Canon breidt Cinema-portfolio uit met twee nieuwe Flex Zoom-lenzen en kondigt updates aan voor Cinema EOS-camera’s

Amstelveen, 3 april 2023 – Canon kondigt de introductie aan van twee Super 35mm-lenzen voor hoogwaardige 4K-, 8K- en HDR-bioscoopproducties die haar Flex Zoom-portfolio verder uitbreiden. In lijn met de onverminderde populariteit van de Super 35mm sensor zijn de CN-E14-35mm T1.7 L S / SP en CN-E31.5-95mm T1.7 L S / SP de snelste Super 35mm-lenzen op de markt met zulke brede brandpuntsafstanden1. De CN-E14-35mm T1.7 L, een groothoek 14-35mm zoomlens en de CN-E31.5-95mm T1.7 L, een mid-focal lens met een zoombereik van 31.5-95mm, bieden beide indrukwekkende optische prestaties om een breed scala aan toepassingen en opnamescenario’s te ondersteunen.

Image 1

Krachtige filmbeelden

De CN-E14-35mm T1.7 L en CN-E31.5-95mm T1.7 L vergroten het Canon Flex Zoom-portfolio en bieden een snel constant diafragma van T1.7 dat een ongelooflijk kleine scherptediepte creëert om ervoor te zorgen dat onderwerpen opvallen, terwijl ook de compatibiliteit met snelle prime-lenzen wordt verbeterd wanneer deze samen worden gebruikt binnen dezelfde productie. Deze modellen dekken de meest gebruikte brandpuntsafstanden bij film-producties en bieden hoge optische prestaties om consistent scherpe beelden te leveren bij 4K- en 8K-beeldregistratie. In combinatie met 11 iris-lamellen zorgt dit voor een schitterend bokeh-effect en zacht diffuus licht. Zowel de CN-E14-35mm T1.7 L als de CN-E31.5-95mm T1.7 L bouwt voort op Canon’s erfgoed en kleurenspectrum, en zorgen voor warme kleuren met een levensechte weergave van huidtinten in een adembenemende beeldkwaliteit.

Veelzijdig “Flex” design

De CN-E14-35mm T1.7 L en CN-E31.5-95mm T1.7 L zijn zeer veelzijdige en flexibele lenzen die geschikt zijn voor een breed scala aan scenario’s. Naast de verwisselbare vatting, waarmee de lens kan worden verwisseld tussen EF- en PL-vattingen, zijn deze lenzen de eerste in het Canon Cinema-portfolio die gebruikmaken van de verwisselbare relay-kit van Canon, waardoor ze kunnen wisselen van Super 35mm naar Full-Frame en weer terug. Dit kan plaatsvinden bij elk door Canon geautoriseerd servicecentrum2. De CN-E14-35mm T1.7 L en CN-E31.5-95mm T1.7 L wegen respectievelijk slechts 3,3 kg en 3,5 kg. Met het compacte, lichtgewicht design zijn ze perfect voor veelzijdige opnamen in krappe opname-omgevingen.

Verbeterde communicatie voor creatieve workflows

Beide lenzen ondersteunen workflows met efficiënte metadata, waaronder Cooke /i Technology™ en ZEISS eXtended Data™ via PL-vatting, naast de 4-pins Lemo-connectiviteit. Dit is essentieel voor virtuele producties, waarbij positie-informatie nodig is om ervoor te zorgen dat virtuele achtergronden reageren zoals een natuurlijke achtergrond zou reageren op het perspectief van de camera, en voor de post-productie van VFX-workflows. Verder is bij gebruik van compatibele camera’s via de EF-vatting ook elektronische lenscommunicatie beschikbaar voor correctie van zowel chromatische aberratie als perifere verlichting en beschikken operators over een Dual Pixel Focus Guide voor handmatige scherpstelling. De CN-E14-35mm T1.7 L en CN-E31.5-95mm T1.7 L bieden een nauwkeurige bediening en verbeterde inzetbaarheid. De lenzen zijn voorzien van tandwielen van 0,8 mm en zijn compatibel met standaard volgfocus-accessoires en externe aandrijvingen. Dankzij het nauwkeurige mechanische design hebben gebruikers meer controle over de lensoptiek, waardoor een soepele bediening en een creatieve controle tijdens het filmen mogelijk zijn. De robuuste constructie zorgt dat deze lenzen bestand zijn tegen uiteenlopende omstandigheden en maakt ze zeer geschikt voor opnamen op locatie.

Cinema EOS firmware-update

Canon kondigt ook een reeks firmware-updates aan om de mogelijkheden van de EOS R5 C, EOS C70, EOS C300 Mark III en EOS C500 Mark II camera’s nog verder te verbeteren en uit te breiden. De firmware-update biedt een hoge resolutie Clear Scan-functie met een nauwkeuriger bereik van 50 tot 250 Hz, waardoor tijdens virtuele producties een nog betere synchronisatie ondersteuning beschikbaar is bij opnamen van LED-schermen. Daarnaast is een optie toegevoegd om de grootte van de in-camera waveform monitor te wijzigen en is de ondersteuning van metadata voor de nieuwste Canon-lenzen verder uitgebreid. De verbeteringen aan de EOS R5 C omvatten ondersteuning van de EF-EOS R 0.71x Mount Adapter, een kortere schakeltijd tussen foto- en videomodi, een energiebesparende instelling, een 2x vergroting tijdens 8K MP4-opnamen en een optie voor een digitale teleconverter die de flexibiliteit maximaliseert door een snelle manier te bieden om het telebereik van de gebruikte lens verder te vergroten.

Ga voor meer informatie over de CN-E14-35mm T1.7 L en CN-E31.5-95mm T1.7 L naar www.canon.nl. Voor meer informatie over de Cinema EOS firmware-updates, ga dan naar
www.canon.nl/support.

CN-E14-35mm T1.7 L – de belangrijkste kenmerken:

• Constant T1.7 diafragma over het gehele bereik
• 14-35mm groothoek zoombereik
• Compatibel met Canon relay-kit voor gemakkelijke conversie tussen Super 35mm en Full-Frame
• Cooke /i Technology™ en ZEISS eXtended Data™ lenscommunicatie
• Diafragma met 11 iris-lamellen voor een schitterend bokeh-effect
• Verwisselbare opties voor EF-/PL-vatting
• Gewicht van 3,3 kg

CN-E31.5-95mm T1.7 L – de belangrijkste kenmerken:

• Constant T1.7 diafragma over het gehele bereik
• 31.5-95mm zoombereik
• Compatibel met Canon’s relay-kit voor gemakkelijke conversie tussen Super 35mm en Full-Frame
• Cooke /i Technology™ en ZEISS eXtended Data™ lenscommunicatie
• Diafragma met 11 iris-lamellen voor een schitterende bokeh-effect
• Verwisselbare opties voor EF-/PL-vatting
• Gewicht van 3,5 kg

  1. Correct op 3 april 2023. Gebaseerd op door Canon uitgevoerd onderzoek.
  2. Dit is een betaalde dienst en beschikbaar via Canon-servicentra.