Canon onthult nieuwe innovatieve printeroplossingen voor zowel thuis als op kantoor

Amstelveen, oktober 2023 – Canon Europe kondigt vandaag de lancering aan van vier nieuwe geavanceerde printers, voor zowel thuis als op kantoor. Zo is de nieuwe PIXMA TS8750, een hoogwaardige fotoprinter met zes inktcartridges, ideaal voor thuisgebruik door het hele gezin. Verder maken de Canon MAXIFY GX1050/GX2050, een printer met navulbare inktcartridges voor hybride werken en thuiskantoren, en de MAXIFY GX5550, een printoplossing op maat voor kleine bedrijven, de line-up compleet. De printers zijn ontworpen om kwaliteit en nog meer gebruiksgemak te waarborgen. Voor wie een printer nodig heeft voor persoonlijk gebruik, om thuis de leukste foto's en documenten te printen, maar ook voor een bedrijf dat een printoplossing op maat nodig heeft – het Canon printer-assortiment biedt een hoogwaardige ervaring voor iedereen tegen een uitstekende prijs.

Canon PIXMA TS8750

De Canon PIXMA TS8750 is een hoogwaardige fotoprinter met zes inktcartridges en diverse slimme functies – perfect om thuis al jouw dierbare herinneringen te printen. Van connectiviteitsopties waarmee gebruikers moeiteloos rechtstreeks vanaf hun smartphones, tablets en laptops kunnen printen met hoge resolutie tot een intuïtieve functionaliteit – deze printer is een premium 3-in-1 oplossing voor creatieve projecten van het hele gezin. Bovendien  is de bijbehorende Canon Print-app verbeterd om de creatieve mogelijkheden nog verder uit te breiden, maar ook om dagelijkse printtaken en routineonderhoud een stuk naadlozer te laten verlopen.

Belangrijkste kenmerken

Een groot, kantelbaar 4,3" scherm en een gestroomlijnde, aanpasbare Switch UI touch-interface maken de toegang tot veelgebruikte functies en instellingen eenvoudiger dan ooit.
Subtiel gestroomlijnd en compact premium design dat in elk interieur past, ook thuis. Verkrijgbaar in de kleuren wit en zwart.
Foto's en documenten draadloos printen met ondersteuning voor de 2,4 en 5 GHz wifi-banden en met de bijgewerkte Canon Print-app vanaf uw mobiele apparaat. Wifi snel instellen met behulp van de informatie die al op uw apparaat staat (alleen iOS) of direct verbinding maken door een QR-code te scannen met uw Android- of iOS-telefoon.
Snel haarscherpe documenten (15 ipm zwart; 10 ipm kleur1) en sprankelende, levendige kleurenfoto's (4x6" randloze foto in 13 seconden) printen met het systeem van zes afzonderlijke inktcartridges.
Op verschillende soorten media printen dankzij de papierinvoer in twee richtingen, disc-labels maken met de multifunctionele lade en geld besparen met automatisch dubbelzijdig printen.

Canon MAXIFY GX1050 / MAXIFY GX2050

Nu hybride werken gebruikelijker is dan ooit, is de nieuwe GX1050 een instapmodel business-printer binnen het MAXIFY-assortiment voor een naadloze integratie tussen thuis en kantoor. De 3-in-1 MegaTank-printer is compact en speciaal ontworpen om gemakkelijk in de dagelijkse kantoorroutine te passen. De GX1050  ondersteunt intuïtief printen, maar ook het printen van grote volumes documenten met de papier-invoercapaciteit van 250 vellen papier. De MAXIFY GX2050, het 4-in-1 model, wordt geleverd met extra ADF voor 35 vellen papier. Handig voor het printen van documenten met meerdere pagina's – klaar voor het verzenden en ontvangen van berichten op elke thuiswerkplek.

Belangrijkste kenmerken

Printen van zakelijke documenten met hoge snelheden van 15 ipm (zwart) en 10 ipm (kleur)1, rechtstreeks scannen naar netwerkmappen en e-mail voor ononderbroken workflows.
Dankzij het design met volledige bediening aan de voorzijde voor gemakkelijke toegang in kleinere ruimtes kan de printer eenvoudig op een plank of in een kast worden geplaatst. Geoptimaliseerde gebruikerservaring met een kantelbaar 2,7" LCD-scherm, statuslampje en intuïtieve UI.
Automatisch dubbelzijdig printen zonder ingewikkeld papier bijvullen dankzij de frontcassette voor 250 vellen. Print-workflows worden niet onderbroken dankzij een door de gebruiker te vervangen onder-houdscartridge.
Tot 3000 vellen papier printen met één enkele zwarte inktfles of een volledige inktset2.
Maak prints met een zakelijke uitstraling met een uitstekende leesbaarheid en bestendigheid tegen vervaging, water, markeringen en overdracht, snel geleverd en in grote volumes.
Blijf verbonden met volledige draadloze connectiviteit (compatibel met 2,4 en 5 GHz netwerken) en Ethernet. Zorg dat uw belangrijkste gegevens veilig zijn, met eenvoudige, gemakkelijk te doorzoeken beveiligingsinstellingen die moeiteloos aan uw omgeving zijn aan te passen.

