Canon kondigt EOS R5 firmwareversie 1.1.0 en een toekomstig firmwareplan voor de EOS-1D X Mark III en EOS R5 aan

Amstelveen, 27 augustus 2020 – Canon Europe kondigt de introductie aan van de EOS R5 firmwareversie 1.1.0 om gebruikers specifieke functionaliteit en verbeteringen te biedenᶦ. Deze update is vanaf vandaag te downloaden.

Firmware-update beschikbaar voor downloaden vanaf vandaag, 27 augustus 2020


De firmware-update verbetert de temperatuurdetectie en de controle van de video-opnameduur In video-opnamemodi. De firmware-update schakelt ook niet langer de oververhittingsregeling uit bij gebruik van een extern beeldscherm of externe recorder en de nauwkeurigheid van de weergave van de resterende opnameduur van een film is verbeterd voor die situaties waarin de camera vaak wordt in- en uitgeschakeld tussen het opnemen van opeenvolgende, korte scènes. Deze updates helpen om de opnameduur van video’s in sommige situaties te verlengen.


De EOS R5 is een hybride camera die met name is bedoeld voor professionele fotografen en hybride filmmakers of als aanvullende camera op onze Cinema EOS-modellen. De EOS R5 biedt een evenwicht tussen innovatieve fotofunctionaliteit en geavanceerde videomogelijkheden.


Om de weersbestendigheid en de duurzaamheid van de 5-serie voor dit door onze gebruikers gevraagde formaat en gewicht te behouden, werd gekozen voor een passief warmtemanagementsysteem in plaats van een in-camera-ventilator. Omdat warmte wordt gegenereerd tijdens zowel stand-by als video-opnamen, hebben we opnamelimieten ingevoerd voor instellingen die de hoogste hoeveelheid aan gegevensverwerking vereisen. Deze limieten zijn gebaseerd op een aantal factoren, waaronder de interne en externe temperatuur van de camera en het gebruik en de instellingen ervan.


Richard Shepherd, senior-manager Pro Product Marketing, zegt: “Sinds we in juli de EOS R5 aankondigden, is de feedback van fotografen en filmmakers leerzaam geweest. De nadruk daarbij lag op de mogelijkheden van het autofocussysteem en de kwaliteit van de output van de foto- en videobeelden. We hebben met ontzag gekeken naar de fascinerende foto’s en films die al zijn geproduceerd. De vraag blijft het aanbod overtreffen en we leveren de camera’s zo snel mogelijk om ze in handen van creatieve gebruikers te krijgen.


“Wij zijn blij met de feedback over de verbeterpunten van de EOS R5 en luisteren voortdurend naar de terugkoppeling van gebruikers voor de verdere ontwikkeling van huidige en toekomstige producten, zodat die voldoen aan de veranderende eisen van content creators. In deze firmware-update hebben we kleine maar essentiële verbeteringen opgenomen voor de video-opnameduur van de EOS R5 op basis van vroegtijdige feedback.”


Parallel aan firmwareversie 1.1.0 voor de EOS R5 heeft Canon gewerkt aan toekomstige updates voor de EOS-1D X Mark III en EOS R5. Op basis van feedback op deze modellen is Canon van plan de volgende videoregistratiefuncties toe te voegen via een reeks aan toekomstige firmware-updates:


EOS-1D X Mark III


  • Canon Log 3 optie
  • Lagere bitrate-optie voor video-opnamen in 5,5K RAW
  • Lagere bitrate-optie voor video-opnamen in alle IPB-modi

EOS R5


  • Canon Log 3 optie
  • Lagere bitrate-optie voor video-opnamen in 8K RAW
  • Lagere bitrate-optie voor video-opnamen in alle IPB-modi
  • Uitbreiding met 119,88 fps optie voor Full HD (1080p) videoregistratie

Deze updates zullen in de toekomst gratis beschikbaar zijn via de support-webpagina van Canon. De firmware-updates voor de EOS R6 zijn op dit moment in ontwikkeling, inclusief de oplossingen die in de EOS R5 versie 1.1.0 firmware aanwezig zijn.


Ga voor meer informatie over de EOS R5 en de nieuwste support-updates naar www.canon.nl/support/consumer_products/products/cameras/digital_slr/eos-r5.html.i EOS R5 firmware versie 1.1.0 – alle updates op een rijtje


1. [Overheat control: on] instellingen worden niet langer uitgeschakeld wanneer HDMI display: Camera + External monitor worden gebruikt en een bericht wordt weergegeven om gebruikers te informeren
2. De prestaties van de lens IS van bepaalde RF-lenzen zijn verbeterd voor filmopnames
3. Lost de situatie op waarin het “Slow Synchro”-instelscherm niet correct wordt weergegeven als de taal is ingesteld op Engels
4. Lost een typefout op die wordt weergegeven op het communicatie-instellingsscherm als de taal is ingesteld op Koreaans
5. De connectiviteit tijdens FTP transmission is verbeterd
6. Lost de situatie op waarbij de toegangstijd van de kaart langer kan duren bij gebruik van bepaalde CFexpress-kaarten
7. Bij filmopnames is de resterende tijd die wordt weergegeven wanneer de camera regelmatig wordt in- en uitgeschakeld tussen het opnemen van opeenvolgende korte video’s door (bij kamertemperaturen), nauwkeuriger gemaakt.
8. Lost de situatie op waarbij de beschikbare filmopnametijd niet correct wordt weergeven wanneer de datum/tijd/zone niet is ingesteld