Canon breidt wereldwijd toonaangevende Arizona-flatbedprinterfamilie uit met Arizona 1300-serie, voorzien van FLOW-technologie

FESPA Global Print Expo, München, Duitsland, 23 mei 2023 – Canon lanceert vandaag twee nieuwe modellen in de Arizona 1300 flatbedprinterserie: de GTF en de XTF, beide voorzien van bekroonde FLOW-technologie, een innovatief zonevrij vacuümsysteem dat het werken met media vergemakkelijkt.

Arizona 1300 FLOW Environment 1.1 GT right angle_prisma release.png

De Canon Arizona 1300 GTF beschikt over bekroonde FLOW-technologie

Arizona 1300 series with FLOW technology

De Canon Arizona 1300 XTF beschikt over bekroonde FLOW-technologie

De Arizona 1300-serie met FLOW-technologie, de nieuwe aanwinst van de toch al omvangrijke Arizona flatbedprinterfamilie, is bedoeld voor het groeiende middenvolumesegment en stelt grafische printbedrijven van grootformaat en andere leveranciers van printservices in staat hun klanten een uitgebreide reeks toepassingen te bieden voor detailhandel, bewegwijzering, interieurdecoratie, verpakkingen en industriële markten. De nieuwe printers zijn ontworpen met het oog op productiviteit en bieden veelzijdige, nauwkeurige en zeer efficiënte afdrukken op diverse materialen, ook dubbelzijdig.

Met variabele printsnelheden tot 52,8 m²/uur stelt de Arizona 1300-serie met FLOW-technologie gebruikers in staat haarscherpe hoogwaardige printtoepassingen af te drukken. Klanten kunnen nu opvallende prints maken op harde of flexibele media van elk formaat: tot 1,25 x 2,5 meter met de Arizona GTF of 2,5 x 3,08 meter op de Arizona XTF. Dankzij de FLOW-technologie gaat het nu veel sneller om van media en kartonformaat te wisselen. Deze technologie is dan ook de ideale oplossing voor het afdrukken van vele kleine oplages verspreid over de dag. Zo kunnen gebruikers nu printwerk van commerciële kwaliteit leveren met hogere productiviteit. Omdat er geen vacuümzones zijn, is er veel minder maskeren en afplakken nodig. Dit bespaart moeite, tijd en kosten.

Verbeterde automatisering voor industriële productiviteit

De Arizona is ontworpen als onderhoudsarme printer en is voorzien van verbeterde automatisering waarmee gebruikers de in de industrie gangbare productiviteit kunnen handhaven. Ook biedt de printer features die de beschikbare bedrijfstijd kunnen verbeteren – essentiële factoren voor hedendaagse printbedrijven. Het gaat dan om onder meer een up-to-date handsfree onderhoudssysteem voor de printkoppen dat de spuitmondfunctie in enkele seconden selectief herstelt en een gebruikersinterface die geüpdatet is met Advanced Image Layout Controls. De nieuwe mogelijkheden voor last-minute aanpassingen vóór het printen omvatten bijsnijden, de flexibiliteit van meerdere referentiepunten en de visualisatie en wijziging van de volgorde van afdruklagen. Met deze bedieningsmogelijkheden kunnen operators ook last-minute substraatkeuzes maken en zo snel reageren op veranderingen in de beschikbaarheid van plaatmateriaal. Ook wordt het mogelijk om vaker restjes op te maken, wat afval vermindert terwijl de flexibiliteit, tijdwinst en kostenefficiëntie toenemen. De Arizona 1300-serie met FLOW-technologie bevat ook een boekhoudinterface (API) die waardevolle gegevens levert over bijvoorbeeld inktverbruik en productietijd. Deze gegevens zijn dan verder te verwerken in boekhoudpakketten.

Uitzonderlijke afdrukkwaliteit op diverse harde en flexibele media

Aan de Arizona 1300-serie met FLOW-technologie zijn ook nieuwe printmodi toegevoegd. Hiertoe behoren Quality-Smooth, Production-Plus en Quality-Plus (verkrijgbaar voor 8-kanaalsconfiguraties), die print na print een uitzonderlijke afdrukkwaliteit leveren. Met de toegevoegde 'Plus'-modi beschikken gebruikers over een groter kleurengamma om opvallende toepassingen te creëren met lichtcyaan, lichtmagenta en witte inkt in de hoogwaardige printmodi voor foto's en kunsttoepassingen van uitzonderlijke kwaliteit.

