Nieuwe Sensing Unit voor de imagePRESS C910-serie verhoogt de productiviteit door automatisering van registratie en kleurkalibratie

’s-Hertogenbosch, 7 oktober 2021 – Canon Europe introduceert vandaag een nieuwe Sensing Unit voor de kleurenproductieprinters in de imagePRESS C910-serie. Dit als antwoord op de groeiende marktvraag naar meer automatisering van de printer. Met deze optie – die al verkrijgbaar is voor Canon’s topmodel, de imagePRESS C10010VP-serie – kunnen zowel commerciële printproducenten als interne printafdelingen in minder tijd en zonder tussenkomst van een operator consistent hoogwaardige prints produceren.

De Sensing Unit heeft twee sensoren – een contactbeeldsensor en een spectroscopische sensor – zodat tijdrovende handmatige kalibratie niet langer nodig is. Deze sensoren controleren voor en tijdens het printen de front-to-back registratie en de kleurtoon van elk beeld en stemmen alles automatisch af op de opdrachtinstellingen – van het eerste tot het laatste vel en ongeacht de vaardigheden van de operator. Dit realtime bijsturen aan de hand van het geprinte materiaal komt bovenop de hoge graad van automatische kleurkalibratie die mogelijk is dankzij de ingebouwde Multi Density Adjustment Technology (Multi-D.A.T.), die onmiddellijk aanpassingen uitvoert om een op de beeldtransferband geprinte patch te evenaren.


Hiro Imamura, Vice President Document Solutions Marketing & Innovation bij Canon Europe, zegt: “De imagePRESS C910 is een robuuste, veelzijdige productieprinter die productiviteit, kwaliteit en flexibiliteit combineert. Vanaf de introductie heeft deze printerserie grote belangstelling van commerciële printproducenten en interne printafdelingen gehad en we zijn de mogelijkheden ervan blijven ontwikkelen. Eerst met extra nabewerkingsoplossingen voor het schoonsnijden van boekjes en Twin Loop spiraalbinding, en nu met de nieuwe Sensing Unit. Dit zal waardevol blijken voor de vele klanten die als gevolg van de recente wereldwijde verschuivingen onder druk staan om met kleinere teams aan krappe deadlines en hoge kwaliteitsverwachtingen te voldoen. En die hun vaardigheden moeten concentreren waar die voor de klant de meeste waarde toevoegen.”


De nieuwe Sensing Unit voor de imagePRESS C910-serie is vanaf 7 oktober verkrijgbaar bij Canon en geaccrediteerde Canon-partners.


Ga voor meer informatie naar https://www.canon.nl/business-printers-and-faxes/imagepress-c910-series/sensing-unit/


Meer informatie over de bestaande nabewerkingsmodules voor de imagePRESS C910 is te vinden op https://www.canon-europe.com/business-printers-and-faxes/sdd-press-trim-module/