pc van de gebruiker, zodat unieke opnamen nooit verloren gaan.


Voor fotografen die de volgende stap in creatieve controle willen zetten, maakt deze indrukwekkende DSLR haarscherpe 4K-videoregistraties. De Canon EOS 850D is snel, gebruikersvriendelijk en duurzaam. Deze camera zit boordevol geavanceerde functies om fotografen de tools te bieden die ze nodig hebben om hun creatieve talenten verder te verkennen.


De Canon EOS 850D kan vanaf vandaag al worden gereserveerd via de officiële, online Canon Store en zal vanaf april 2020 verkrijgbaar zijn. De body heeft een verkoopadviesprijs van € 919,99. De Canon EOS 850D kit inclusief de EF-S 18-55mm f/4-5.6 IS STM heeft een verkoopadviesprijs van € 1019,99. Ga voor meer informatie naar
https://www.canon.nl/cameras/eos-850d/


De belangrijkste kenmerken:


  • 24,1 Megapixel Dual Pixel CMOS APS-C-sensor
  • Continu-opnamen met 7 fps
  • 4K (contrast AF) 24p/25p
  • Full HD met Dual Pixel CMOS AF tot max. 60p
  • AF-systeem met 45-punten
  • 220.000 pixel RGB+IR-meetsensor met Flicker Detection (dezelfde als in de 90D)
  • Intelligent Tracking (iTR) AF
  • Eye Detection AF (met tracking)
  • DIGIC 8-beeldprocessor