CANON WINT TWEE PRESTIGIEUZE ‘PRODUCT OF THE YEAR’ AWARDS VAN DE PRINTING UNITED ALLIANCE

Canon heeft twee ‘Product of the Year’ awards gewonnen in de categorieën ‘Digital Inks – UV’ en ‘Automation Equipment (print/post-print)’ tijdens de jaarlijkse competitie die wordt georganiseerd door de PRINTING United Alliance. De UVgel 460-inkten en de UVgel Wallpaper Factory van Canon werden geselecteerd uit meer dan 200 inzendingen in 85 categorieën en zijn beide gekozen vanwege de voordelen voor de klant en de innovatie in de markt voor grootformaat-printproducten.

Op basis van de bevindingen van een panel van industrie-experts belicht de jaarlijkse ‘Product of the Year’-competitie van de PRINTING United Alliance producten die een integraal onderdeel vormen van de ontwikkelingen die de grafische sector vooruithelpen. De Canon UVgel 460-inkten werden geselecteerd voor de ‘Digital Ink – UV’-award en vormen een essentieel onderdeel van de Colorado 1650 roll-to-roll grootformaatprinter. De UVgel-inkten van Canon maken gebruik van een unieke, direct ‘gelerende’ actie bij contact met de printmedia en zorgen zo voor een uitzonderlijk hoge nauwkeurigheid bij de plaatsing van inktdruppels en voor een consistente kleurkwaliteit. Het UVgel-printproces is niet afhankelijk van verdamping of warmte, zodat de prints direct gereed zijn, zelfs op warmtegevoelige printmedia. De UVgel-inkten zijn bijzonder resistent en duurzaam – dit betekent dat er geen extra laminering nodig is en hun flexibiliteit maakt ze perfect voor langdurige toepassingen zoals voertuigwraps.


Jeffrey Vermaat, mede-eigenaar van het Nederlandse bedrijf De Resolutie, een grote behangproducent in Europa die zijn producten in 75 landen verkoopt, zegt over de Colorado 1650: “De reden dat wij de Colorado hebben geïnstalleerd is simpelweg omdat het een industriële printer is die met zijn unieke gel-inkt nieuwe combinaties van print en media biedt. Het is een uiterst stabiele machine met een ingenieus kwaliteitscontrolesysteem. Het printresultaat combineert een unieke fluweelachtige uitstraling met een groot kleurenspectrum. En door de robuustheid en krasvastheid van de inkt kunnen de Colorado-prints direct worden nabewerkt en gesorteerd, klaar voor verzending naar de klant”.


Winnaar in de categorie ‘Automation Equipment (print/post-print)’ is de UVgel Wallpaper Factory, een volledig geïntegreerde end-to-end-oplossing die de digitale massaproductie van op maat gemaakte wanddecoratie mogelijk maakt. De Wallpaper Factory werd in mei 2020 geïntroduceerd en integreert naadloos met de Colorado 1650 UVgel-printer en met de mediaverwerkings- en nabewerkingsmogelijkheden van diverse Fotoba-modules, waaronder de Fotoba Jumbo Roll Loader, de Fotoba Cutter XLD170 WP en de Fotoba Rewinder REW162. Daarmee wordt een efficiënte 24/7-productie in een volledig geautomatiseerde productieomgeving bereikt. Met deze nieuwe oplossing kunnen grafische bedrijven en interieurspecialisten hun portfolio’s diversifiëren en hun aanbod uitbreiden met behang op maat.


Dirk Brouns, Vice President Large Format Graphics bij Canon Production Printing, zegt: “We hebben intensief samengewerkt met onze klanten en partners om onze grootformaat printoplossingen voortdurend te innoveren. En het is dan ook geweldig om te zien dat deze oplossingen worden erkend door zowel de industrie in het algemeen als door onze klanten. UVgel-inkt vormt de kern van onze unieke technologie en is zeer gunstig voor onze klanten. Met de Wallpaper Factory zijn we in staat ons Colorado-printsysteem te gebruiken om mogelijkheden te creëren voor dit groeiende en fascinerende marktsegment. Vorig jaar werd de Colorado 1650 bekroond om zijn printkwaliteit, veelzijdigheid en gebruiksgemak, en we zijn blij dat dit jaar de UVgel-inkten van Canon en de UVgel Wallpaper Factory een award ontvangen”.


Informatie voor redacteuren:


De PRINTING United Alliance is de branchevereniging bij uitstek voor professionals in de wereld van industrieel, grafisch, mode, textiel, elektronica, verpakkings- en commercieel drukwerk die hun onderneming willen laten groeien richting nieuwe marktsegmenten door integratie van de nieuwste printtechnologieën.