Canon Colorado M-serie inclusief witte inkt goedgekeurd voor 3M™ MCS™ Garantieprogramma

’s-Hertogenbosch, 19 september 2023 – Na de succesvolle introductie eerder dit jaar maakt Canon vandaag bekend dat 3M de uitzonderlijke kwaliteit van de Colorado M-serie heeft erkend en de UVgel 460 witte inkt heeft goedgekeurd als onderdeel van het 3M™ MCS™ Garantieprogramma. Het 3M MCS Garantieprogramma biedt de zekerheid dat toepassingen die worden geprint op de Colorado M-serie in combinatie met UVgel 460-inkten en door 3M goedgekeurde media aan de hoogste kwaliteitseisen voldoen. De toepassingen omvatten onder meer voertuiggraphics, allerlei (reclame)borden en displays, vloergraphics, evenals graphics met transparante folie en meerdere lagen, zoals raamgraphics en raamreclame.

Canon Colorado 030223-080_UVgel.jpg

De Canon Colorado M-serie en UVgel 460-inktset, inclusief witte inkt, is nu goedgekeurd voor het 3M™ MCS™ Garantieprogramma

3M.jpg

MCS™ Garantie

Om in aanmerking te komen voor de goedkeuring moesten de Colorado M-serie en de UVgel 460-inkten in combinatie met een verscheidenheid aan 3M-media, inclusief de nieuwe witte inkt, een reeks strenge tests doorstaan die werden uitgevoerd onder de stringente beoordelingscondities van 3M. De 3M MCS Garantie wordt erkend als een betrouwbare industriestandaard en vertegenwoordigt de uitgebreidste all-inclusive garantie voor aangebrachte graphics. De garantie biedt bescherming zonder voorbehoud voor de beoogde levensduur van de graphic, inclusief bescherming tegen vervagen, barsten, afbladderen, blaasvorming, verkleuring en vele andere prestatie-aspecten van de graphic. Op deze manier geeft de garantie zowel aanbieders van printservices als hun klanten het vertrouwen dat hun afbeeldingen naar verwachting zullen presteren gedurende de beoogde levensduur van de geprinte graphic.

De Canon Colorado M-serie werd eerder dit jaar gelanceerd en is ontworpen als een afzonderlijk, volledig modulair platform. Het kan worden geconfigureerd volgens de behoeften van leveranciers van graphics-services en kan dankzij eenvoudige upgrades op de werkvloer meegroeien met hun bedrijf. De schaalbare serie omvat twee basismodellen (M3 en M5) die keuzes in uitvoersnelheden bieden plus de optie om van het ene model naar het andere te upgraden. Beide printers zijn ook uit te breiden met witte inkt (M3W en M5W).

De Colorado-serie is Canon's productiefste 64-inch printerfamilie en maakt gebruik van de unieke UVgel-inkttechnologie. De serie biedt alle beste aspecten van alternatieve inkttechnologieën, zoals het kleurengamma en de lichtechtheid van eco-solvent, de geschiktheid voor binnen- en buitengebruik van latex, dat immers een snelle droogtijd en geen geur heeft, en de productiviteit en het lage-temperatuurprintproces van UV.

De opname van witte UVgel-inkt in het 3M MCS Garantieprogramma maximaliseert de mogelijkheden voor klanten om te profiteren van de befaamde prestatievoordelen van UVgel in een volledig spectrum van hoogwaardige graphics, waaronder raamgraphics, labels, interieurgraphics en vele meerlaagse toepassingen.

UVgel-inkten leveren een geurloze, ultra-robuuste output op, zijn volledig gecertificeerd voor gebruik binnenshuis en hebben ook bij gebruik buitenshuis een zeer lange levensduur. Klanten profiteren van voordelen zoals geen VOS/VOC-uitstoot, geen gevaarlijke luchtverontreinigende stoffen en een laag-gemiddeld inktverbruik van 5,9 ml/m2. En met meer dan 3.000 geïnstalleerde UVgel-machines wereldwijd, heeft UVgel zichzelf al bewezen als een duurzaam, kostenefficiënt en zeer productief alternatief voor technologie op basis van latex en eco-oplosmiddelen.

Woonsik Shim, Vice President, Graphics and Personal Auto Business, 3M Commercial Branding and Transportation Division, zegt: "Bij 3M zijn we er trots op dat we grafische fabrikanten de ruimste keuze aan eersteklas printoplossingen kunnen bieden. Het uitbreiden van de garantie door onze samenwerking met Canon en hun groeiende UVgel-portfolio versterkt onze toewijding aan kwaliteit en het succes van onze klanten, wat op zijn beurt weer het vertrouwen in de geprinte graphics bevordert."

Mathew Faulkner, EMEA Director, Marketing and Innovation, Wide Format Printing Group bij Canon Europe, licht toe: "We werken graag samen met producenten van grootformaat grafische producten om ze in staat te stellen hun productie verder te ontwikkelen en nieuwe groeikansen te benutten. Met de nieuwe Colorado M-serie, waarbij de UVgel-technologie van Canon centraal staat, helpen we onze klanten om precies dat te doen, door een volledig modulair printerplatform te bieden dat moeiteloos hoogwaardige toepassingen met witte inkt kan verwerken. Door samen te werken met belangrijke partners zoals 3M en door het verwerven van de hoog aangeschreven 3M MCS Garantie voor de M-serie inclusief witte inkt, zijn we beter dan ooit in staat om printserviceproviders in staat te stellen om aan de hoogste kwaliteitsnormen te voldoen, grenzeloze creativiteit te bereiken, de efficiëntie te verbeteren en hun winstgevendheid te laten groeien."

De Colorado 1630-, Colorado 1650- en ook de nieuwe Colorado M-serie met de UVgel 460-inktset, die ook witte inkt omvat, zijn nu allemaal goedgekeurd voor het 3M MCS Garantieprogramma.

Canon ziet een snelle groei in het marktaandeel van het Colorado-platform en de gepatenteerde UVgel-technologie. Het bedrijf heeft in 2020 geïnvesteerd in een nieuwe ultramoderne inktfabriek bij het hoofdkantoor in Venlo in Nederland. Deze fabriek is nu volledig operationeel en de productiecapaciteit wordt voortdurend verhoogd om aan de vraag te kunnen blijven voldoen.

Kijk voor meer informatie op Canon's grootformaat-portal graphiPLAZA:
https://graphiplaza.cpp.canon/hardware/colorado/

Meer informatie over de Colorado M-serie is hier te vinden:
https://www.canon.nl/business/products/wide-format-printers/colorado-m-series/