Canon breidt PIXMA G-serie MegaTank-printerlijn uit met vijf instapmodellen

Amstelveen, 25 november 2020 – Canon Europe maakt vandaag de uitbreiding bekend van de populaire PIXMA G-serie MegaTank-printerlijn met vijf instapmodellen die zijn voorzien van navulbare inkttanks. De belangrijkste kenmerken van deze productlijn zijn onder andere de verbeterde gebruiksvriendelijkheid met een vervangbare onderhoudscartridge om stilstand te verminderen, de nieuwe en verbeterde inktflesjes om het bijvullen van inkttanks eenvoudiger te maken en een 2-regelig lcd-scherm voor snelle toegang tot de printerinstellingen. Dankzij de slimme relatie tussen kosten en efficiëntie maakt de Economy-modus het mogelijk om probleemloos duizenden pagina’s te printen, terwijl tegelijkertijd de kosten verlaagd worden.

Maximale productiviteit met hoog printvolume tegen lage kosten – ideaal voor het kantoor aan huis, studenten en creatieve gezinnen


Deze uitgebreide productlijn is ontworpen voor het kantoor aan huis, studenten en creatieve gezinnen. De productlijn biedt verschillende technische mogelijkheden, waaronder de PIXMA G3560 – een snelle multifunctionele drie-in-één printer (MFP) die print, kopieert en scant met Wi-Fi, de PIXMA G3520 – een MFP met Wi-Fi, de PIXMA G2560 – een snelle MFP, de PIXMA G2520 MFP en een SFP – de PIXMA G1520 – met alleen een printfunctie. 


Maximaliseer de productiviteit


Deze kostenefficiënte printoplossingen verhogen de productiviteit op kleine kantoren of bedrijven aan huis. De modellen in deze serie kunnen met één flesje zwarte inkt 6.0001 pagina’s printen, en halen in de Economy-modus2 zelfs 26 procent meer pagina’s. Voor het printen in kleur bieden de PIXMA G-serie MegaTank-modellen een indrukwekkend aantal van maximaal 7.7001 pagina’s met een flessenset kleureninkt, een toename van 700 pagina’s ten opzichte van voorgaande modellen. De twee high-speed modellen in deze productlijn, de PIXMA G3560 en PIXMA G2560, halen elke deadline met snelheden van 10,8 ipm in zwart-wit en 6,0 ipm in kleur. Betrouwbaar en snel printen betekent dat gebruikers hun tijd en energie kunnen besteden aan andere creatieve activiteiten, waarna ze met vertrouwen indrukwekkende volumes aan hoogwaardige prints kunnen produceren. Met hun haarscherpe, heldere prints voldoen de modellen in deze productlijn aan een veelzijdige mix van eisen – van studenten die omvangrijke essays moeten printen tot ouders die thuis met hun gezin creatief aan de slag willen gaan.


Minder stilstand


Een door de gebruiker vervangbare onderhoudscartridge vermindert stilstand van de printer, waardoor een probleemloze workflow gegarandeerd is en onderhoud tot een minimum beperkt blijft. Dankzij de geïntegreerde, aan de voorzijde geplaatste inkttanks kan het inktpeil snel en eenvoudig worden gecontroleerd. Gebruikers kunnen de inkthoeveelheid van de onderhoudscartridge controleren op het lcd-scherm3 of via de Canon PRINT-app (iOS/Android) die beschikbaar is voor de PIXMA G3560 en PIXMA G3520.


Verbeterde compatibiliteit


Met de nieuwe en verbeterde inktflesjes was het nog nooit zo gemakkelijk om inkttanks bij te vullen. Plaats het flesje in de opening van de inkttank en deze vult zichzelf. Het vullen stopt automatisch zodra de inkttank vol is. Bij alle MFP-modellen zorgt een 2-regelig lcd-scherm4 voor nog meer gebruiksgemak en bespaart de automatische AAN/UIT-functie zowel tijd als energie. De PIXMA G3560 en PIXMA G3520 modellen met Wi-Fi stellen gebruikers in staat moeiteloos verbinding te maken dankzij de compatibiliteit met Apple AirPrint en Mopria voor Android, en de Canon PRINT-app voor printen vanaf slimme apparaten. Daarnaast biedt Canon’s Creative Park een wereld vol creatieve ideeën van 3D-papier tot eigen wenskaarten voor de nodige inspiratie.


Ondersteuning van diverse printmedia


De printermodellen in de Canon PIXMA G-serie MegaTank-productlijn zijn geschikt voor het printen van banners tot een lengte van 1,2 meter, zodat gebruikers aantrekkelijke, decoratieve posters of artistiek beeldmateriaal kunnen maken om een thuiskantoor of studentenhuis te verfraaien. Daarnaast kunnen creatieve gezinnen die graag hun passie tonen, kiezen uit verschillende printmedia zoals Canon’s magnetisch fotopapier voor leuke koelkastmagneten of herplakbaar fotopapier voor het verfraaien van wanden, spiegels, laptops of telefoonhoesjes. Of het nu gaat om werk of hobby, de MegaTank-printermodellen in de Canon PIXMA G-serie zijn geschikt voor alles wat nodig is voor veelzijdig en productief printen.


Prijs en beschikbaarheid


De nieuwe PIXMA G-serie MegaTank-printers zijn vanaf februari 2021 verkrijgbaar voor een consumentenadviesprijs van respectievelijk: PIXMA G2520 - € 249,99, PIXMA G2560 - € 269,99, PIXMA G3560 - € 329,99, PIXMA G3520 - € 299,99 en PIXMA G1520 - € 199,99. Ga voor meer informatie over Canon’s PIXMA G-serie MegaTank-printers naar www.canon.nl.


PIXMA G-SERIES MEGATANK RANGE – de belangrijkste kenmerken:


 • Vervangbare onderhoudscartridge
 • Mechanische ID/code-type inktflesjes
 • 2-regelig lcd-scherm
 • Economy-printmodus
 • Compatibel met magnetische, strijkbare, verwijderbare, matte en foto printmedia

PIXMA G3560 – de belangrijkste kenmerken:


 • 3-in-1 – printen, kopiëren en scannen
 • Hoge printsnelheden: 10,8 ipm in zwart-wit en 6,0 ipm in kleur
 • Wi-Fi
 • Cloudconnectiviteit

PIXMA G3520 – de belangrijkste kenmerken:


 • 3-in-1 – printen, kopiëren en scannen
 • Wi-Fi
 • Cloudconnectiviteit

PIXMA G2560 – de belangrijkste kenmerken:


 • 3-in-1 – printen, kopiëren en scannen
 • Hoge printsnelheden: 10,8 ipm in zwart-wit en 6,0 ipm in kleur

PIXMA G2520 – de belangrijkste kenmerken:


 • 3-in-1 – printen, kopiëren en scannen

PIXMA G1520 – de belangrijkste kenmerken:


 • SFP