Canon richt zich met de nieuwe imagePROGRAF GP-serie 7-kleuren grootformaatprinters op de markt voor hoogwaardige posters – oranje en grijze inkten garanderen levensechte en vloeiende kleurenreproducties

’s-Hertogenbosch, 31 januari 2024 – Canon lanceert een nieuwe serie 7-kleuren imagePROGRAF GP-grootformaatprinters voor zowel commerciële als in-house printproducenten. De nieuwe serie die vooral is ontworpen voor het produceren van hoogwaardige posters is daarnaast ook geschikt voor andere grafische toepassingen, zoals het printen van foto's, en bestaat uit drie modellen: de 60”/1524 mm imagePROGRAF GP-6600S en de 44”/1118 mm GP-4600S – die de imagePROGRAF PRO-6100S en PRO-4100S vervangen – en de 24”/610 mm GP-2600S. In combinatie met de nieuwe pigmentinkten LUCIA PRO II1, levert de nieuwe serie binnen 48 seconden A0-formaat posters op ongecoat papier. Daarnaast biedt de nieuwe serie niet alleen een uitgebreid kleurengamma van levensechte en nauwkeurig gereproduceerde kleuren, maar ook een grotere beeldduurzaamheid. De imagePROGRAF GP-serie wordt op drupa 2024 live gepresenteerd op de stand van Canon in hal 8A, B41-1 - B41-8.

Uitzonderlijke PANTONETM -dekking

De nieuwe 7-kleuren LUCIA PRO II-inkten die wordt gebruikt bij de nieuwe imagePROGRAF GP-serie omvat oranje – waarmee levensechte, opvallende kleuren zijn te reproduceren – en grijs, waarmee bijvoorbeeld huidtinten vloeiend worden weergegeven. Hierdoor komt het kleurengamma dat door de nieuwe imagePROGRAF GP-serie kan worden gereproduceerd met een nauwkeurigheid van 96% overeen met de PANTONE™ FORMULA GUIDE Solid Coated-kleurengids2. Dit maakt deze serie ideaal voor het printen van bedrijfskleuren.

Aanzienlijk toegenomen duurzaamheid

Met de LUCIA PRO II-inkten kunnen gebruikers ook veel robuustere prints produceren, omdat de nieuwe inkten een sterk verbeterde slijtvastheid op fotopapier bieden. Hierdoor lopen posters en andere geprinte uitvoer minder snel krassen op tijdens het hanteren, vervoeren en ophangen. Daarnaast zorgt een zeer lichtbestendig pigment in de inkten voor een indrukwekkende verhoging van de kleurechtheid, zodat prints van kunstwerken tot wel 200 jaar bewaard kunnen blijven3.

Productiviteitsboost

De nieuwe imagePROGRAF GP-serie is gebruiksvriendelijk, ongeacht de vaardigheid of ervaring van de gebruiker. Bovendien bieden de printers een hogere productiviteit dankzij het bewakingssysteem voor de status van de inktafgifte, de vereenvoudigde instellingen en de eenvoudigere mediaverwerking. Dankzij de dubbele rolfunctie is het mogelijk gelijktijdig een tweede rol met een ander mediatype en -formaat te laden, zodat de gebruiker automatisch kan overschakelen van printen op mat naar glanzend papier. En dat zonder de workflow te onderbreken. Door het automatische invoerproces te versnellen, is ook de laadtijd van de media met ongeveer 40% verminderd.4.

Milieuoverwegingen

Canons doelstelling is om de ecologische voetafdruk van producten en activiteiten te verkleinen door verantwoord gebruik te maken van hulpbronnen, afval te minimaliseren, de efficiëntie te verhogen en innovatie te ondersteunen. Geheel in lijn daarmee heeft Canon de hoeveelheid geëxpandeerd polystyreen verpakkingsmateriaal die wordt gebruikt voor de nieuwe imagePROGRAF GP-serie verminderd. Zo wordt er voor de GP-4600S 89,5%5 minder polystyreenschuim gebruikt dan voor zijn voorganger. Daarnaast hebben het lagere stroomverbruik – 94 W of minder tijdens gebruik en 2,2 W of minder in stand-by – en andere specificaties ertoe bijgedragen dat de serie een ‘Gold’-productclassificatie heeft gekregen in het Amerikaanse EPEAT6 (Electronic Product Environmental Assessment Tool)-register. Dit is het hoogste registratieniveau op het gebied van imaging-producten.

Mathew Faulkner, EMEA Director, Marketing en Innovation, Wide Format Printing Group bij Canon Europe, zegt het volgende: “Met de lancering van de nieuwe imagePROGRAF GP-serie spelen we in op de behoeften van de markt voor hoogwaardige posters. De GP-serie behoudt de uitstekende imagePROGRAF-printkwaliteit. Daarnaast biedt de configuratie van de nieuwe LUCIA PRO II-inkten een veel breder kleurengamma en een uitstekende Pantone-dekking voor een nauwkeurige reproductie van bedrijfskleuren. Omdat ook de duurzaamheid van afbeeldingen erg belangrijk is voor de markt van hoogwaardige posters, zullen alle prints die met de nieuwe imagePROGRAF GP-apparaten worden geproduceerd zeer kras- en lichtbestendig zijn. Hierdoor gaan ze langer mee en behouden ze hun waarde. En met de verbeterde mediaverwerking en toegenomen automatisering van de serie, hebben we de printers ook productiever en gebruiksvriendelijker gemaakt.”

De nieuwe imagePROGRAF GP-serie is vanaf maart 2024 overal in EMEA verkrijgbaar, rechtstreeks bij Canon of via een van de erkende resellers.

Meer informatie over de nieuwe imagePROGRAF GP-serie vindt u hier: https://www.canon.nl/business/products/wide-format-printers/announcing-new-imageprograf-pro-gp/

  1. Vijf van de zeven inkten zijn nieuw ontworpen. De matzwarte en oranje inkten zijn hetzelfde als de inkten die bij de imagePROGRAF GP-2000/4000 worden gebruikt.
  2. 96 % of ‘PANTONE™ FORMULA GUIDE Solid Coated’-kleurengids bij gebruik van Canon Premium Semi-Glossy Paper 2 met het imagePROGRAF-printerstuurprogramma ingesteld op [High] [Colour Correction Off].
  3. Bij gebruik van Canon Heavy Coated Paper HG. Voorspelde waarde berekend aan de hand van de testmethode voor lichtbestendigheid binnenshuis en criteria voor de evaluatie van de levensduur volgens de evaluatiemethode voor behoud van digitale kleurenfotoprints (JEITA CP-3901B), gepubliceerd door JEITA (Japan Electronics and Information Technology Industries Association).
  4. Van 123 seconden (vorige imagePROGRAF PRO-serie) tot 73 seconden (nieuwe imagePROGRAF PRO-serie).
  5. Gewichtsverhouding, GP-6600S gereduceerd met 58,9 %. Bij de GP-2600S wordt geen gebruikgemaakt van polystyreenschuim in de productverpakking.
  6. Een milieubeoordelingssysteem dat is opgezet door de Green Electronics Council (GEC), een NPO in de Verenigde Staten, met als doel marktontwikkeling en promotie van milieuvriendelijke producten.