Verhoog efficiëntie en versnel groei met de nieuwe Canon ColorStream 8000-serie

‘s-Hertogenbosch, 12 mei 2021 - Canon kondigt vandaag de introductie aan van de ColorStream 8000-serie rotatieve inkjet-productieprinters. Deze nieuwe serie is een aanvulling op de toonaangevende ColorStream-familie en vertegenwoordigt de volgende fase in de ontwikkeling van het platform. Met een gecombineerde vooruitgang in productiviteit, printkwaliteit en flexibiliteit zet deze serie de nieuwe norm voor hoogvolume productieomgevingen.

De nieuwe ColorStream 8000-serie is het resultaat van een decennium van voortdurende innovatie, gedreven door feedback van klanten. Deze serie is ontworpen om tegemoet te komen aan de huidige en toekomstige productie-uitdagingen van bedrijven en overheidsinstellingen, aanbieders van print- en communicatiediensten (transactioneel en direct mail) en gespecialiseerde grafische bedrijven, zoals producenten van boeken, handleidingen of bijsluiters voor medicijnen. De geavanceerde printtechnologie tilt de ColorStream 8000-serie naar een nieuw niveau van kwaliteit, efficiëntie en productiviteit. Daarmee biedt deze serie gebruikers de mogelijkheid om in minder tijd meer te produceren, de inzetbaarheid te vergroten, nieuwe markten te verkennen en zowel de omzet als winst te laten groeien.


Breng productiviteit naar een hoger niveau


De ColorStream 8000-serie bestaat uit twee modellen – de ColorStream 8133 en 8160 – waarbij de naam de maximale printsnelheid weergeeft (133 en 160 m/min.). Beiden printen ze tot 2.152 A4 beelden/min. (15 – 70 miljoen A4 pagina’s per maand). Daardoor zijn productiepieken gemakkelijk op te vangen en wordt de mogelijkheid geboden de variabele- en arbeidskosten te verlagen door volumes van offsetpersen naar de ColorStream te migreren. De productiviteit van de serie wordt verder verbeterd door het feit dat alles wat kon worden geautomatiseerd ook is geautomatiseerd. Hierdoor zijn deze twee modellen uitzonderlijk eenvoudig te bedienen en komt er voor de operator tijd vrij voor andere activiteiten die waarde toevoegen. Het grote aantal geautomatiseerde taken draagt bij aan de uitzonderlijke uptime (meer dan 90 %) van de ColorStream 8000-serie. Daarmee vormen deze modellen voor gebruikers een betrouwbare oplossing waarop ze echt kunnen vertrouwen.


Het Proactive Maintenance concept dat voor de ColorStream 8000-serie beschikbaar is, biedt extra zekerheid bij de productieplanning door het tijdig bekend zijn van voorspelbaar onderhoud, waardoor gerichte machinestilstand voor onderhoudstaken mogelijk wordt en onvoorziene stilstand tijdens de productie wordt voorkomen.


Breng printkwaliteit naar een hoger niveau


De modellen in deze serie zijn uitgerust met nieuwe 1.200 dpi printkoppen die een indrukwekkende en consistente printkwaliteit garanderen – zelfs bij de hoogste printsnelheid – van de eerste tot de laatste print. Met regelmatige overgangen, uniforme tinten en scherpere details worden typische artefacten van inkjet-technologie geminimaliseerd. De ColorStream 8000-serie maakt gebruik van een nieuwe pigment-inktset op waterbasis met latexpolymeer die een breed kleurenspectrum biedt. Deze inktset voldoet aan de normen van het Fogra-proces, zorgt voor een perfecte druppelvorming en staat garant voor diepzwart plus natuurlijke kleuren op ongecoat papier zonder enige voorbehandeling.


Breng flexibiliteit en inzetbaarheid naar een hoger niveau


In een snel veranderende markt is het vinden van nieuwe toepassingen van cruciaal belang om concurrerend te blijven. Dankzij de verbeterde printkwaliteit van de ColorStream 8000-serie en het vermogen om te printen op een breed scala aan ongecoat, gerecycled en met voor inkjet behandeld standaard papier van 40 tot 160 g/m2 (en geselecteerde papiersoorten tot 220 g/m2) kunnen aanbieders van print- en communicatiediensten nu proactief inspelen op de uitdagingen van de huidige markt. Naast toepassingen als transactionele documenten, direct mail en boekproducties (zwart-wit en full colour) is ook algemeen drukwerk van hoge kwaliteit leverbaar. Deze mogelijkheden worden versterkt door het ontwerp van de papierbaan in de printer die met een maximale printbreedte van 560 mm de vrijheid biedt om hoogwaardige grafische producten te maken en boekformaten te optimaliseren.


De eerste klant voor de ColorStream 8000-serie


DATEV eG is één van de grootste aanbieders van zakelijke software in Duitsland, een van de grootste IT-dienstverleners in Europa en de eerste Canon-klant die een model uit de ColorStream 8000-serie heeft geïnstalleerd. De coöperatie van belastingadviseurs ondersteunt in totaal 2,5 miljoen bedrijven, zelfstandigen, gemeenten, verenigingen en instellingen en beheert als full-service provider de volledige productie van bedrijfsdocumenten van klanten. Met een hoogwaardig, modern en uiterst veilig Digital & Print Solution Center (DPSC) in Neurenberg produceert het gemiddeld meer dan 1,1 miljard pagina’s per jaar, variërend van promotionele en informatieve mailings tot facturen en aanmaningen tot gedetailleerde rekeningoverzichten en verzekeringspolissen.


In een toelichting op de investering in de ColorStream 8160 door DATEV zegt Gunther Ruffing, Production Director bij het DPSC van DATEV: “De ColorStream 8160 was ongelooflijk snel geïnstalleerd en inzetbaar. We konden in slechts vier weken al acht miljoen pagina’s produceren. De eerste toepassingen waren perfect voor deze printer: geïndividualiseerde blokken, perfect om digitaal te printen. Voor ons is het ook belangrijk om naar de hoge snelheid van 160 m/min. te kijken, want alleen met een hoge kwaliteit én hoge snelheid kunnen we economisch produceren.”


Hayco van Gaal, Vice President Production Printing Products, EMEA Commercial Printing bij Canon Europe, zegt: “Sinds de introductie van de ColorStream-familie in 2010 hebben klanten over de hele wereld deze modellen beschouwd als een zeer productieve en betrouwbare oplossing. De ColorStream 8000-serie is een nieuw platform dat gebruikmaakt van de expertise opgedaan met de bestaande ColorStream-familie en tilt gebruikers ervan naar een hoger niveau van productiviteit, printkwaliteit en efficiëntie. Ik ben ervan overtuigd dat de ColorStream 8000-serie – als nieuwe mijlpaal in de ontwikkeling van deze productfamilie – net zo populair, zo niet populairder zal blijken als eerdere modellen en een belangrijke rol zal spelen in de voortdurende migratie van printvolumes naar inkjet-productieprinters.”


In verband met de vraag van klanten naar de snelste ColorStream-versie zal de ColorStream 8160 vanaf de introductiedatum – 12 mei 2021 – beschikbaar zijn. De ColorStream 8133 volgt in de tweede helft van 2021. Beide modellen zullen beschikbaar zijn als configuraties voor zwart-wit en full colour.


Klanten kunnen de nieuwe ColorStream 8000-serie bekijken in het Customer Experience Centre in Poing, Duitsland, of een virtuele demo aanvragen.


Ga voor meer informatie over de ColorStream 8000-serie en om een virtuele demo aan te vragen naar: http://canon.sm/new-cs8000