Canon lanceert nieuwe generatie MegaTank-printers – voor een hoge kwantiteit én kwaliteit

AMSTELVEEN, 14 april 2021 – Canon Europe breidt haar assortiment kleurenprinters met navulbare inkttanks uit met twee nieuwe modellen die speciaal zijn ontworpen voor het printen van grote aantallen foto’s – de 3-in-1 PIXMA G650 en de single-function PIXMA G550. De nieuwe modellen zijn uitgerust met een vervangbare FINE-printkop en een set van zes ChromaLife 100-inkten op basis van kleurstoffen voor levensechte, kleurrijke prints waar elke fotoliefhebber trots op kan zijn. In combinatie met de MegaTank-inktflessen voor langdurig printen, eenvoudig onderhoud en verbeterde ondersteuning van printmedia vormen deze nieuwe modellen de ideale oplossing voor fotoprintshops die aan de hoogste printvoorwaarden moeten voldoen. Voor continu printen met hoge capaciteit, zijn de printers tevens ideaal voor kleine ondernemingen en liefhebbers van het thuis printen van foto’s.

Kleurrijke, hoogwaardige prints op elk oppervlak


Met hun zes dye-inkten, waaronder twee nieuwe speciale rode en grijze dye-inkten voor een breder kleurenspectrum, geven de PIXMA G650 en G550 fotoprintservices een voorsprong op de concurrentie. De printresultaten hebben diepere schaduwpartijen, vollere kleuren en een sterk contrast. Beide modellen gebruiken de FINE-printkop voor een hogere printkwaliteit die korreligheid vermindert en volle, rijkere kleuren produceert. Dankzij de gereduceerde kleurverschuiving bij de verschillende printmedia – variërend van strijkapplicaties tot dubbelzijdig mat, glossy en zijdeglans papier – zijn gebruikers verzekerd van prints met een consistent hoge kwaliteit op elk oppervlak. Liefhebbers van fotografie die hun creativiteit de ruimte willen geven, kunnen hun foto’s tot A4-formaat zonder witrand printen en kiezen uit een breed scala aan printmedia zoals Canon’s magnetisch fotopapier voor het personaliseren van koelkastmagneten, of Canon’s herplakbare fotopapier voor het decoreren van wanden.


Voor grote aantallen fotoprints


De nieuwe Canon-inkjetprinters zijn ontworpen voor de hoge printvolumes in commerciële fotoprintshops. Ze zijn uitgerust met navulbare MegaTank-inkttanks voor een indrukwekkend aantal pagina’s. Met één set flessen zijn circa 3.800i 10 x 15 cm fotoprints te maken. Dit betekent dat flessen minder vaak hoeven te worden bijgevuld, met als resultaat minder downtime en lagere kosten. In combinatie met de mogelijkheid om een 10 x 15 cm-foto te printen in minder dan 47 secondeni  en een papierinvoer aan de achterzijde voor 100 vel voor continu printen, verhogen deze twee modellen ook de productiviteit – een belangrijk aspect voor fotoprintshops die te maken hebben met veel verschillende klanten en snel moeten voldoen aan uiteenlopende eisen.


Gemakkelijk in gebruik, eenvoudig in onderhoud


Met praktische kenmerken zoals de door de gebruiker te vervangen FINE-printkopiii en onderhoudscartridge maken de PIXMA G650 en G550 het gemakkelijk om de printer zelf te beheren en stilstand te verminderen. De MegaTank-inktflessen besparen bovendien tijd en moeite. Zo zijn ze voorzien van unieke en specifieke spuitmonden om fouten te voorkomen en voor minimale inspanningen bij het vullen ervan. Deze printers zijn ontworpen met efficiëntie als uitgangspunt en besparen automatisch energie met de handige Auto Power On/Off-functie, terwijl het tweeregelig lcd-scherm het beheer van printerinstellingen en -taken vereenvoudigt.  De Canon PIXMA G650 en G550 bieden Wi-Fi-connectiviteit zodat fotoliefhebbers hun computers, camera’s en slimme apparaten wireless kunnen aansluiten en hun favoriete opnamen direct kunnen printen met de Canon PRINT-app, Mopria voor Android of Apple AirPrint voor een optimale printervaring.


Prijzen en beschikbaarheid


De Canon PIXMA G650 en G550 zijn vanaf mei verkrijgbaar – de PIXMA G650 voor een verkoopadviesprijs van € 259,- en de PIXMA G550 voor een verkoopadviesprijs van € 209,-. Ga voor meer informatie over de Canon PIXMA G650 en PIXMA G550 printers naar www.canon.nl.


De belangrijkste kenmerken van de PIXMA G650 en G550:


  • Gemakkelijk te vullen MegaTank-inkttanks met hoge capaciteit – print 3.800i 10 x 15 cm foto’s met één set flessen
  • Hoge printsnelheden (47 secondenii voor een 10 x 15 cm fotoprint)
  • Vervangbare onderhoudscartridge om stilstand aanzienlijk te verminderen
  • Compatibel met een breed scala aan printmedia, inclusief magnetisch fotopapier, herplakbaar fotopapier, strijkapplicaties, dubbelzijdig mat papier en regulier fotopapier

i Het aantal pagina’s is een schatting op basis van de individuele testmethode van Canon met behulp van de ISO/IEC 29103-kaart en simulatie van continu printen met de vervanger na de eerste installatie.
ii De fotoprintsnelheid is gebaseerd op de standaardinstellingen van het stuurprogramma volgens de ISO/JIS-SCID N2 norm op Canon Photo Paper Plus Glossy II en houdt geen rekening met de tijdsduur voor gegevensverwerking op de hostcomputer.
iii Verkrijgbaarheid afhankelijk van de regio.