Verruim uw horizon met de nieuwe Colorado 1630

’s-Hertogenbosch, 18 mei 2021 - Canon kondigt vandaag de introductie aan van de nieuwe Colorado 1630 en vergroot met dit model haar portfolio van 64” UVgel roll-to-roll printers. Deze printer produceert een industriële kwaliteit en is een slimme investeringskeuze voor ondernemingen die actief zijn in de markt voor grootformaat prints. De printer biedt toegang tot alle aantoonbare voordelen van UVgel-printtechnologie tegen een lagere investering. Dit vergroot de opdrachtenstroom doordat ook lagere volumes in de markt kunnen worden opgepakt. Het basismodel van de Colorado 1630 is ontworpen met het oog op duurzaamheid, betrouwbaarheid en stabiliteit. De printer is te configureren voor de specifieke behoeften van elke gebruiker door modulaire opties toe te voegen, zoals een FLXfinish, een tweede mediarol en eenvoudig dubbelzijdig printen.

De Colorado 1630 is ontworpen voor signmakers, grafische bedrijven en interne printafdelingen en levert een superieure printkwaliteit van 1.800 dpi en uiterst duurzame, geurloze prints die onmiddellijk droog zijn. Dit op vrijwel alle printmedia voor onbeperkte toepassingsmogelijkheden. In de snelste printmodus – voor toepassingen zoals outdoor banners en billboards – kan de Colorado 1630 een maximale printsnelheid van 111 m2/uur halen. Zelfs in de modus voor de hoogste kwaliteit haalt de printer een kruissnelheid van 29 m²/uur.


Deze nieuwe, veelzijdige printer biedt dezelfde hoge productiviteitsfuncties, uitvoerkwaliteit en veelzijdigheid in printmedia als zijn grotere broer, de Colorado 1650. Met de unieke Canon UVgel 460-inkten – die ook worden gebruikt in de Colorado 1650 – produceert de 1630 haarscherpe prints met een breed kleurenspectrum. Dit robuuste, uiterst betrouwbare werkpaard is gemaakt voor maximale uptime en korte doorlooptijden. De operationele kosten worden bovendien geminimaliseerd dankzij de efficiënte inzetbaarheid van de printer in combinatie met minder afval en een 40 % lager inktverbruik in vergelijking met andere technologieën. Klanten kunnen hun bedrijfsresultaat maximaliseren en hun bedrijfsactiviteiten verder uitbreiden.


Gebruikers profiteren van continue productie doordat inkt kan worden bijgevuld tijdens productieruns zodat onnodige stilstand wordt voorkomen. Dit wordt aangevuld met ongekende automatiseringsfuncties zoals spuitmondbewaking, onderhoud van printkoppen en oprollen van printmedia. Daarnaast is de Canon Remote Control app nu beschikbaar voor het monitoren van alle Colorado-printers. Met deze app kunnen gebruikers de printstatus op afstand controleren en dit draagt bij aan 24/7-productie zonder toezicht. De Remote Control app stuurt meldingen naar mobiele apparaten van gebruikers met updates van de printerstatus, waarschuwingen en fouten, en biedt zo de zekerheid dat de printer probleemloos werkt om deadlines te halen.


Colorado-gebruikers kunnen ook profiteren van Canon’s ProCare after-sales serviceprogramma, dat maximale uptime biedt door toegang tot reserveonderdelen, preventief onderhoud en ondersteuning op afstand voor een hogere productiviteit en minimale stilstand.


MODULAIRE OPTIES VOOR INDIVIDUELE BEHOEFTEN


De modulaire architectuur van de Colorado 1630 stelt gebruikers in staat te beginnen met het basismodel en, afhankelijk van de bedrijfsbehoeften, te kiezen uit een reeks extra modules. Wanneer de printer bijvoorbeeld één mediarol heeft, kan eenvoudig een tweede mediarol worden toegevoegd. De nauwkeurige mediaverwerking van de Colorado 1630 verbetert de efficiëntie nog verder en zorgt ook bij dubbelzijdig printen voor een vrijwel perfect resultaat. Voor maximaal gebruik van de media stelt een ‘print side in’-optie gebruikers in staat om op zowel de binnen- als de buitenkant van de rol te printen. Alle opties zijn op afstand en naar keuze in te schakelen, zodat geen bezoek van een technicus nodig is.


De optionele FLXfinish-module zorgt met een matte of glanzende afwerking van prints voor extra flexibiliteit en maakt gebruik van een unieke LED-uithardingstechniek die is ontworpen om extra visuele impact toe te voegen aan bijvoorbeeld banners, wanddecoratie en POS-materialen zonder dat het nodig is van inkt of media te wisselen. Deze technologie ondersteunt ook het printen op poreuze ondergronden, zoals ongecoat papier en zachte signage-materialen, waardoor het verkennen van nieuwe markten interessant is.


DE UITGEBREIDE COLORADO-FAMILIE


De introductie van de Colorado 1630 komt als een uitbreiding van de huidige familie UVgel roll-to-roll printers. Naast de nieuwe 1630 omvat het productportfolio de Colorado 1640/1650 voor klanten met hoge volumes en de UVgel Wallpaper Factory die een end-to-end geautomatiseerde oplossing biedt voor de productie van hoge volumes aan behang.


Michele Tuscano, Head of Global Partner Channel & Vice President EMEA - Large Format Graphics bij Canon Production Printing, zegt: “De technologie in de Colorado-serie heeft met de introductie ervan in 2017 de markt echt op zijn kop gezet en met wereldwijd meer dan 2.000 installaties die tot op heden meer dan 25 miljoen vierkante meter printen, is de feedback van gebruikers uiterst positief. Onze klanten en partners in staat stellen hun toepassingsmogelijkheden uit te breiden en hun onderneming te laten groeien vormt voor ons bij Canon Production Printing een essentiële drijfveer. Steeds vaker zagen we dat er vraag is naar een 1,6 m UVgel-printer die aansluit bij de behoeften van alle grafische bedrijven. Daarom voegen we de nieuwe 1630 toe aan de Colorado-printerfamilie, zodat klanten kunnen profiteren van een sterk geautomatiseerde, robuuste en stabiele printer met een modulaire architectuur die op een aantrekkelijk investeringsniveau veel flexibiliteit biedt.”


De Colorado 1630 is per direct leverbaar via geaccrediteerde partners en via Canon-verkoopteams.


Ga voor meer informatie over de Colorado 1630 naar https://www.canon.nl/business-printers-and-faxes/colorado-1630/


Kijk op https://www.canon.nl/business-printers-and-faxes/signage-and-pos/ voor meer informatie over de Colorado-familie.