Canon MAXIFY GX5550

De Canon MAXIFY GX5550 is gericht op bedrijven in verschillende sectoren en is een professionele printer die een hoogwaardige kwaliteit levert tegen lage bedrijfskosten. Uitgerust met verbeterde media-verwerkingsmogelijkheden, een papiercapaciteit van 600 vellen, een 2,7" kleurenaanraakscherm en een LED-statusbalk, kan deze krachtpatser grote printvolumes verwerken met behoud van een constant scherpe printkwaliteit. Met de geavanceerde beveiligingsfuncties zorgt de MAXIFY GX5550 ervoor dat gevoelige documenten worden beschermd, waardoor deze printer een betrouwbare keuze en kosteneffectieve optie is voor sectoren zoals detailhandel, logistiek en farmacie.

Belangrijkste kenmerken

De MAXIFY GX5550 is ideaal voor de detailhandel, logistiek en medische omgevingen. Dankzij de veelzijdige mediaverwerking kan deze printer op een breed scala papiersoorten, glanzende etiketten, enveloppen, pakbonnen et cetera printen.
Houd printkosten in de hand met een paginarendement van 14.000 vellen uit één set kleuren-inktflessen, of 6000 uit één zwarte inktfles2. Switch naar de Economy-modus3 voor nog meer besparingen.
Print documenten met haarscherpe details die een lange levensduur hebben, met snelheden van 24 ipm in zwart en 15,5 ipm in kleur1. Inkten op pigmentbasis leveren prints die bestand zijn tegen markeerstiften, wrijving en water.
Realiseer een hoge productiviteit zonder ruimteverlies – dankzij het compacte design met twee cassettes, elk met een capaciteit van 250 vel en een invoerlade aan de achterkant met een capaciteit van 100 vel, past de printer in elke kantooromgeving.
Verbeterde gebruikersinterface met 2,7-inch LCD-kleurenscherm, LED-statusbalk en een doorzichtige lade voor eenvoudige bediening, ongeacht of u de papiersoorten wijzigt of onderhoud uitvoert.
En tot slot is de printer voorzien van een verbeterde bedrijfsbeveiliging met ondersteuning voor WPA3-Enterprise en TLS1.3.

Zubair Rahim, Product Specialist bij Canon Europe, zegt: "We zijn bijzonder blij dat we ons assortiment verder hebben kunnen uitbreiden, zodat we nu zowel thuisgebruikers als bedrijven een verbeterde printervaring kunnen bieden. We hopen dat de nieuwe modellen onze toewijding aan innovatie en klantgerichtheid laten zien, waardoor onze gebruikers de printmiddelen krijgen die ze nodig hebben. Met maximaal comfort en gemak, tegen een geweldige prijs.”

Prijzen en beschikbaarheid

Naast de nieuwe topmodellen van Canon, de Canon PIXMA TS7650i en TS7750i, zullen deze aanvullende printers in de herfst beschikbaar zijn. De PIXMA TS8750 in september voor een verkoopadviesprijs van €259, gevolgd door de MAXIFY GX5550 en MAXIFY GX1050/GX2050 in oktober. De MAXIFY GX5550 heeft een verkoopadviesprijs van €549, de MAXIFY GX1050 van €349 en de GX2050 van €399.

  1. Printsnelheden van documenten zijn de gemiddelden van ESAT in de Office Category Test voor de standaard simplexmodus, ISO/IEC 24734.
    De printsnelheid voor foto's is gebaseerd op de standaardinstelling met ISO/JIS-SCID N2 op Photo Paper Plus Glossy II en houdt geen rekening met de gegevensverwerkingstijd van de computer zelf.
  2. Het paginarendement is de geschatte waarde op basis van Canons individuele testmethode met de ISO/IEC 24712 kleurenkaart en continue printsimulatie met de vervanging na de eerste installatie.
  3. De besparingsmodus verlaagt het inktverbruik door de densiteit te verlagen, er kunnen 50% meer pagina's worden geprint dan in standaard-modus.