Canon breidt haar portfolio broadcast en Cinema-producten verder uit

Amstelveen, 7 september 2022 – Canon breidt vandaag haar portfolio broadcast en Cinema-producten verder uit met de CN8x15 IAS S E1/P1, Canon’s nieuwste Cine-Servo-lens voor een breed scala aan producties, de EU-V3 – een modulaire uitbreidingseenheid voor de EOS C500 Mark II en EOS C300 Mark III, een Cinema EOS firmware-update, en de DP-V2730, een professioneel 27-inch 4K-referentiebeeldscherm dat naadloos aansluit op de workflows van broadcasters en filmmakers.

Leg de wereld vast als een film: CN8x15 IAS S E1/P1


Met een uitstekende combinatie van brandpuntsafstand, compacte afmetingen en een laag gewicht ondersteunt de CN8x15 IAS S E1/P1 Super 35mm-camera’s, waardoor deze lens ideaal is voor film- en broadcastproducties. Met een veelzijdige brandpuntsafstand van 15mm tot een indrukwekkend telebereik van 120mm, kan de CN8x15 IAS S E1/P1 met de ingebouwde 1,5x extender het bereik zelfs vergroten tot maar liefst 180mm, terwijl de sensor toch het volledige beeld registreert. Om toekomstige producties te ondersteunen, kunnen de 8K optische prestaties over de volledige brandpuntsafstand worden gehandhaafd en dit garandeert een consistent hoge beeldkwaliteit over het gehele beeldveld. De nieuwe high-end Cine-Servo CN8x15 IAS S E1/P1 is beschikbaar met zowel een EF- als PL-vatting en is voorzien van een krachtige en afneembare servomotoraandrijving. Dit biedt schoudervriendelijke bediening voor ENG/EFP en een documentaire-achtige beeldregistratiestijl met toegang tot accessoires die nodig zijn voor filmproducties.


De CN8x15 IAS S E1/P1 is ontworpen voor consistente resultaten en biedt Canon’s befaamde warme kleuren die overeenkomen met het bestaande assortiment Cinema-lenzen. Het diafragma telt 11 lamellen en zorgt voor een prachtig, vloeiend bokeh. De CN8x15 IAS S E1/P1 garandeert uitstekende optische prestaties en een adembenemende beeldkwaliteit voor HDR-, 4K- en 8K-producties. De lens ondersteunt communicaties via de EF-vatting, geavanceerde metadata-registratie met ondersteuning voor Cooke /i Technology™ en is ook de eerste Cine-Servo-lens die ZEISS eXtended Data™ (XD) communicatie mogelijk maakt bij gebruik van de PL-vatting. De informatie- en communicatiefuncties tussen de CN8x15 IAS S E1/P1 en de camera zijn van het grootste belang voor VFX-, virtuele en filmproducties en deze functies zijn voorzien van dezelfde 16-bits encoder die wordt gebruikt in Canon’s broadcast- en bestaande Cine-Servo-lenzen. Deze encoder levert nauwkeurige metadata over lenspositie, zoom, focus en iris.


EU-V3: Modulaire uitbreiding voor live producties, compatibel met de EOS C500 Mark II en EOS C300 Mark III


Nu steeds meer grootformaat sensorcamera’s worden gebruikt voor broadcast-, evenement- en live sportproducties, om kijkers een uniek perspectief te bieden wanneer ze hun favoriete teams zien spelen, heeft Canon met de EU-V3 geluisterd naar de wensen van gebruikers van zowel de EOS C500 Mark II als de EOS C300 Mark III. De EU-V3 bouwt namelijk voort op het modulaire design van beide camera’s en biedt zowel uitbreiding als ondersteuning van specifieke functionaliteit voor multicamera en live producties. Zo biedt de EU-V3 een exclusieve SDI-retourfunctie, waarmee een live-uitzending in realtime kan worden gevolgd via een productieswitcher. Voor de bestemming van het retoursignaal kan worden gekozen uit de VIDEO-, EVF-V50-, MON/HDMI- en SDI-OUT-aansluiting. De EU-V3 biedt met het XC-protocol ook Tally-ondersteuning via Ethernet. Wanneer de uitbreidingseenheid een Tally-signaal ontvangt, kunnen de indicators op de camera worden gebruikt, wordt een Tally On-Screen venster getoond en kan het signaal via 4-pins Hirose naar een extern apparaat worden doorgestuurd. Zowel de SDI retour- als Tally-functie is essentieel voor het informeren van cameramensen over wanneer hun camerafeed live is en wat de huidige status van de productie is. Met compatibele broadcast- en Cine-Servo-lenzen kan bij gebruik van de EU-V3 via 12-pins communicatie ook de scherpstelpositie van de lens op het scherm worden weergegeven. De Focus Position Meter kan naar keuze bovenaan of rechts op het scherm worden getoond en stelt gebruikers in staat om meerdere focusposities op een afstands-schaal te registreren en licht op wanneer de scherpstelling is bereikt tijdens handmatige bediening – bijvoorbeeld om bij een wedstrijd de finishlijn te selecteren. Bij zowel de EOS C500 Mark II als de EOS C300 Mark II kan de EU-V3 worden gecombineerd met de CN8x15 IAS S E1/P1.


