Canon ontvangt drie Keypoint Intelligence Awards in Buyer’s Lab Collectie

’s-Hertogenbosch, 21 oktober 2020 – Keypoint Intelligence erkent de vooruitgang die Canon heeft geboekt op het gebied van productieprinters met de bekendmaking van de BLI Outstanding Innovation Awards in Production Print voor drie Canon-producten. De awards gaan naar de losblad inkjet varioPRINT iX-serie, de ProStream 1800 rotatieve inkjetprinter en de Arizona 2300 flatbed printer-serie. Al deze drie winnende producten zijn “voorzien van technologieën die de uitvoerkwaliteit verbeteren, de productiviteit verhogen, de workflow efficiënt maken, de duurzaamheid bevorderen en hun productsegmenten op een zinvolle manier vooruithelpen.”

De producten werden geselecteerd door een panel van deskundige analisten met jarenlange ervaring op het gebied van zowel printproductie als het analyseren van markttrends en werden beoordeeld aan de hand van drie belangrijke parameters: hoe baanbrekend of uniek de productinnovatie was, de te verwachten impact ervan op het marktsegment waarop het is gericht en de verwachte tijdlijn voor de beschikbaarheid op de markt.


VarioPRINT iX-serie


Met kwalificaties als uitstekend in kwaliteit, productiviteit, mediaveelzijdigheid en flexibiliteit, benadrukte Keypoint Intelligence dat de varioPRINT iX-serie “de eerste echte losblad inkjet-productieprinter is die verschillende formaten en gewichten van media met en zonder coating kan verwerken”. De maximale snelheid van deze productieprinter van 320 ipm en de maandelijkse volumes tot 10 miljoen prints werden gekenmerkt als “indrukwekkend voor deze klasse”.


De varioPRINT iX-serie werd in april 2020 geïntroduceerd en is internationaal al op meer dan 40 locaties geïnstalleerd. Kampert-Nauta, grafisch producent in Oss, was wereldwijd de eerste klant die een varioPRINT iX3200 installeerde. Richard Kampert, Managing Director, zegt: “We hebben de afgelopen jaren met Canon gesproken over het investeren in inkjet. De belangrijkste gespreksonderwerpen waren kwaliteit, productiviteit en papiergewicht. Canon reageerde zeer snel en kwam met de varioPRINT iX3200. Deze productieprinter combineert zwaardere printmedia met een hoge kwaliteit die vergelijkbaar is met offset, en met een hoge productiviteit. Dit is een gouden combinatie. We zijn van plan met de iX wenskaarten, visitekaartjes, flyers, folders en brochures te produceren. Dat allemaal in kleine oplages. Daar ligt onze toekomstige groei.”


ProStream 1800


De ProStream 1800 werd gekenmerkt als “een indrukwekkende evolutie voor zijn klasse” met zijn vermogen om offset-kwaliteit te realiseren op standaard gecoat papier bij snelheden tot 133 m/minuut. Het droogsysteem met luchtcirculatie van de printer en Canon’s Inline Quality Control high-performance camerasysteem werden ook genoemd als “andere innovaties” die bijdragen aan de superieure printkwaliteit van de ProStream.


Al voor de introductie in augustus 2020 was de Italiaanse boekdrukker Grafica Veneta de eerste beta-klant die de ProStream 1800 uitprobeerde in een upgrade-traject van de ProStream 1000 die in 2017 is geïnstalleerd. Dr. Mauro Fontanari, General Manager, merkt op: “Jarenlang waren we op zoek naar een digitale productieprinter, maar we waren nooit tevreden met de kwaliteit die op de markt beschikbaar was. Met de ProStream hebben we een printer gevonden die ons in staat stelt om een eindproduct te realiseren dat vergelijkbaar is met papier en dezelfde kwaliteit als offset. Vanaf het moment van installatie van de ProStream 1800 produceren we 50% meer werk en dit betekent dat we over veel meer flexibiliteit beschikken en de kans hebben om meer orders uit te voeren binnen dezelfde tijd.”


Arizona 2300-serie


De Arizona 2300 – dit jaar op 1 september geïntroduceerd – werd geprezen om zijn ‘game-changing’ Arizona FLOW-technologie. Deze FLOW-technologie combineert een indrukwekkende luchtstroomtechniek met een zoneloze tafel met dubbel nulpunt, ondersteund door gebruiksvriendelijke pneumatische registratiepinnen. Dankzij deze pinnen kunnen de materialen uiterst nauwkeurig en zeer makkelijke op de tafel worden gepositioneerd.  Met deze technologie heeft de Arizona 2300 geen operator nodig om delen van de tafel te maskeren of media vast te tapen, “waardoor er sneller van opdracht kan worden gewisseld, de insteltijden worden verkort en de verwerkingsvolgorde van opdrachten probleemloos kan worden gewijzigd”.


Jens Filipsson, eigenaar van Wiking Screen & Reklam, geeft als commentaar: “Onze dagelijkse uitdagingen om de doorlooptijden te verkorten, zijn sinds de installatie van de Arizona 2300 opgelost. Deze printer biedt een hoge snelheid en verbeterde kwaliteit. De Arizona is cruciaal voor ons zakelijk succes en met deze flatbed-printer kunnen we ideeën van onze klanten oppakken en tot realiteit brengen. Wij hebben voor Canon gekozen vanwege de kwaliteit en de toegevoegde waarde die opnieuw is bewezen met de Arizona 2300.”


Christian Unterberger, Chief Marketing Officer & Executive Vice President bij Canon Production Printing, zegt: “We zijn erg trots dat deze drie printers zijn erkend tijdens deze eerste Keypoint Intelligence BLI Awards. Bij Canon staat investeren in R&D hoog op de prioriteitenlijst, zodat we onze belofte aan onze klanten van “no compromise” op het gebied van innovatie, kwaliteit, productiviteit en veelzijdigheid kunnen waarmaken. De feedback die we van onze klanten hebben ontvangen over ons productportfolio met productieprinters is uitstekend. We hebben onze klanten in staat gesteld de efficiëntie van hun productie te verbeteren, hun toepassingsmogelijkheden te vergroten en zo zakelijke groei te realiseren.”