De nieuwe Arizona 1300 GTF- en XTF-modellen behouden de bekroonde VariaDot-printtechnologie van de derde generatie, die zorgt voor een fotorealistische beeldweergave. De printers bieden bovendien een nog geavanceerder gebruik van verschillende inktdruppelgrootten in de diverse kleuren, die de grootste selectie in kwaliteit en snelheidsverhoudingen waarborgen. Printwerkleveranciers kunnen nu eenvoudiger en productiever hoogwaardige toepassingen aanbieden op diverse harde en flexibele media, evenals op onregelmatig gevormde substraten.

Duurzaam door design

De productlevenscyclus van de Arizona flatbedprinterserie is ontwikkeld met het oog op duurzaamheid: van ontwerp en fabricage tot gebruik, hergebruik en recycling. De aanjagerboxen voor de FLOW- en LED-uitharding zorgen voor energie-efficiëntie. Ze zijn zo ontworpen dat ze gemakkelijk zijn te repareren en te demonteren, wat hergebruik en recycling van materialen mogelijk maakt en de transitie naar een circulaire economie ondersteunt. Bovendien wordt bij de productie van de machines in de fabriek in Duitsland 100 % hernieuwbare elektriciteit gebruikt. Ook vermindert de VariaDot-technologie het inktverbruik. De inkten zijn bovendien GREENGUARD Gold-gecertificeerd, ze zijn veiliger voor gebruik in openbare omgevingen en vrij van gevaarlijke luchtverontreinigende stoffen en vluchtige organische stoffen (VOS).

Mathew Faulkner, EMEA Director, Marketing and Innovatie, Wide Format Printing Group, Canon Europe zegt: "Sinds we 17 jaar geleden de eerste Arizona flatbedprinter introduceerden, hebben we steeds voortgebouwd op een solide basis met onze wereldwijd toonaangevende flatbed-printtechnologie om het groeiende middenvolumesegment van de markt te ondersteunen en in te spelen op de vraag naar snellere doorlooptijden. En nu breiden we de Arizona 1300-serie uit met FLOW-technologie. Met de toegevoegde FLOW-technologie en verbeterde automatisering leveren deze nieuwe modellen de bewezen Arizona-kwaliteit en -veelzijdigheid, en maken ze tegelijk de productie sneller en gemakkelijker dan ooit, wat de concurrentiepositie van onze klanten versterkt."

Jens Filipsson, eigenaar van Wiking Reklam in Zweden, heeft ervaring met het gebruik van Flow-technologie en zegt daarover: "Dankzij de installatie van de Arizona 2380 hebben we onze productiviteit met 30 % kunnen verhogen, want met de FLOW-technologie is handmatige interventie om de tafel te maskeren niet langer nodig. De software maakt alles gewoon eenvoudiger. Door deze grotere efficiëntie kunnen we producten op tijd leveren, ieder keer weer. De output van de Arizona 2380 is van hoge kwaliteit en komt perfect overeen met onze norm die we bij alle werk willen handhaven. De technologie geeft ons ook veel flexibiliteit. Als we deze oplossing niet hadden, dan zouden we niet competitief genoeg kunnen blijven. We zijn echt blij met onze nieuwste investering en willen ons langdurige partnerschap met Canon graag voortzetten."

Verhoogd printen tot 2 mm

Met de Arizona 1300-serie met FLOW-technologie is ook de nieuwe PRISMAelevate XL-software verkrijgbaar. Deze software stelt klanten in staat om creatieve, hoogwaardige toepassingen met tactiele verhogingseffecten te maken door het creëren van gestructureerde oppervlakken, embossing, metalen accenten en tot 2 mm verhoogde belettering. PRISMAelevate is een uitbreiding van de krachtige PRISMA XL Suite en is de opvolger van Arizona Touchstone – de software levert tweemaal zoveel hoogte en tot 20 % hogere snelheden in combinatie met de wereldwijd toonaangevende flatbedseries Arizona 1300 en 2300.

De Arizona 1300-serie met FLOW-technologie is direct beschikbaar via erkende partners en Canons directe verkooporganisaties. De PRISMAelevate XL zal vanaf juli 2023 beschikbaar zijn voor bestelling en levering.