Cinema EOS firmware-update – verruim je horizon


Canon introduceert daarnaast een nieuwe Cinema EOS firmware-update om de mogelijkheden voor de live en mid-to-low end broadcastmarkt te versterken. Dit voor zowel de EOS C500 Mark II als de EOS C300 Mark III, waardoor beide camera’s kunnen worden gebruikt binnen live omgevingen en workflows. De belangrijkste updates zijn:


 • Implementatie van het XC-protocol: integratie in oplossingen met meerdere camera’s, ondersteuning van directe bediening via de RC-IP100 en ethernetverbindingen.
 • Versterking van AF-functies: 120p / 100p AF-ondersteuning, naast gezichtsdetectie tijdens de Slow en Fast Shooting modus.
 • Audio 4ch-weergave: wanneer deze modus is geselecteerd, toont het display voor weergave van het audioniveau alle de vier audiokanalen.
 • Nieuwe ondersteuning voor accessoires en lenzen: stellen de EOS C500 Mark II en EOS C300 Mark III in staat perfect samen te werken met zowel de CN8x15 IAS S E1/P1 als EU-V3, en ondersteunen Canon’s Flex Zoom-lenzenportfolio.

DP-V2730: 4K HDR-beeldscherm voor de nieuwe generatie filmmakers


De DP-V2730 is een professioneel 4K HDR-beeldscherm met een 4K UHD-paneel en een piekhelderheid van 1.000 cd/m² over het gehele scherm. Canon’s Local Dimming-technologie zorgt voor een ultralaag zwartniveau van 0,001 cd/m². Dit referentiebeeldscherm is daarmee een geweldige optie voor zowel filmmakers als broadcasters en heeft een 27-inch scherm dat met minimale ruis een hoge helderheid bereikt – ideaal voor zowel on-set als post-productieomgevingen. Met een toonaangevende helderheid, detailrijke schaduwen en een breed kleurenspectrum over het volledige scherm behaalt de DP-V2730 een Dolby Vision certificering en Grade1A-klasse volgens EBU TECH3320 normeni. De DP-V2730 beschikt over een reeks bekroonde tools zoals een golfvormmonitor, histogram, beeldluminantiemonitor, RGB-parade en nog veel meer – allemaal aangestuurd door Canon’s nieuwste verwerkingsplatform voor toonaangevende prestaties. Het referentiebeeldscherm is ideaal voor broadcasters en filmmakers, en levert high-end 4K HDR-kwaliteit voor on-set studio’s, OB-voertuigen, postproductie editing, VFX en colour grading. De DP-V2730 heeft een HDMI-ingang en 12G-SDI-aansluitingen (4 ingangen, 5 uitgangen) waarmee 4K60P 4:2:2 10-bits of 4K30P 4:4:4 12-bits signalen kunnen worden geleverd, ideaal voor naadloze integratie in meerdere workflows. De DP-V2730 kan ook eenvoudig worden gekoppeld aan een computer, tablet of smartphone plus meerdere Canon-beeldschermen (via een LAN-verbinding) met de Remote Control Web UI. Deze voor aanraakbediening geoptimaliseerde interface biedt live beeldweergave, gedetailleerde signaalinformatie en directe controle over ingangen, monitoringtools en instellingenii. Gebruikers hebben ook toegang tot een 4-weg SDI-ingangsschakeling via een betaalde upgrade die diverse workflows ondersteunt, zoals het sturen van een uitvoerfeed naar een regisseurs-beeldscherm, extra recorder of live streaming-oplossing.


Nieuwe producten binnen het Pro AV-portfolio


Naast deze producten introduceert Canon vandaag tot slot haar nieuwste PTZ-camera, de CR-N700, de XA65, XA60, XA75, XA70 en de Canon LEGRIA HF G70. De CR-N700 is een 4K60P 4:2:2 10 bits PTZ-camera met 12G-SDI-connectiviteit, ontworpen voor high-end broadcastproducties. Canon’s nieuwe compacte 4K-camcorders – de XA65, XA60, XA75, XA70 – en de Canon LEGRIA HF G70 zijn ontworpen om te voldoen aan de vraag naar content die met de nieuwe UVC-compatibiliteit live kan worden gedeeld.


Voor meer informatie over de vandaag geïntroduceerde producten, bezoek dan de Canon-stand tijdens IBC 2022 van 9 tot 12 september, te vinden in hal 11/stand C45. Of neem een kijkje op www.canon.nl .


CN8x15 IAS S E1/P1 – de belangrijkste kenmerken:


 • Groothoek 15-120mm, met 8x vergroting
 • Ingebouwde 1,5x extender – voor een bereik tot 180mm
 • Full frame sensor beeldregistratie (met ingeschakelde extender)
 • Hoogwaardige optica voor HDR-, 4K- en 8K-registratie
 • Modulair design met afneembare aandrijfeenheid
 • Verwisselbare lensvatting, van EF naar PL
 • Eerste Cine-Servo-lens die ZEISS eXtended Data (XD) ondersteunt

EU-V3 – de belangrijkste kenmerken:


 • Retourinvoer SDI-signaal
 • Remote B (RS-422)
 • Ethernet
 • Ondersteuning van Tally-signaal
 • V-vatting accuplaat (met D-TAP)
 • 12-pins lensaansluiting
 • 12V – 2A DC OUT

Cine EOS – de belangrijkste kenmerken :


 • Ondersteuning van XC-protocol
 • 120p/ 100p AF-ondersteuning
 • Gezichtsdetectie tijdens beeldregistratie in Slow and Fast Shooting modus
 • Audio 4ch weergavefunctie
 • Ondersteuning van Flex Zoom-lensserie en CN8x15 IAS S E1/P1 lens
DP-V2730 – de belangrijkste kenmerken:
 • 27” 4K UHD HDR-beeldscherm
 • 1000 cd/m2 helderheid en 0,001 cd/m2 zwartniveau
 • Bekroonde monitoringtools
 • Conform Dolby Vision en Grade 1A EBU TECH3220 normen
 • Dual/Quad weergave met 8K-ondersteuning
 • 12G-SDI- en HDMI-connectiviteit