Canon kondigt nieuwe Cinema-camera aan tijdens Canon Vision – een virtueel beursplatform dat 24 september live gaat

Amstelveen, 15 september 2020 – Canon kondigt vandaag aan dat de onderneming tijdens Canon Vision details zal onthullen van een nieuwe Cinema-camera. Canon Vision is een platform dat op donderdag 24 september 2020 om 14.00 uur (CEST) live gaat en plaatsvindt in een virtuele beursomgeving.

Bezoekers van Canon Vision kunnen meer te weten komen over de nieuwe camera en daar ook het volledige aanbod aan Pro AV-producten en -oplossingen van Canon ontdekken. Daarmee is Canon Vision ideaal voor broadcasts, cinematografen, onafhankelijke filmmakers, videografen en content creators. Zij krijgen ook inzicht in de technologie van het team van productspecialisten en toonaangevende professionals uit de industrie. Bovendien krijgen ze de mogelijkheid om korte filmvertoningen te bekijken.


Op 24 en 25 september biedt het Canon Vision programma zes live-sessies met imaging-professionals om alles te bespreken – van de huidige uitdagingen in de industrie en trends in de videojournalistiek, tot de wereld van post-productie en de toekomst van Nollywood. Op Canon Vision komen de volgende professionals uit de branche in beeld en staan ze klaar om vragen van bezoekers van het platform te beantwoorden:


Donderdag 24 september


15.00 CEST


Elisa Iannacone:


Wat een camera voor mij betekent voor journalistiek


Elisa deelt haar ervaringen met Canon’s nieuwe Cinema-camera en de XA55, en hoe deze haar ondersteunen wanneer ze als solo-filmmaker onderweg opnamen maakt.


17.00 CEST


Jolade Olusanya:


De eerste productie met Canon’s nieuwe Cinema-camera


Jolade neemt ons mee voor een blik achter de schermen tijdens de opnamen van de mini-documentaire “Give this heart a pen” met Canon’s nieuwe Cinema-camera.


Vrijdag 25 september


10.00 CEST


Juan Luis Cabellos:


Hoe full-frame invloed heeft op cinematografie


Juan beschrijft de voordelen van de full frame technologie in de EOS C500 Mark II en hoe deze camera samenwerkt met Canon’s Sumire prime-lenzen.


12.00 CEST


Ollie Kenchington:


Hoe de EOS C300 Mark III de workflow positief beïnvloedt


Ollie vertelt hoe zijn productieworkflow is verbeterd dankzij de EOS C300 Mark III.


14.00 CEST


Simeon Quarrie:


Hoe de nieuwe technologie low budget-producties ondersteunt


Simeon onthult hoe de technologie in Canon’s nieuwe Cinema-camera en EOS R5 hem in staat stelt grensverleggend beeldmateriaal vast te leggen, ongeacht het type scenario.


16.00 CEST


Daniel Ehimen:


Nollywood: de trend en de toekomst


Daniel vertelt over zijn ervaringen met camera’s uit de Canon Cinema EOS-serie als tools voor storytelling in de Nollywood-filmindustrie.


Kijk voor meer informatie op de volgende webpagina – via deze link kun je, je ook direct registreren voor een bezoek aan Canon Vision: https://www.canon.nl/pro/events/canon-vision/


Het Canon Vision event:


  • DATUM: 24 en 25 september 2020
  • TIJDSTIP: Vanaf 14.00 uur (CEST)
  • LOCATIE: Canon Vision platform
  • Live-presentaties uitsluitend in het Engels