De Rijkuniversiteit Groningen kiest voor Canon als leverancier voor print- repro- en post & pakketdiensten, gericht op duurzaamheid en innovatie

’s-Hertogenbosch, 10 juli 2023 – De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) heeft Canon gekozen als haar huisleverancier voor print-, repro- en post & pakketdienstverlening. Het brede pakket van producten en diensten dat Canon als leverancier aanbiedt omvat onder meer het verzorgen van de decentrale printomgeving, alle repro-opdrachten en drukwerk, de verwerking van inkomende en uitgaande post en de verzending van post en pakketten.

RUG contract ondertekening-3

Michael Kusters, Channel Director CBS Nederland en Jorine Janssen, Directeur Campus & Community bij de RUG

RUG contract ondertekening-6

Op 7 juni jl. vierden Canon en de RUG feestelijk de overeenkomst met beide contractteams

Studenten, medewerkers en gasten van de RUG kunnen printen op ruim 380 multifunctionele printers van Canon. Deze staan verspreid over de Zernike Campus - waar Canon ook al meerdere jaren print-, repro- en creatieve dienstverlening verzorgt voor de Hanzehogeschool - en op diverse locaties in de stad Groningen. Canon verzorgt tevens het fleetmanagement voor al deze 380 apparaten: papier en toner wordt waar nodig aangevuld en kleine storingen in de machines worden direct opgelost.

Daarnaast is er een analoge en digitale postkamer gerealiseerd waar Canon verantwoordelijk is voor de bezorging van alle poststukken en pakketten. Het verzenden van post en pakketten wordt verzorgd door partner Cycloon. Cycloon is een organisatie geboren uit passie voor fietsen en het milieu. Zij bezorgen post en pakketten door heel Nederland, op een duurzame én sociale manier. Aansluitend hierop vindt bij de RUG in veel gevallen de bezorging plaats met de fiets door medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Jorine Janssen, Directeur Campus & Community bij de RUG, zegt: “We waarderen Canon als duurzame en innovatieve partner en zijn zeer tevreden over de implementatie van hun dienstverlening en onze samenwerking.” Michael Kusters, Channel Director Canon Business Services Nederland, vult aan: “De eerste innovatietrajecten zijn reeds gestart waarbij we het toetsproces optimaliseren en een nieuwe bestelportal implementeren. Met de mogelijkheden die Canon vanuit de Hanzehogeschool op de Zernike Campus kan bieden op het gebied van creatieve dienstverlening zijn er nog voldoende kansen tot innovatie en verdere uitbreiding van de dienstverlening.”