Canon lanceert nieuwe firmware-updates voor de EOS R3 en EOS R5 – voor nog meer flexibiliteit en beeldkwaliteit als nooit tevoren!

Amstelveen, 30 maart 2023 – Canon kondigt vandaag firmware-updates aan voor de EOS R3 en EOS R5 naar aanleiding van feedback van gebruikers. Voor de EOS R3 betekent firmware v1.40 dat het met Panning Assist vastleggen van snel bewegende onderwerpen eenvoudiger is dan ooit tevoren, terwijl firmware v1.81 voor de EOS R5 een nog hogere resolutie biedt. Canon kondigt bovendien nieuwe functies aan voor haar Mobile File Transfer-app, waardoor deze nog gebruiksvriendelijker is en nog beter kan worden afgestemd op diverse workflows.

EOS R3

EOS R3

EOS R5

EOS R5

Mis nooit het moment

Met de v1.40 firmware blijft de EOS R3 de lat steeds hoger leggen als het gaat om actiefotografie. De nieuwe en voor Canon unieke Panning Assist-functie maakt het mogelijk om beeldstabilisatie en correctie van onscherpte toe te passen tijdens de belichting. Dit verbetert het aantal succesvolle panning-opnamen dat een fotograaf kan vastleggen, terwijl – met behoud van haarscherpe details – sluitertijden tot twee stops langer kunnen worden gebruik dan in het verleden mogelijk was. Deze upgrade ondersteunt niet alleen opnamen van razendsnelle sporten, denk aan o.a. motorsports, gebruikers van de EOS R3 kunnen nu namelijk ook tot wel 10 personen vooraf registreren zodat hun gezichten kunnen worden gedetecteerd en gevolgd op basis van een prioriteit die in de camera is ingesteld1 . Dit is vooral handig bij het fotograferen van groepen mensen tijdens speciale gebeurtenissen zoals een bruiloft.

Vereenvoudig creatieve workflows

Zowel de v1.40 firmware update voor de EOS R3 als de v1.81 firmware voor de EOS R5 maken het mogelijk om opnamen die via het File Transfer Protocol (FTP) worden overgedragen automatisch te beveiligen. Dit is vooral belangrijk voor freelance fotografen. Zij kunnen nu hun workflows nog beter stroomlijnen en eenvoudig vaststellen welke opnamen ze al hebben overgedragen wanneer ze de inhoud van de geheugenkaart downloaden naar hun laptop.

Hogere resolutie

De v1.81 firmware voor de EOS R5 stelt het in-body IS-mechanisme in staat de sensor stapsgewijs te verplaatsen om het effect van kleinere pixels na te bootsen, waardoor opnamen met een nog hogere resolutie mogelijk zijn – tot wel 400 MP. Dergelijke nauwkeurigheid is perfect voor fotografen die onderweg fraaie architectuur en bijzondere landschappen willen vastleggen.

Verbeterde Mobile File Transfer

Canon kondigt tot slot nieuwe functies aan voor haar Mobile File Transfer-app en komt daarmee tegemoet aan veranderende gebruikerseisen. De Mobile File Transfer-app stelt gebruikers in staat grote aantallen opnamen te uploaden en over te brengen naar FTP/FTPS/SFTP-servers via hun mobiele 5G-apparaten. De updates voor deze app omvatten een schermvergrendeling om onbedoelde bediening tijdens de overdracht te voorkomen en de mogelijkheid om vóór de overdracht FTP-serverinstellingen te wijzigen en te bewerken om zo een maximale productiviteit te realiseren. Naar aanleiding van feedback van professionele gebruikers is ook de gebruikersinterface (UI) verbeterd.

Beschikbaarheid

De firmware-updates zijn vanaf vandaag (gratis) beschikbaar via de Canon Camera Connect-app of via de supportpagina van Canon: www.canon.nl/support

  1. Deze functie werkt wellicht niet als de gezichten te klein zijn om te detecteren, zich in profiel of onder een hoek bevinden of gedeeltelijk zijn verborgen, bij scènes waarin het onderwerp beweegt of als gevolg van bepaalde opname-omgevingen.